Citim, dar ne și jucăm!
Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Editurii UNATC Press, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București participă la cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024: 29 mai – 2 iunie, orele 10:00-20:00, Romexpo, București, cu prezentări de carte din domeniile teatru și film, conferințe și ateliere. Pentru prima oară la Bookfest, UNATC „I.L. Caragiale” a pregătit și un program interactiv, cu ateliere de jocuri teatrale pentru copii (7-10 ani) susținute de masteranzii programului de Pedagogie Teatrală. Așadar, miercuri, 29 mai (10:00-12:00) și joi, 30 mai (15:00-16:00), îi invităm pe copii la joc în Spațiul de Evenimente al Bookfest.
Pe adulți îi așteptăm la standul UNATC, chiar lângă intrarea B Romexpo, cu prezentări de carte, conferințe și întâlniri cu profesorii UNATC. Iată câteva titluri de cărți pe care le veți găsi la stand: Elemente de analiză a textului shakespearian; Spectrele lui Yorik; Corpul instrument și corpul creator în arta actorului;Arta actorului: complex atitudinal în analiză interdisciplinară; Curs de arta actorului; Cariera artistică între vis și realitate; Nașterea actorului; Curs de introducere în arta actorului: trei metode, trei lecții practice.

Pe 30 mai, de la ora 13:00, va avea loc prezentarea cărții Nașterea videoclipului modern, în prezența autorului, prof.univ.dr. Doru Nițescu – Președintele Senatului UNATC.

Pe 31 mai, de la ora 10:30, standul UNATC va găzdui lansarea numărului 1(26)/2023 al revistei academice de teatru și film – CONCEPT, alături de redactorul șef, conf.univ.dr. Mihaela Bețiu, conf.univ.dr. Thomas Ciocșirescu, prodecan Facultatea de Teatru și dr.Despina Kosmopoulou de la Universitatea Națională Kapodistriană din Atena Grecia. Tot pe 31 mai, de la ora 17:00, va avea loc prezentarea volumului Scenariul de film. Istorie, teorie și practică, în prezența cineaștilor prof.asoc. Andreea Borțun și prof.univ.dr.Lucian Georgescu.

Pe 1 iunie, de la 12:30, standul UNATC va găzdui evenimentul cu tema Teatru în educație și prezentarea cărții Curs de Arta Actorului. Improvizație, în prezența Decanului Facultății de Teatru, prof.univ.dr.Bogdana Crețu (Darie). De la ora 13:00, tot la standul UNATC va avea loc prezentare cărților Teatrul ca mecanism de incluziune socială și Mitologia românească prin jocuri teatrale – sesiune moderată de lector univ.dr.Andreea Jicman.


#unatc #unatcpress #concept #ateliereteatru #carte #conferinta #teatru #film #pedagogie #ziuacopilului