Acest program de Master, cu o durată de doi ani, este dedicat celor care doresc să-și dezvolte competențele în domeniul teatrului de animație, prin aprofundarea înțelegerii și practicii acestei arte. Susținuți de o programă care îmbină procesul învățării cu cel al cercetării, prin mijloace specifice experimentului artistic, masteranzii dobândesc capacitatea de a realiza integral un spectacol de animație, folosind atât tehnicile tradiționale, cât și tehnici digitale.
Printre disciplinele studiate se numără: Regia spectacolului de animație, Expresia vizuală în Teatrul de animație, Estetica artelor spectacolului, Tehnica Teatrului de Animație, Sisteme avansate de mânuire, Expresia sonoră în Teatrul de animație, Arta Scenografică, Multimedia în spectacolul contemporan, Atelier de creație, Politici publice și Legislație culturală și Practica de specialitate.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Păpuși-Marionete
Departamentul Păpuși – Marionete a fost înființat în anul 1990, la inițiativa unor personalități din lumea teatrului, specialiști în domeniul teatrului de animație: prof. univ. dr. Mihaela Tonitza Iordache, prof. univ. dr. Cristian Pepino, prof. univ. Brândușa Zaița Silvestru și prof. univ. Dorina Tănăsescu.
Studenții acestui departament studiază arta mânuirii păpușilor și a marionetelor, dar și actoria, deprind tehnicile de bază ale construcției păpușilor, precum și tehnici corporale și vocale (dans, vorbire scenică și pantomimă), care îi ajută să înțeleagă structura și compoziția unui spectacol de păpuși. Totodată, se familiarizează cu evoluția spectacolului de păpuși contemporan, cu noile tehnologii folosite în animație, precum și cu modalități prin care arta digitală poate fi integrată în montări complexe. Ei participă anual la diferite festivaluri naționale și internaționale dedicate teatrului de animație, cu producțiile realizate în cadrul procesului de învățământ, sub atenta îndrumare a profesorilor de curs. De asemenea, prin programul ERASMUS, studenții pot participa la cursuri similare la universități de prestigiu din străinătate, aflate în parteneriat cu UNATC „I.L. Caragiale”.
Dintre absolvenții Departamentului Păpuși-Marionete, peste 80% activează în teatrele profesioniste de profil, în teatrele dramatice sau în companii private de teatru din țară și din străinătate. Corpul didactic are în structura sa opt absolvenți ai acestei specializări, cu studii complete de masterat și doctorat în domeniul Teatru și Artele spectacolului, cu activitate artistică deosebită, recompensați cu numeroase premii de interpretare și de regie la festivaluri de teatru de animație, naționale și internaționale.
Departamentul derulează un program de Licență (Artele spectacolului: Păpuși-Marionete) și un program de Master (Teatru de animație).
Admitere [M]
Taxe
Perioadă de înscriere: 08 – 09 septembrie 2022, între orele 9.30 – 14.00
Susținerea probelor : 11 – 15 septembrie 2022
Taxa de înscriere masterat 300 lei
Taxa de înmatriculare licență și masterat 300 lei
Cont Trezorerie
UNATC ”I.L.CARAGIALE” - București
CONT RO57TREZ70220F330500XXXX
COD FISCAL 4453160
TREZORERIA SECTOR 2
La detalii de plată se trece numele candidatului, facultatea și specializarea.
Documente necesare
1
Dosar plic
2
Cerere tip de înscriere
Se va menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate de formular. Înscrierea se va face online începând cu data de 16 iulie 2022 pana la data de 03 (Licență) și 10 (Master) septembrie 2022 (ora 12.00). Cererea se tipărește, se semnează și se depune la dosar.
3
Diploma de bacalaureat şi foaia matricolă
În original și copie legalizată, iar foaia matricolă (sau echivalenta acesteia) în original sau adeverinţă eliberată de liceu pentru absolvenţii promoţiei 2021 (în care se menţionează media generală de la bacalaureat, notele obţinute la probele susţinute şi mediile obţinute în anii de liceu); În cazul în care candidatul s-a înscris la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat (sau adeverinţei - după caz) va anexa o copie a acesteia autentificată după original de către instituția unde se afă originalul şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs la prima facultate, autentificată, după original, de către secretariatul la care s-a făcut înscrierea.
4
Diploma de licenţă sau diplomă echivalentă
Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta în original (după caz) si o adeverință din care să rezulte detaliat pe ani, calitatea de student bugetat sau cu taxă.
5
Certificatul de naştere
În copie și originalul.
6
5 fotografii tip C.I.
7
Curriculum Vitae
Pentru ciclul II de învățământ (Master)
8
Adeverinţă medicală tip
Candidaţii de la specializările “Artele spectacolului - Actorie” şi “Artele spectacolului – Păpuşi - Marionete”, vor trebui să prezinte şi rezultatele examenului medical O.R.L., pe care îl pot efectua la orice medic specialist. Candidaţii pentru specializarea “Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film şi T.V.)”, vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al cărui rezultat va figura pe adeverinţa medicală, cu menţiunea “apt - Imagine”. (de la medicul de familie, din care să rezulte că este apt pentru înscrierea la facultate);
9
Adeverinţă calitatea de student
Adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează o a doua specializare) cu specificația buget sau taxă.
10
C.I. (în original şi copie)
Pentru cetăţenii străini paşaport (în original şi copie).
11
Chitanţa taxa de înscriere
Dovada taxei de înscriere la concurs.
12
Atestat
Atestat de recunoaștere a diplomei de bacalaureat emis de MEC (în cazul studiilor efectuate în afara României).
13
Certificat de competență lingvistică
Certificat de competență lingvistică pentru Limba Română (cetățenii UE și din state terțe).
Cursuri
Teatru de animaţie
conf.univ.dr. Ioan Brancu
lect.univ.dr. Dana Voicu
conf.univ.dr. Liliana Gavrilescu
conf.univ.dr. Daniel Stanciu
lect.univ.dr. Mihai Dumitrescu
lect.univ.dr. Decebal Marin
conf.univ.dr. Ionuț Brancu
.univ.dr. Anca Bodolan
lect.univ.dr. Anca Oprișan
conf.univ.dr. Gabriel Apostol
prof.univ.dr. Cristian Pepino
conf.univ.dr.
Ioan Brancu
ioan.brancu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Dana Voicu
dana.vociu@unatc.ro
conf.univ.dr.
Liliana Gavrilescu
liliana.gavrilescu@unatc.ro
conf.univ.dr.
Daniel Stanciu
Director departament
daniel.stanciu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Mihai Dumitrescu
mihai.dumitrescu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Decebal Marin
decebal.marin@unatc.ro
lect.univ.dr.
Anca Oprișan
anca.oprisan@unatc.ro
conf.univ.dr.
Gabriel Apostol
gabriel.apostol@unatc.ro
MASTER
Teatru de animaţie
- Cursuri:
MASTER
Teatru de animaţie




