Workshop - George Banu

Departamentul de Studii Teatrale al UNATC lansează o serie de întâlniri dedicate studenților, la care sunt invitați personalități ale vieții teatrale și culturale românești și internaționale pentru a dezbate noile perspective ale artei teatrale în secolul 21.
Criticul și eseistul George Banu care va intra în dialog cu studenții pe tema rolului criticului de teatru azi, în data de 7 iunie, ora 18:00 (online, Zoom). 

„Sunt un apărător al criticii afirmative. Cred că rolul unui critic este de a descoperi artiști și a le dezvălui cât mai repede originalitatea,” mărturisește George Banu în  cea mai recentă carte a sa Teatrul și spiritul vremii, publicată la Editura Junimea, din Iași.
Dezbaterea intitulată „Pentru o critică de proximitate” pornește de la ideile expuse în acest text, în care autorul vede criticul de teatru ca pe un intermediar situat nici în afară, nici înăuntrul, ci în proximitatea intensă a actului teatral. 

Vrem să dăm posibilitatea studenților de a intra în dialog cu cei care pun azi întrebările vitale pentru arta noastră. Universitatea este spațiul dialogului fertil în care mințile cele mai îndrăznețe lansează provocări noi. E nevoie de dezbatere, așa cum e nevoie de modele.  

Întâlnirile Teatrologiei abordează domeniile care stau la baza programei de învățământ: critică teatrală, dramaturgie, studii culturale, teoria teatrului, spectacologie, strategii culturale.

Director Departament Studii Teatrale, UNATC
Lect. univ. dr. Anca Ioniță

07

.06
ai o intrebare? contacteaza-ne prin email