Programul de studii de Master Arta regizorului de teatru, ce are o durată de doi ani, asigură absolvenților-regizori aprofundarea cunoștințelor dobândite în anii de Licență. În același timp, oferă șansa absolvenților din alte domenii, umaniste sau tehnice, să dobândească cunoștințe teatrale.
Se urmărește îmbogățirea mijloacelor de expresie și, implicit, abordarea mai complexă a actului de creație regizorală. Așadar, alegerile repertoriale sunt mai vaste, cuprind capitole teatrale mai diversificate față de cele din programa de Licență și urmăresc dezvoltarea unui limbaj regizoral personal pe care să-l dobândească studentul masterand. Finalizarea acestui Master se concretizează cu realizarea unui spectacol (produs de către U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”) și a unei lucrări de dizertație, susținută în fața unei comisii formate din profesorii Departamentului, cât și din profesori de teorie teatrală.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Regie Teatru
Regia de teatru este una dintre specializările cu o puternică tradiție în cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. Personalități de marcă ale regiei românești și internaționale au constituit, de-a lungul deceniilor, corpul profesoral al acestui Departament. Numeroși regizori marcanți ai culturii române au fost studenți și apoi absolvenți de referință ai acestei Școli de primă vizibilitate.
De aceea, activitatea academică și platformele de studiu regizoral continuă o viguroasă tradiție, dar își propun și o abordare novatoare, în dorința de a se conecta la limbaje și tehnici de creație de ultimă oră. Departamentul Regie de teatru asigură dobândirea competențelor de bază, prin intermediul studiilor de Licență, și oferă specializări specifice domeniului, prin cele două linii de Master (Arta regizorului de teatru și Scriere dramatică).
În cadrul tuturor acestor programe de studiu, se acordă un interes deosebit și contactului cu celelalte Școli de regie din țară sau din străinătate. Se urmărește crearea unor contexte academice de dialog, de dezbatere și inovație, care să ia pulsul actualității artistice și a celei de cercetare universitară. În acest sens, promovăm programe diverse: ateliere de creație; editarea de monografii de mari creatori din domeniul teatral; întâlniri cu artiști importanți ai momentului, în cadrul unor festivaluri de marcă; conferințe didactice sau creative; ateliere Erasmus susținute de profesori din alte universități prestigioase din străinătate sau circulația studenților noștri prin acest tip de mobilități.
Din punct de vedere administrativ, Departamentul Regie de teatru are, în cadrul Facultății de teatru, un număr semnificativ de mare de studenți, dar și de profesori angajați sau cadre didactice asociate care contribuie împreună la formarea profesională a viitorilor regizori, în perspectiva unei cariere, atât în instituțiile teatrale subvenționate, cât și în grupurile teatrale independente sau de avangardă.