Masterul Coregrafie și performanţă în dans are ca obiectiv formarea Profesorului de dans, respectiv a Maestrului de balet. Cursurile predate se înscriu în aria curriculară a Pedagogiei dansului. Pe parcursul programului de studiu studenții au oportunitatea de a învăța și cerceta diferite metodologii de predare ale dansului clasic, dansului modern-contemporan și ale dansului tradițional românesc; noțiuni și concepte privind repertoriul artistic; criterii de elaborare ale unei strategii repertoriale în raport cu obiectivele școlii vocaționale sau ale unei companii de balet; istoria pedagogiei dansului; dezvoltarea performanței interpreților; relația dintre dans și muzică în desfășurarea Lecției de dans, în paralel cu susținerea cursurilor practice de specialitate.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Coregrafie
Departamentul Coregrafie a fost înființat în anul 1990. Având o programă orientată către dezvoltarea creativității și a capacității de evaluare și analiză a demersului coregrafic, Departamentul Coregrafie își propune să formeze creatori cu o solidă bază teoretică și practică în arta coregrafică, asigurând în anii de studii un context de lucru aplicat și oferindu-le studenților noțiuni aprofundate despre dramaturgia unei creații coregrafice, despre mijloacele compoziționale și structurale ale spectacolului coregrafic.
Pe parcursul facultății, studenții se pot familiariza cu cele mai relevante metode de cercetare ale coregrafilor și dansatorilor – reper în istoria coregrafiei românești și internaționale. Astfel, cunoașterea aprofundată a diverselor tehnicilor de creație coregrafică le va permite absolvenților abordarea unor direcții estetice reprezentative pentru arta coregrafică, dar și dezvoltarea altora noi, menite să le definească personalitatea. De asemenea, colaborarea și interdisciplinaritatea sunt concepte centrale ale Departamentului, studenții fiind încurajați să lucreze cu colegii de la celelalte specializări ale Facultăţilor de Teatru și Film, din cadrul Universității.
Departamentul Coregrafie asigură dobândirea competențelor de bază, prin intermediul studiilor de Licență și specializări specifice, prin cele două linii de Master (Artă coregrafică și Coregrafie și performanță în dans).
Admitere [M]
Taxe
Perioadă de înscriere: 08 – 09 septembrie 2022, între orele 9.30 – 14.00
Susținerea probelor : 11 – 15 septembrie 2022
Taxa de înscriere masterat 300 lei
Taxa de înmatriculare licență și masterat 300 lei
Cont Trezorerie
UNATC ”I.L.CARAGIALE” - București
CONT RO57TREZ70220F330500XXXX
COD FISCAL 4453160
TREZORERIA SECTOR 2
La detalii de plată se trece numele candidatului, facultatea și specializarea.
Documente necesare
1
Dosar plic
2
Cerere tip de înscriere
Se va menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate de formular. Înscrierea se va face online începând cu data de 16 iulie 2022 pana la data de 03 (Licență) și 10 (Master) septembrie 2022 (ora 12.00). Cererea se tipărește, se semnează și se depune la dosar.
3
Diploma de bacalaureat şi foaia matricolă
În original și copie legalizată, iar foaia matricolă (sau echivalenta acesteia) în original sau adeverinţă eliberată de liceu pentru absolvenţii promoţiei 2021 (în care se menţionează media generală de la bacalaureat, notele obţinute la probele susţinute şi mediile obţinute în anii de liceu); În cazul în care candidatul s-a înscris la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat (sau adeverinţei - după caz) va anexa o copie a acesteia autentificată după original de către instituția unde se afă originalul şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs la prima facultate, autentificată, după original, de către secretariatul la care s-a făcut înscrierea.
4
Diploma de licenţă sau diplomă echivalentă
Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta în original (după caz) si o adeverință din care să rezulte detaliat pe ani, calitatea de student bugetat sau cu taxă.
5
Certificatul de naştere
În copie și originalul.
6
5 fotografii tip C.I.
7
Curriculum Vitae
Pentru ciclul II de învățământ (Master)
8
Adeverinţă medicală tip
Candidaţii de la specializările “Artele spectacolului - Actorie” şi “Artele spectacolului – Păpuşi - Marionete”, vor trebui să prezinte şi rezultatele examenului medical O.R.L., pe care îl pot efectua la orice medic specialist. Candidaţii pentru specializarea “Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film şi T.V.)”, vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al cărui rezultat va figura pe adeverinţa medicală, cu menţiunea “apt - Imagine”. (de la medicul de familie, din care să rezulte că este apt pentru înscrierea la facultate);
9
Adeverinţă calitatea de student
Adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează o a doua specializare) cu specificația buget sau taxă.
10
C.I. (în original şi copie)
Pentru cetăţenii străini paşaport (în original şi copie).
11
Chitanţa taxa de înscriere
Dovada taxei de înscriere la concurs.
12
Atestat
Atestat de recunoaștere a diplomei de bacalaureat emis de MEC (în cazul studiilor efectuate în afara României).
13
Certificat de competență lingvistică
Certificat de competență lingvistică pentru Limba Română (cetățenii UE și din state terțe).
Cursuri
Coregrafie și performanță în dans
lect.univ.dr. Andreea Duță
prof.univ.dr. Sergiu Anghel
conf.univ.dr. Liliana Iorgulescu
lect.univ.dr. Valentina De Piante
lect.univ.dr. Simona Șomăcescu
lect.univ.dr. Andreea Raluca Tănăsescu
lect.univ.dr. Elena Zamfirescu
lect.univ.dr.
Andreea Duță
Prodecan Facultatea de Teatru
andreea.duta@unatc.ro
prof.univ.dr.
Sergiu Anghel
sergiu.anghel@unatc.ro
conf.univ.dr.
Liliana Iorgulescu
Director departament
liliana.iorgulescu@unatc.ro
Liliana-Marina Iorgulescu este conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Facultatea de Teatru – Departamentul Coregrafie. Din 2019, este Directorul Departamentului. Este autor al volumului „Timp, spaţiu, materie în limbajul coregrafic” (2009, UNATC Press București). Liliana-Marina Iorgulescu este membră a Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) – Secția Actori (2013), membră a grupului de dans contemporan „Contemp” (1973-1990), membră a Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor de Muzică din România, membră a Centrului Internaţional al Dansului (UNESCO), membră fondatoare a Grupului de muzică și dans contemporan “INTER-ART”, membră fondatoare și vicepreședinte al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA), membră fondatoare a Clubului Rotary „Atheneum” district 2241, membră fondatoare a UNACOR - Uniunea Artei Coregrafice din România, membră a Internaţional Dance Council (CID). A realizat coregrafia și regia a nenumărate producții artistice prezentate în teatre și festivaluri importante pe plan național și internațional (selecție): „În to My Gong Self (spectacol și film de dans)”, „Muzeon” – Ștefan Râmniceanu, „Calea îngerului uman”, „Elegii (film de dans)”, „Visătorul Trezit”, „Locurile de Putere ale Doamnei Albe”, „Meditaţie Dinamică”, „Uvedenrode”, „România Poveştilor Albastre”, „Despre Noi”, „Empathy, Jurnal 99’”, „Tara lumii”, „Periplu”, „Eu, eu... și poate”, „Respirație”, „Poveste de demult”, „Chipul”, „Sarea Pământului”, „Cealaltă Fată”, „Vocile libertății”, „Orologii”, „Singurătate”. Totodată, a realizat coregrafia unui număr important de spectacole de teatru, operă, balet, prezentate în București și nu numai. A jucat într-o serie de producții cinematografice în care a avut rol principal: „Lumina palidă a durerii” (regia Iulian Mihu), „Baletul Mecanic” (regia Mihai Popescu), „Probleme personale” (regia David Reu), „Un pumn de stele” (regia Dan Necşulea), „Femeia visurilor” (regia Dan Piţa). În decursul carierei, Liliana-Marina Iorgulescu a obținut o serie de premii importante în domeniul artei coregrafie, între care amintim: Premiul І pentru Coregrafie la Festivalul Internaţional de Dans Contemporan – Iaşi (1994), Premiul “Floria Capsali” pentru Coregrafie la Festivalul Internaţional de Dans Contemporan – Iaşi (1993), Premiul Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor și Criticilor Muzicali din România (1992), Premiul І pentru Coregrafie la Festivalul Internaţional de Dans Contemporan – Iaşi (1992), Premiul de debut al celei de-a V-a ediţie a Panoramicului de Balet Contemporan, Focşani (1985).
lect.univ.dr.
Valentina De Piante
valentina.de.piante@unatc.ro
lect.univ.dr.
Simona Șomăcescu
simona.somacescu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Andreea Raluca Tănăsescu
andreea.tanasescu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Elena Zamfirescu
elena.zamfirescu@unatc.ro
MASTER
Coregrafie și performanță în dans
- Cursuri:
MASTER
Coregrafie și performanță în dans