ROSE

Proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015. Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Pentru mai multe detalii privind proiectul puteți accesa link-ul ROSE.

A FI SAU A NU FI STUDENT UNATC (AS UNATC)
ȘCOALĂ DE VARĂ

În baza Acordului de Grant nr. 338/SGU/PV/III din 14.07.2020, încheiat cu Ministerul Educației (ME) – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București a accesat prin Schema de Granturi Competitive pentru Universități, derulate în cadrul Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE, un grant în valoare 428.047 lei pentru implementarea subproiectului „A fi sau a nu fi student UNATC – AS UNATC”.

Subproiectul se adresează elevilor de liceu, proveniți din medii defavorizate, cărora li se prezintă oferta educațională a Facultății de Teatru și a Facultății de Film din cadrul UNATC București. Pe durata programului de vară de tip punte, cu ajutorul studenților (licență, master, doctorat) și absolvenților, precum și a profesorilor facultăților, liceenii vor descoperi în ce constau ocupațiile din domeniile teatru și artele spectacolului, cinematografie și media. Concret, subproiectul presupune organizarea a două sesiuni de Școală de Vară, pe durata a 14 zile, ce cuprind ateliere de jocuri artistice educaționale care detectează abilități specifice teatrului și filmului, întâlniri cu profesioniști absolvenți sau angajați în UNATC, prezentarea unei săli de teatru sau a unui platou de filmare, completate de vizionarea de producții de licență și master..

Activitățile urmăresc, pe de o parte, dezvoltarea competențelor de ordin comunicațional și socio-emoțional, iar pe de altă parte, oferirea de consiliere și orientare profesională elevilor privind alegerea unei cariere din domeniul artistic. În acest fel, participanții la activități sunt invitați să petreacă câteva zile asemenea unui student la Teatru sau Film.


Anunțuri 2022

Anunț contractare directă SERVICII DE CAZARE pentru 60 persoane – ROSE AG 338

Anunț de cerere de ofertă SERVICII DE MASĂ 80 DE PERSOANE – ROSE AG 338

Anunț de cerere de ofertă SERVICII TIPĂRIRE GHIDUL CANDIDATULUI ȘI BROȘURA UNATC – ROSE AG 338

Anunț de cerere de ofertă PACHETE DE BUN VENIT – ROSE AG 338

Anunț de selecție STUDENȚI CONSULTANȚI – ROSE AG 338


Anunțuri 2021

Anunț de selecție STUDENȚI CONSULTANȚI – ROSE AG 338

Anunț de cerere de ofertă KITURI DE INSTRUIRE ELEVI (TABLETĂ) – ROSE AG 338


PROGRAM 2021 proiect ROSE AG 338

Beneficiar: UNATC „I.L. Caragiale” București
Schema de granturi – Programe de vară de tip punte
Titlul subproiectului: A fi sau a nu fi student UNATC – AS UNATC
Acord de grant nr. 338/SGU/PV/III din 14.07.2020

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email