Biblioteca UNATC

„Am socotit mereu bibliotecile și bibliotecarii soldații primei linii în lupta cu lipsa de cultură și de imaginație.” (Neil Gaiman, American Gods, 2001)

Bucurându-se de o îndelungată tradiție, Biblioteca universității a luat ființă în 1954, prin reunirea fondului de carte a Institutului de Teatru (1984) și a Institutului de Film (1950), ajungând la un număr de 1.200 de volume.

Astăzi, biblioteca pune la dispoziția studenților și a cadrelor didactice peste 200.000 titluri, organizate în 9 săli de lectură fiecare cu o capacitate de câte 25 de locuri. Pe lângă tezele de doctorat ale unor specialiști din domeniul teatrului, televiziunii și cinematografiei, în bibliotecă se regăsesc o serie de documente rare și prestigioase, ediții complete din autori români și străini, precum și ediții foarte vechi ale marilor dramaturgi universali precum Moliere, Corneille, Racine, Shakespeare. Tot la bibliotecă veți găsi un relevant fond de materiale audio-vizuale – discuri vinil, diapozitive, precum și schițe de decor și costume realizate de scenografi și studenți.

„Mergi unde vezi cu ochii, vorbește cu toți cei pe care îi întâlnești. De pui întrebări, vei primi răspunsuri. De vrei să afli, cineva te învăța. Folosește-te de bibliotecă. Deschide orice carte.” (Terry Pratchett, Unseen Academicals, 2014)

Contact Bibliotecă: 

ai o întrebare? contactează-ne prin email