Masterul de Artă coregrafică permite deținătorilor unei diplome de Licență în domeniul coregrafiei dezvoltarea, perfecționarea și aprofundarea abilităților tehnice câștigate în primul ciclu de studii, la care se adaugă și deschiderea către cercetare, în sensul înțelegerii artistice complexe a realizării unei producții coregrafice.
La acest Master se pot înscrie și absolvenți ai unor forme superioare de învățământ din zona studiilor umaniste, toți cei care doresc să-și completeze studiile prin abordarea de noi orizonturi conexe pregătirii lor inițiale sau care doresc să dezvolte cercetări interdisciplinare sau cercetări în zone de tangență cu arta coregrafică.
Disciplinele din planul de învăţământ sunt orientate spre dezvoltarea capacității de cercetare, a creativității și a inovării, în oricare dintre genurilor de spectacol coregrafic.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Coregrafie
Departamentul Coregrafie a fost înființat în anul 1990. Având o programă orientată către dezvoltarea creativității și a capacității de evaluare și analiză a demersului coregrafic, Departamentul Coregrafie își propune să formeze creatori cu o solidă bază teoretică și practică în arta coregrafică, asigurând în anii de studii un context de lucru aplicat și oferindu-le studenților noțiuni aprofundate despre dramaturgia unei creații coregrafice, despre mijloacele compoziționale și structurale ale spectacolului coregrafic.
Pe parcursul facultății, studenții se pot familiariza cu cele mai relevante metode de cercetare ale coregrafilor și dansatorilor – reper în istoria coregrafiei românești și internaționale. Astfel, cunoașterea aprofundată a diverselor tehnicilor de creație coregrafică le va permite absolvenților abordarea unor direcții estetice reprezentative pentru arta coregrafică, dar și dezvoltarea altora noi, menite să le definească personalitatea. De asemenea, colaborarea și interdisciplinaritatea sunt concepte centrale ale Departamentului, studenții fiind încurajați să lucreze cu colegii de la celelalte specializări ale Facultăţilor de Teatru și Film, din cadrul Universității.
Departamentul Coregrafie asigură dobândirea competențelor de bază, prin intermediul studiilor de Licență și specializări specifice, prin cele două linii de Master (Artă coregrafică și Coregrafie și performanță în dans).
Admitere [M]
Admitere
Înscrierea online la concursul de admitere: 08 iulie – 06 septembrie 2023
Pentru obținerea statutului de candidat înscris pentru concursul de admitere din sesiunea septembrie 2023, candidatul trebuie să se asigure ca a completat corect fișa de înscriere.
Numele și prenumele candidatului vor fi înscrise conform certificatului de naștere și unde este cazul cu diacritice.
Verificarea dosarelor și validarea acestora se va face în perioada: 07 – 08 septembrie 2023.
Susținerea probelor: 11 – 15 septembrie 2023
ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE LA CONCURSUL DE ADMITERE SUNT:
1. Cerere tip de înscriere, completată cu diacritice unde este cazul;
2. Diploma de Licenţă şi suplimentul de diplomă (sau foaia matricolă) sau adeverinţa eliberată de facultate pentru absolvenţii promoţiei 2023 – scanate în format PDF, JPEG;
3. Diploma de Bacalaureat și foaia matricolă – scanate în format PDF, JPEG;
4. Certificat de naştere – scanat în format PDF, JPEG;
5. Certificat de căsătorie (după caz) sau actul de eventuală schimbare a numelui – scanat în format PDF, JPEG;
6. Curriculum Vitae – scanat în format PDF, JPEG;
7. Chitanţa de achitare a taxei de înscriere sau acte doveditoare privind scutirea de la achitarea taxei de inscriere – scanată (scanate) în format PDF, JPEG;
8. Cerinţele specifice fiecărui program de studii, conform metodologiei (argument, portofoliu, DVD, etc.) vor fi încărcate de un google drive pus la dispoziția candidatului;
9. C.I. sau Pasaport (valabil cel puţin 6 luni de la începerea programului de studii – pentru cetăţenii străini ) – scanat în format PDF, JPEG
10.Atestat de recunoaștere a diplomei de bacalaureat și/sau a diplomei de licență emis (emise) de M.E. (în cazul studiilor efectuate în afara României) – scanat (scanate) în format PDF, JPEG;
11. Certificat de competență lingvistică pentru Limba Română (pentru cetățenii UE și din state terțe), pentru programele de studii desfășurate în limba română – scanat în format PDF, JPEG;
12. Recomandare scrisă din partea unei organizații legal constituite a rromilor (civică, obștească, politică), care să ateste apartenența candidatului la etnia rromă și nu faptul că acesta face parte din organizația respectivă (pentru candidații de etnie rromă care candidează pe locuri distincte, aprobate de Minister) – scanată în format PDF, JPEG.
Cont Trezorerie
UNATC ”I.L.CARAGIALE” - București
CONT RO57TREZ70220F330500XXXX
COD FISCAL 4453160
TREZORERIA SECTOR 2
La detalii de plată se trece numele candidatului, facultatea și specializarea.
Documente necesare
Cursuri
Artă coregrafică
lect.univ.dr. Andreea Duță
prof.univ.dr. Sergiu Anghel
conf.univ.dr. Liliana Iorgulescu
lect.univ.dr. Valentina De Piante
lect.univ.dr. Simona Șomăcescu
lect.univ.dr. Andreea Raluca Tănăsescu
lect.univ.dr. Elena Zamfirescu
lect.univ.dr.
Andreea Duță
andreea.duta@unatc.ro
prof.univ.dr.
Sergiu Anghel
sergiu.anghel@unatc.ro
conf.univ.dr.
Liliana Iorgulescu
liliana.iorgulescu@unatc.ro
Liliana-Marina Iorgulescu este conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Facultatea de Teatru – Departamentul Coregrafie. Din 2019, este Directorul Departamentului. Este autor al volumului „Timp, spaţiu, materie în limbajul coregrafic” (2009, UNATC Press București). Liliana-Marina Iorgulescu este membră a Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) – Secția Actori (2013), membră a grupului de dans contemporan „Contemp” (1973-1990), membră a Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor de Muzică din România, membră a Centrului Internaţional al Dansului (UNESCO), membră fondatoare a Grupului de muzică și dans contemporan “INTER-ART”, membră fondatoare și vicepreședinte al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA), membră fondatoare a Clubului Rotary „Atheneum” district 2241, membră fondatoare a UNACOR - Uniunea Artei Coregrafice din România, membră a Internaţional Dance Council (CID). A realizat coregrafia și regia a nenumărate producții artistice prezentate în teatre și festivaluri importante pe plan național și internațional (selecție): „În to My Gong Self (spectacol și film de dans)”, „Muzeon” – Ștefan Râmniceanu, „Calea îngerului uman”, „Elegii (film de dans)”, „Visătorul Trezit”, „Locurile de Putere ale Doamnei Albe”, „Meditaţie Dinamică”, „Uvedenrode”, „România Poveştilor Albastre”, „Despre Noi”, „Empathy, Jurnal 99’”, „Tara lumii”, „Periplu”, „Eu, eu... și poate”, „Respirație”, „Poveste de demult”, „Chipul”, „Sarea Pământului”, „Cealaltă Fată”, „Vocile libertății”, „Orologii”, „Singurătate”. Totodată, a realizat coregrafia unui număr important de spectacole de teatru, operă, balet, prezentate în București și nu numai. A jucat într-o serie de producții cinematografice în care a avut rol principal: „Lumina palidă a durerii” (regia Iulian Mihu), „Baletul Mecanic” (regia Mihai Popescu), „Probleme personale” (regia David Reu), „Un pumn de stele” (regia Dan Necşulea), „Femeia visurilor” (regia Dan Piţa). În decursul carierei, Liliana-Marina Iorgulescu a obținut o serie de premii importante în domeniul artei coregrafie, între care amintim: Premiul І pentru Coregrafie la Festivalul Internaţional de Dans Contemporan – Iaşi (1994), Premiul “Floria Capsali” pentru Coregrafie la Festivalul Internaţional de Dans Contemporan – Iaşi (1993), Premiul Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor și Criticilor Muzicali din România (1992), Premiul І pentru Coregrafie la Festivalul Internaţional de Dans Contemporan – Iaşi (1992), Premiul de debut al celei de-a V-a ediţie a Panoramicului de Balet Contemporan, Focşani (1985).
lect.univ.dr.
Valentina De Piante
valentina.de.piante@unatc.ro
lect.univ.dr.
Simona Șomăcescu
simona.somacescu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Andreea Raluca Tănăsescu
andreea.tanasescu@unatc.ro
lect.univ.dr.
Elena Zamfirescu
elena.zamfirescu@unatc.ro
MASTER
Artă coregrafică
- Cursuri:
MASTER
Artă coregrafică