În cadrul programului de Master Arta montajului de film, studenții aprofundează una dintre cele mai importante etape în realizarea unui proiect cinematografic: montajul.
Montajul presupune o bună cunoaștere a tuturor tehnicilor de editare și un grad ridicat de spontaneitate și creativitate. Pe parcursul celor doi ani, masteranzii își pot completa bagajul de informaţii cu noi cunoștinţe, atât din domeniul vizual, cât și din cel audio. Prin îmbinarea pregătirii teoretice cu practica de specialitate și prin explorarea unor perspective diverse, studenții înţeleg cum se structurează dramaturgia audiovizuală, care este potențialul creativ al montajului în definirea parcursului dramaturgic, precum și care este rolul monteurului în realizarea unui film.
înscriere online
Preînscrierea se face obligatoriu online prin accesarea formularului.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Departamentul – Multimedia: Sunet, Montaj
Programele de studii din cadrul Departamentului Multimedia: sunet, montaj pregătesc viitorii editori și monteuri profesioniști pentru domeniile: film, audiovizual și televiziune. Fie că vorbim despre filme, seriale TV, animații, producții multimedia sau jocuri video, sunetul și montajul sunt componente importante ale procesului de creație.
Sunetul este companionul afectiv al imaginii. Acolo unde imaginea ne arată, sunetul ne sugerează trăiri, stări și emoții ale personajelor sau extensii ale spațiului, dincolo de marginile fizice ale ecranului. Sunetul dă viață efectelor speciale și creează lumi pe care nu le bănuiam posibile.
Montajul, prin capacitatea sa creativă de a analiza și defini parcursul dramaturgic, înţelege şi folosește expresiv şi convingător valorile comunicaţionale ale limbajului cinematografic în conceperea, reprezentarea și finalizarea producțiilor audio-vizuale.
Prin modalitățile de desfășurare a cursurilor (prelegeri teoretice, seminare interactive), prin analiza unor filme sau a unor produse audio-vizuale (urmate de dialog, dezbateri și discuții), prin colaborarea cu celelalte departamente din cadrul Facultății de Film (pentru realizarea exercițiilor comune), prin antrenamentul susținut în cadrul lucrărilor practice și lucrărilor practice individuale, studenții dobândesc toate competențele necesare de a deveni viitori profesioniști în lumea digitală multimedia și în toate domeniile audio-vizualului.
Multe producții cinematografice și media autohtone, premiate în cadrul competițiilor interne și internaționale de prestigiu, au în componența lor profesioniști recunoscuți, absolvenți ai Departamentului Multimedia: sunet, montaj din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”.