Anunțuri Presă Știri

DERIVE

Concepută ca o revistă de film și artele spectacolului, DERIVE își propune să fie o platformă care să genereze dialoguri și dezbateri critice în jurul unor idei și fenomene contemporane, reunind profesioniști/profesioniste cu opinii și cu practici artistice diverse.

DERIVE devine astfel un spațiu fluid al discursurilor interconectate, care abordează filmul și artele spectacolului din perspective multiple, propunând reflecții interdisciplinare asupra unor demersuri artistice hibride, asupra unor artiste și artiști care deconstruiesc domenii și categorii fixe de cercetare și interpretare, și asupra unor creații relevante prin momentele istorice pe care le-au marcat.


Numele revistei este inspirat din derivele descrise de Guy Debord și de membrii mișcării Situaționiste Internaționale, care definesc explorări ludice, experimentate cu toate simțurile cu scopul de a trasa „hărți” colective ale unor reconstrucții fundamentate pe principii noi.


Proiect realizat în colaborare de CeArFi – Centrul de Cercetare în Arte Performative și Film și de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „Ion Luca Caragiale” și publicat de UNATC Press.
Numărul 1 al revistei DERIVE este finanțat de UNATC și este distribuit gratuit.

Numărul 1 al revistei DERIVE este finanțat de UNATC și este distribuit gratuit.

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email