ROSE

Proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015. Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Pentru mai multe detalii privind proiectul puteți accesa link-ul ROSE.

A FI SAU A NU FI STUDENT UNATC (AS UNATC)
ȘCOALĂ DE VARĂ

În baza Acordului de Grant nr. 338/SGU/PV/III din 14.07.2020, încheiat cu Ministerul Educației (ME) – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București a accesat prin Schema de Granturi Competitive pentru Universități, derulate în cadrul Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE, un grant în valoare 378.568 lei pentru implementarea subproiectului „A fi sau a nu fi student UNATC – ASUNATC”.

Subproiectul se adresează elevilor de liceu, proveniți din medii defavorizate, cărora li se prezintă oferta educațională a Facultății de Teatru și a Facultății de Film din cadrul UNATC București. Pe durata programului de vară de tip punte, cu ajutorul studenților (licență, master, doctorat) și absolvenților, precum și a profesorilor facultăților, liceenii vor descoperi în ce constau ocupațiile din domeniile teatru și artele spectacolului, cinematografie și media. Concret, subproiectul presupune organizarea unei Școli de Vară online, pe durata a 14 zile, ce cuprinde ateliere de jocuri artistice educaționale care detectează aptitudini specifice teatrului și filmului, întâlniri cu profesioniști absolvenți sau angajați în UNATC, prezentarea unei săli de teatru sau a unui platou de filmare, completate de vizionarea de producții de licență și master reunite pe toată durata desfășurării proiectului într-o stagiune online.

Activitățile urmăresc, pe de o parte, dezvoltarea competențelor de ordin comunicațional și socio-emoțional, iar pe de altă parte, oferirea de consiliere și orientare profesională elevilor privind alegerea unei cariere din domeniul artistic. În acest fel, participanții la activități sunt invitați să petreacă câteva zile asemenea unui student la Teatru sau Film.

Anunț de PROGRAM proiect ROSE AG 338
Anunț de selecție STUDENȚI CONSULTANȚI proiect ROSE AG 338

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” lansează procedura de selecție a unor studenți consultanți care să sprijine desfășurarea activităților și subactivităților corespunzătoare AII-AVI propuse în cadrul Școlilor de vară „A fi sau a nu fi student UNATC (AS UNATC)”, organizate în perioada iulie-august 2021:

6 consultanți individuali (studenți supraveghetori) de la ciclurile de studii de licență/master/doctorat.

Servicii de consultanță – selecția consultanților individuali


Anunț de cerere de ofertă KITURI DE INSTRUIRE ELEVI (TABLETĂ) proiect ROSE AG 338

Beneficiarul, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București a primit un grant de la Ministerul Educației Naționale – Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă, în cadrul Schemei de Granturi Competitive pentru Universități – SGCU – PV derulate în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar – ROSE, titlul subproiectului: „A fi sau a nu fi student UNATC – AS UNATC”, acord de grant nr. 338/SGU/PV/III din 14.07.2020 şi intenţionează să utilizeze o parte din fonduri pentru achiziția de Kituri de instruire elevi (tabletă), pentru care a fost emisă prezenta Invitație de Participare. În acest sens, sunteți invitaţi să trimiteţi oferta dumneavoastră (în format pdf asumată și în format word) pentru produsele descrise, în formatul solicitat conform Anexa la Invitație, care se regăsește mai jos și în format electronic editabil.


Beneficiar: UNATC „I.L. Caragiale” București
Schema de granturi – Programe de vară de tip punte
Titlul subproiectului: A fi sau a nu fi student UNATC – AS UNATC
Acord de grant nr. 338/SGU/PV/III din 14.07.2020

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email