Erasmus+

Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2007-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele.

Despre Erasmus+:

Erasmus+ este noul program prin care UE își propune să încurajeze dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională oferind oportunități de educație și formare, stagii pentru tineri și finanțare pentru proiecte din domeniul sportului. Cu ajutorul acestui program, în perioada 2014-2020, peste 4 milioane de europeni vor avea șansa de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în străinătate.Domenii vizate:

În domeniul educației și al formării, inițiativa Erasmus a devenit renumită atât pentru oportunitățile de a studia în străinătate oferite tinerilor, cât și pentru cele oferite cadrelor didactice din învățământul superior.
În prezent, programul Erasmus+ acoperă cinci mari domenii:

  • educație școlară – oportunități pentru personal și instituții;
  • educație și formare profesională – oportunități pentru elevi, ucenici, stagiari, profesori, instituții și întreprinderi;
  • învățământ superior – oportunități pentru studenți, personal, instituții și întreprinderi;
  • învățământ pentru adulți – oportunități pentru personal, instituții și întreprinderi;
  • integrare europeană – oportunități pentru profesori, cercetători și instituții.
ai o întrebare? contactează-ne prin email

Documente