Comunicat de presă PNRR

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”

Proiectul DigitalEyes UNATC

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale face un alt pas important în reformarea prin implementarea soluțiilor digitale și demarează proiectul DigitalEyes UNATC. Se continuă astfel un amplu proces de digitalizare, de această dată prin accesarea fondurilor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă –„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”, inițiat de Minsiterul Educației.

Obiectivul general al proiectului DigitalEyes UNATC este dezvoltarea și inovarea procesului didactic și a cercetării artistice de excelență prin digitizarea, digitalizarea și transformarea digitală a infrastructurii UNATC, înființarea de institute de cercetare și prin oferirea unui set de programe de formare destinate studenților și cadrelor didactice.

UNATC își propune prin acest program:

– eficientizarea procesului didactic, cu prezervarea specificului metodologiilor de lucru în educația și creația artistică prin crearea infrastructurii digitale de sceno-tehnică, în spațiile dedicate lucrărilor practice și de măiestrie, din cadrul Facultății de Teatru, vizând 9 programe de studiu care fac parte din 4 departamente, pentru un număr de 500 de studenți și 50 de cadre didactice.

eficientizarea procesului didactic, cu prezervarea specificului metodologiilor de lucru în educația și creația artistică prin crearea infrastructurii digitale, în laboratoarele dedicate lucrărilor practice și de măiestrie, din cadrul Facultății de Film, pentru un număr de 200 de studenți și 30 de cadre didactice din cadrul a 10 programe de studiu, care fac parte din 3 departamente.

– dezvoltarea și inovarea activităților de predare și a cercetării artistice de excelență prin înființarea a două institute de cercetare (Institutul de Digitizare și Digitalizare a Patrimoniului Artistic, Institutul de Cercetare a Senzorialității) și prin îmbunătățirea și actualizarea infrastructurii digitale din cadrul celor 6 laboratoare ale Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

– accesibilizarea și optimizarea tuturor proceselor educaționale (didactice, de cercetare și de producție artistică) prin crearea și implementarea unei platforme de Management a Relației cu Studentul, pentru un număr de 934 studenți din cadrul UNATC (conform anului universitar 2021-2022).

– Îmbunătățirea strategiei de comunicare, promovare și valorificare a proceselor și rezultatelor planurilor didactice și a proiectelor de cercetare artistică prin optimizarea schimbului de informații, a coparticipării între diferitele structuri interne, precum și conectarea comunității academice UNATC cu mediul social, politic și economic.(UNATC App, UNATC site, Biblioteca digitală, UNATC Press, PLATFORMA DE STREAMING).


                                                                       

Proiectul DigitalEyes UNATC (Cod PNNR 1727005879), având contractul de finanțare cu numărul 14026 / 16.09.2022,aparține Componentei C15 a Ministerului Educației și reprezintă Măsura de Investiții numărul 16 – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”


Link-uri utile:

mfe.gov.ro

www.facebook.com/PNRR
                                                                       

ai o întrebare? contactează-ne prin email