În cadrul acestui program, studenții dobândesc cunoștințe legate de tehnica imaginii de film și TV, de modalitatea de funcționare a echipamentului de specialitate, dar și cunoștințe din aria limbajul cinematografic vizual. Timp de trei ani, ei își formează o cultură cinematografică consistentă, își dezvoltă abilitățile de exprimare artistică, punând bazele unei experiențe practice solide. Programul are ca scop, în acest sens, pregătirea studenților în vederea realizării practice a imaginii scurtmetrajelor de ficțiune, documentarelor, reportajelor, clipurilor publicitare sau muzicale, trecând prin utilizarea a diverse suporturi (digital, peliculă 35mm alb-negru, peliculă 35mm color).
Fiecare examen este pregătit printr-o serie de exerciții realizate la clasă. Nu în ultimul rând, studenții exersează lucru în cadrul unei echipei de creație.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Imagine de Film și TV
Programele Departamentului Imagine de film și TV se adresează celor care doresc să se dedice studiului și practicii imaginii cinematografice: viitorilor directori de fotografie, operatori, fotografi, consultanți artistici și alți specialiști ai domeniului.
Imaginea este una dintre cele mai puternice și directe căi de comunicare. Ea a fost, poate, prima formă de limbaj a omului și, totodată, prima formă de artă. Regulile ce țin de estetica limbajului vizual sunt extrem de ușor de înțeles, deoarece izvorăsc din ADN-ul rasei umane, din modul arhetipal în care omul observă realitatea înconjurătoare, din felul în care recepționează stimulii vizuali și apoi procesează, la nivel primar, subconștient, informația primită pe această cale. Acest lucru explică impactul puternic pe care imaginea îl are asupra noastră și faptul că principiile esteticii limbajului vizual și ale comunicării prin imagine sunt ușor de înțeles și de folosit, în măsura în care ele izvorăsc din mecanismele primare ale observării, perceperii și procesării realității înconjurătoare.
Prin urmare, scopul prim al oricărui autor de imagine cinematografică sau fotografică este acela de a capta, la nivel subconștient, atenția și privirea spectatorului. Apoi, el va conduce privirea acestuia în interiorul cadrului, pe drumul cel mai scurt și mai stimulant vizual, spre subiectul principal al imaginii pe care a creat-o, fixându-i cu fermitate atenția acolo.
Obiectivul general al programelor Departamentului Imagine de film și TV îl constituie însușirea de noțiuni privind estetica și elementele limbajului vizual – bazate pe tehnologia clasică, dar și pe cea adaptată noilor tehnologii specifice actuale, precum și studierea și dobândirea deprinderilor profesiei de autor de imagine cinematografică. Pentru formarea în această profesie, este nevoie de o riguroasă și solidă educație formală și, mai ales, interdisciplinară. Pe lângă talentul nativ de a manipula elementele limbajului vizual, în general, și cinematografic, în special, cel care dorește să practice această meserie cu rezultate notabile trebuie să aprofundeze o paletă variată de discipline tehnice, culturale și artistice.
Atât în cazul celor două programe de Licență (Imagine de film și Tv și Fotografie), cât și al celui de Master (Arta imaginii de film), cunoașterea teoretică se îmbină cu cea practică, iar colaborarea cu celelalte departamente ale Facultății de film este un deziderat central.