Masterul Scriere dramatică își propune să formeze profesioniști în domeniul cercetării structurilor dramatice și a practicilor de creație a textului de teatru contemporan.
Masteratul oferă cursuri și module practice, atât în cadrul studiului creativ specific, cât și în colaborare cu masteranzii regizori. Cursurile au o componentă teoretică, prin care se pun bazele înțelegerii textului dramatic în diversitatea formulelor sale de scriitură, dar și una practică, prin care se urmărește abordarea unor structuri dramaturgice diferite. Totodată, Masterul pune accentul pe implicarea dramaturgului în toate fazele de construcţie ale spectacolului sau ale proiectului artistic alternativ – astfel, textul dramatic se dezvoltă pe măsură ce spectacolul este elaborat. Prin urmare, se urmărește, articularea unor echipe multidisciplinare în care masteranzii de la Scriere dramatică își pot exercita calitatea de dramaturg de spectacol sau documentarist.
Perioada de studiu se finalizează printr-o lucrare de dizertație teoretică și practică, ce are la bază un subiect de creație și de cercetare agreat și urmărit de către profesorul coordonator.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Regie Teatru
Regia de teatru este una dintre specializările cu o puternică tradiție în cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. Personalități de marcă ale regiei românești și internaționale au constituit, de-a lungul deceniilor, corpul profesoral al acestui Departament. Numeroși regizori marcanți ai culturii române au fost studenți și apoi absolvenți de referință ai acestei Școli de primă vizibilitate.
De aceea, activitatea academică și platformele de studiu regizoral continuă o viguroasă tradiție, dar își propun și o abordare novatoare, în dorința de a se conecta la limbaje și tehnici de creație de ultimă oră. Departamentul Regie de teatru asigură dobândirea competențelor de bază, prin intermediul studiilor de Licență, și oferă specializări specifice domeniului, prin cele două linii de Master (Arta regizorului de teatru și Scriere dramatică).
În cadrul tuturor acestor programe de studiu, se acordă un interes deosebit și contactului cu celelalte Școli de regie din țară sau din străinătate. Se urmărește crearea unor contexte academice de dialog, de dezbatere și inovație, care să ia pulsul actualității artistice și a celei de cercetare universitară. În acest sens, promovăm programe diverse: ateliere de creație; editarea de monografii de mari creatori din domeniul teatral; întâlniri cu artiști importanți ai momentului, în cadrul unor festivaluri de marcă; conferințe didactice sau creative; ateliere Erasmus susținute de profesori din alte universități prestigioase din străinătate sau circulația studenților noștri prin acest tip de mobilități.
Din punct de vedere administrativ, Departamentul Regie de teatru are, în cadrul Facultății de teatru, un număr semnificativ de mare de studenți, dar și de profesori angajați sau cadre didactice asociate care contribuie împreună la formarea profesională a viitorilor regizori, în perspectiva unei cariere, atât în instituțiile teatrale subvenționate, cât și în grupurile teatrale independente sau de avangardă.
Admitere [M]
Taxe
Perioadă de înscriere: 08 – 09 septembrie 2022, între orele 9.30 – 14.00
Susținerea probelor : 11 – 15 septembrie 2022
Taxa de înscriere masterat 300 lei
Taxa de înmatriculare licență și masterat 300 lei
Cont Trezorerie
UNATC ”I.L.CARAGIALE” - București
CONT RO57TREZ70220F330500XXXX
COD FISCAL 4453160
TREZORERIA SECTOR 2
La detalii de plată se trece numele candidatului, facultatea și specializarea.
Documente necesare
1
Dosar plic
2
Cerere tip de înscriere
Se va menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate de formular. Înscrierea se va face online începând cu data de 16 iulie 2022 pana la data de 03 (Licență) și 10 (Master) septembrie 2022 (ora 12.00). Cererea se tipărește, se semnează și se depune la dosar.
3
Diploma de bacalaureat şi foaia matricolă
În original și copie legalizată, iar foaia matricolă (sau echivalenta acesteia) în original sau adeverinţă eliberată de liceu pentru absolvenţii promoţiei 2021 (în care se menţionează media generală de la bacalaureat, notele obţinute la probele susţinute şi mediile obţinute în anii de liceu); În cazul în care candidatul s-a înscris la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat (sau adeverinţei - după caz) va anexa o copie a acesteia autentificată după original de către instituția unde se afă originalul şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs la prima facultate, autentificată, după original, de către secretariatul la care s-a făcut înscrierea.
4
Diploma de licenţă sau diplomă echivalentă
Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta în original (după caz) si o adeverință din care să rezulte detaliat pe ani, calitatea de student bugetat sau cu taxă.
5
Certificatul de naştere
În copie și originalul.
6
5 fotografii tip C.I.
7
Curriculum Vitae
Pentru ciclul II de învățământ (Master)
8
Adeverinţă medicală tip
Candidaţii de la specializările “Artele spectacolului - Actorie” şi “Artele spectacolului – Păpuşi - Marionete”, vor trebui să prezinte şi rezultatele examenului medical O.R.L., pe care îl pot efectua la orice medic specialist. Candidaţii pentru specializarea “Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film şi T.V.)”, vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al cărui rezultat va figura pe adeverinţa medicală, cu menţiunea “apt - Imagine”. (de la medicul de familie, din care să rezulte că este apt pentru înscrierea la facultate);
9
Adeverinţă calitatea de student
Adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează o a doua specializare) cu specificația buget sau taxă.
10
C.I. (în original şi copie)
Pentru cetăţenii străini paşaport (în original şi copie).
11
Chitanţa taxa de înscriere
Dovada taxei de înscriere la concurs.
12
Atestat
Atestat de recunoaștere a diplomei de bacalaureat emis de MEC (în cazul studiilor efectuate în afara României).
13
Certificat de competență lingvistică
Certificat de competență lingvistică pentru Limba Română (cetățenii UE și din state terțe).
Cursuri
Scriere dramatică
conf.univ.dr. Anca Bradu
prof.univ.dr. Felix Alexa
prof.univ.dr. Theodor Cristian Popescu
conf.univ.dr. Radu Mircea Apostol
lect.univ.dr. Vladimir Anton
lect.univ.dr. Razvana Manuela Sandra Cernat
lect.univ.dr. Mihaela Mihailov
lect.univ.dr. Sandra Rasvana Cernat
conf.univ.dr.
Anca Bradu
Director departament
anca.bradu@unatc.ro
prof.univ.dr.
Felix Alexa
felix.alexa@unatc.ro
prof.univ.dr.
Theodor Cristian Popescu
theodor.cristian@unatc.ro
conf.univ.dr.
Radu Mircea Apostol
radu.apostol@unatc.ro
lect.univ.dr.
Vladimir Anton
vladimir.anton@unatc.ro
lect.univ.dr.
Razvana Manuela Sandra Cernat
manuela.cernat@unatc.ro
lect.univ.dr.
Mihaela Mihailov
mihaela.mihailov@unatc.ro
MASTER
Scriere dramatică
- Cursuri:
MASTER
Scriere dramatică




