Studii Doctorale

Departamentul de Studii Doctorale a beneficiat de finanțare de la Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, în 2019, pentru proiectul „Cercetarea artistică între studiu și experiment. Alinierea Școlii Doctorale UNATC la nivelul de excelență european” (CNFIS-FDI-2019-0006) și în 2020, pentru proiectul „Cercetare doctorală interdisciplinară la nivel de excelență european” (CNFIS-FDI-2020-0307). 

Scopul proiectelor a fost dezvoltarea instituțională în direcția studiilor doctorale multi, inter și transdisciplinare prin susținerea activităților de excelență în cercetare și asigurarea sustenabilității proiectelor Școlii Doctorale din UNATC. Direcția de cercetare a urmărit redefinirea procesului de formare a artistului de performanță, în acord cu programele și disciplinele specifice UNATC.

Activitățile desfășurate de-a lungul proiectelor s-au încadrat sub egida lastudia, laborator doctoral pilot pentru excelență în cercetare și creație artistică, înființat în urma proiectului din 2019. Platformă pentru facilitarea atelierelor de studiu și experimentare, laboratorul oferă cadrul adecvat pentru structurarea și desfășurarea unor activități cu specific doctoral. Rezultatele practice includ editarea de carte bazată pe cercetările realizate de studenții doctoranzi pe perioada studiilor, precum și crearea unei reviste a Școlii Doctorale, Doctoral Horizons. Doctoral Journal for scientific research and artistic creation in the fields of theatre and performing arts, film and media.

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email