Politici de conduită

În contextul evenimentelor recente, care chestionează practicile din ultimii 30 de ani din învățământul  artistic, UNATC inițiază programul „Politici de conduită”,  dedicat respectării libertății individuale și egalității de gen, într-un context non-discriminator, normat legislativ, etic și academic.

Programul este inițiat pe mai multe paliere, atât de informare și prevenție, cât și de acțiune imediată. Este clară necesitatea unei reforme, iar la acest proces trebuie să participe cu responsabilitate toate instituțiile publice și private, care prin misiunea și valorile lor, promovează și apără drepturile omului.

”Politici de conduită” este la început de drum și se anunță ca un program deschis atât la nivel de conținut, cât și în privința atragerii de parteneri cu expertiză în domeniu.  Este o platformă de acțiuni, dar și una de dialog pentru a găsi soluții pe termen lung. Este destinată în primul rând comunității UNATC și artistice, studenților, personalului didactic principal și auxiliar, personalului administrativ, alumnilor UNATC, dar invită deschis la sprijinirea acestui demers toate comunitățile interesate. Este clar că numai printr-un efort conjugat, prin implicarea factorilor decidenți din domeniul juridic, din domeniul artistic, din domeniul educațional, putem genera un spațiu al siguranței.

Secțiunea dedicată online – Politici de conduită – va fi updatată și dezvoltată în permanență.

ai o întrebare? contactează-ne prin email