Facultatea de Teatru

„Rază de soare. Educaţie prin teatru” - Dosar de presă

Proiectul „Rază de soare. Educaţie prin teatru” și-a propus să îmbunătăţească calitatea vieţii copiilor și a adolescenţilor aflaţi în grija instituţiilor de stat și a celor care întâmpină dificultăţi de ordin social, deși nu sunt lipsiţi de părinţi, prin introducerea instrumentului de joc teatral ca mijloc de educare și informare, precum și oferirea de sprijin personalului care lucrează cu ei. Au fost supuse atenţiei participanţilor, prin mijloace spectaculare, concepte care se află încă în zona de descoperire și dezvoltare în spaţiul românesc, precum gestionare emoţională, limite, forme de abuz și modalităţi de comunicare echilibrată.

În contextul actual, aflat sub semnul crizei din diferite perspective, nevoile copiilor aflaţi sub protecţia statului și a celor care întâlnesc provocări de ordin social par să fi trecut în plan secund. În mare măsură, lumea se concentrează pe supravieţuire, deși ar fi necesar să se ţină cont și de formarea individului pe alte planuri, nu doar de satisfacerea nevoilor de bază. Pentru a preveni criza care ușor, ușor se instalează în spaţiul social, educaţia teatrală propune soluţii pentru atenuarea, în parte, a provocărilor prin oferirea de instrumente diverse și prin abordarea condiţiei umane din punct de vedere socio-emoţional și creativ.

Proiectul a adresat două categorii de persoane ca grup țintă:

  • tânărul (copil, preadolescent, adolescent) aflat în situații de risc social, lipsit de educație de calitate, care devine vulnerabil și susceptibil la abuzuri de orice fel.
  • asistentul social/maternal, educatorul ce intră în contact cu persoane din categoria vulnerabilă și se află în nevoia de a beneficia ocazional de un context de defulare și de o actualizare în privința instrumentelor de lucru folosite.

Resurse media


Librărie poze proiect – „Rază de soare. Educaţie prin teatru”

Video proiect – „Rază de soare. Educaţie prin teatru”

Comunicat de presă – „Rază de soare. Educaţie prin teatru”

Descarcă broșura proiectului – „Rază de soare. Educaţie prin teatru”

Conţinutul acestei broșuri reprezintă proprietatea intelectuală a UNATC.
Orice reproducere parţială sau integrală a unor fragmente din broșură se fac cu acordul UNATC.

Apariții media


www.revistabiz.ro
Biz Good News: Caravana „Rază de soare. Educație prin teatru” vrea să facă o schimbare în viețile copiilor din mediile defavorizate

www.ziarelive.ro
Caravana „Rază de soare. Educație prin teatru”, proiect semnat UNATC „I.L.Caragiale” București, Facultatea de Teatru ajunge la Suceava

www.svnews.ro
Caravana „Rază de soare. Educație prin teatru”, proiect semnat UNATC „I.L.Caragiale” București, Facultatea de Teatru ajunge la Suceava

www.gds.ro
Caravana „Rază de soare. Educație prin teatru” ajunge la Craiova

www.ziarelocale24.ro
Caravana „Rază de soare. Educație prin teatru” ajunge la Craiova

www.tvr.ro
Despre teatru și evenimente teatrale, la ”A doua Românie”

www.agerpres.ro
UNATC “I.L.Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru vrea să facă o schimbare în vieţile copiilor din mediile defavorizate prin Caravana “Rază de soare. Educaţie prin teatru”

www.ziarullumina.ro
Educaţie prin teatru

www.prvave.ro
www.infocultural.eu
www.amosnews.ro
www.beautystory.ro
www.ziarullumina.ro
www.advertising4u.ro
www.protecțiacopilului6.ro
www.infocultural.ro
www.jurnalul.ro

Apariții presa locală

www.gazetadesud.ro

www.svnews.ro