Cursurile programului de studii de Licență Multimedia: sunet, montaj oferă informația teoretică necesară descoperirii și însușirii noțiunilor fundamentale din cele două domenii (montaj și sunet), contribuie la înţelegerea funcţiei pe care ele o au în producţiile cinematografice și oferă oportunitatea dobândirii unei culturi cinematografice.
O parte consistentă a programului o reprezintă activitatea practică: studenții experimentează tehnici specifice sunetului și montajului, în cadrul proiectelor din care fac parte, dezvoltându-și astfel spiritul de echipă și potenţialul creativ. De asemenea, își formează deprinderi avansate de utilizare a programelor de sunet și editare, de grafică și de realizare a efectelor speciale.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Multimedia: Sunet, Montaj
Programele de studii din cadrul Departamentului Multimedia: sunet, montaj pregătesc viitorii editori și monteuri profesioniști pentru domeniile: film, audiovizual și televiziune. Fie că vorbim despre filme, seriale TV, animații, producții multimedia sau jocuri video, sunetul și montajul sunt componente importante ale procesului de creație.
Sunetul este companionul afectiv al imaginii. Acolo unde imaginea ne arată, sunetul ne sugerează trăiri, stări și emoții ale personajelor sau extensii ale spațiului, dincolo de marginile fizice ale ecranului. Sunetul dă viață efectelor speciale și creează lumi pe care nu le bănuiam posibile.
Montajul, prin capacitatea sa creativă de a analiza și defini parcursul dramaturgic, înţelege şi folosește expresiv şi convingător valorile comunicaţionale ale limbajului cinematografic în conceperea, reprezentarea și finalizarea producțiilor audio-vizuale.
Prin modalitățile de desfășurare a cursurilor (prelegeri teoretice, seminare interactive), prin analiza unor filme sau a unor produse audio-vizuale (urmate de dialog, dezbateri și discuții), prin colaborarea cu celelalte departamente din cadrul Facultății de Film (pentru realizarea exercițiilor comune), prin antrenamentul susținut în cadrul lucrărilor practice și lucrărilor practice individuale, studenții dobândesc toate competențele necesare de a deveni viitori profesioniști în lumea digitală multimedia și în toate domeniile audio-vizualului.
Multe producții cinematografice și media autohtone, premiate în cadrul competițiilor interne și internaționale de prestigiu, au în componența lor profesioniști recunoscuți, absolvenți ai Departamentului Multimedia: sunet, montaj din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”.
Admitere [L]
Taxe
Cont Trezorerie
UNATC ”I.L.CARAGIALE” - București
CONT RO57TREZ70220F330500XXXX
COD FISCAL 4453160
TREZORERIA SECTOR 2
La detalii de plată se trece numele candidatului, facultatea și specializarea.
Documente necesare
1
Dosar plic
2
Cerere tip de înscriere
Se va menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate de formular. Înscrierea se va face online începând cu data de 16 iulie 2022 pana la data de 03 (Licență) și 10 (Master) septembrie 2022 (ora 12.00). Cererea se tipărește, se semnează și se depune la dosar.
3
Diploma de bacalaureat şi foaia matricolă
În original și copie legalizată, iar foaia matricolă (sau echivalenta acesteia) în original sau adeverinţă eliberată de liceu pentru absolvenţii promoţiei 2021 (în care se menţionează media generală de la bacalaureat, notele obţinute la probele susţinute şi mediile obţinute în anii de liceu); În cazul în care candidatul s-a înscris la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat (sau adeverinţei - după caz) va anexa o copie a acesteia autentificată după original de către instituția unde se afă originalul şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs la prima facultate, autentificată, după original, de către secretariatul la care s-a făcut înscrierea.
4
Diploma de licenţă sau diplomă echivalentă
Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta în original (după caz) si o adeverință din care să rezulte detaliat pe ani, calitatea de student bugetat sau cu taxă.
5
Certificatul de naştere
În copie și originalul.
6
5 fotografii tip C.I.
7
Curriculum Vitae
Pentru ciclul II de învățământ (Master)
8
Adeverinţă medicală tip
Candidaţii de la specializările “Artele spectacolului - Actorie” şi “Artele spectacolului – Păpuşi - Marionete”, vor trebui să prezinte şi rezultatele examenului medical O.R.L., pe care îl pot efectua la orice medic specialist. Candidaţii pentru specializarea “Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film şi T.V.)”, vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al cărui rezultat va figura pe adeverinţa medicală, cu menţiunea “apt - Imagine”. (de la medicul de familie, din care să rezulte că este apt pentru înscrierea la facultate);
9
Adeverinţă calitatea de student
Adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează o a doua specializare) cu specificația buget sau taxă.
10
C.I. (în original şi copie)
Pentru cetăţenii străini paşaport (în original şi copie).
11
Chitanţa taxa de înscriere
Dovada taxei de înscriere la concurs.
12
Atestat
Atestat de recunoaștere a diplomei de bacalaureat emis de MEC (în cazul studiilor efectuate în afara României).
13
Certificat de competență lingvistică
Certificat de competență lingvistică pentru Limba Română (cetățenii UE și din state terțe).
Cursuri
Multimedia: Sunet-Montaj
conf.univ.dr. Florian Nanu
conf.univ.dr. Laura Lăzărescu-Thois
prof.univ.dr. Laura Carmen Baron
lect.univ.dr. Oana Băilă
lect.univ.dr. Alexandra Roxana Szel
lect.univ.dr. Dan-Ștefan Rucăreanu
conf.univ.dr.
Florian Nanu
Director departament
florian.nanu@unatc.ro
Florian Nanu este conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București – Facultatea de Film, Departamentul Multimedia: Sunet, Montaj. În prezent, este Directorul acestui Departament. Doctor în domeniul Cinematografie şi Media, cu teza; ,,Sunetul şi muzica originală în filmele sfârşitului de mileniu II început de mileniu III” (2011), a urmat Cursuri postuniversitare, Cinematografie și media / Programe audiovizuale 1999-2001, la UNATC. Este director al Studioului Digital Art, compozitor și producător musical - Mastering audio. Membru UCMR - ADA din 1982, UPFR din 1996, CREDIDAM din 2009. Cărţi publicate: ,,Dicţionar de termeni – workstation audio”(2017), ,,Muzica originală în filmele sfârşitului de mileniu II început de mileniu III”(2017).
conf.univ.dr.
Laura Lăzărescu-Thois
laura.lazarescu@unatc.ro
prof.univ.dr.
Laura Carmen Baron
Director departament
laura.baron@unatc.ro
lect.univ.dr.
Oana Băilă
oana.baila@unatc.ro
lect.univ.dr.
Alexandra Roxana Szel
roxana.szel@unatc.ro
lect.univ.dr.
Dan-Ștefan Rucăreanu
dan.rucareanu@unatc.ro
LICENȚĂ
Cinematografie, Fotografie, Media (Multimedia: Sunet-Montaj)
- Cursuri:
LICENȚĂ
Cinematografie, Fotografie, Media (Multimedia: Sunet-Montaj)




