Anunțuri Evenimente

Primul spectacol de teatru pentru publicul larg, accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.

Închide ochii și ai să vezi mai bine

Pe 11 iulie de la ora 17.00 are loc premiera națională a spectacolului „Închide ochii și ai să vezi mai bine” la Sala Atelier a Universității Naționale de Artă Teatrala și Cinematografica „I.L. Caragiale” în cadrul Galei Absolvenților.

Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, sau la opera, sau la un muzeu pentru ca „deranjeaza”.

Deși au aceleași nevoi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural ca un copil tipic.

Asociația de dezvoltare personală Grigore Popa – Școala de Joacă, Super eroi printre noi, Help me be a rock star și Asociația Magic împreuna cu UNATC, au născocit o piesa de teatru produsă pentru publicul larg, accesibilizată în totalitate pentru publicul cu dizabilități.

Pentru prima oara în România, toți copiii – tipici sau atipici se vor putea bucura de un act cultural fără a se „deranja” reciproc.

„Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după „Povestea seminței” scrisă de Dumitru Radu Popa și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc.

O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoaștere, Speranță.

DISTRIBUȚIE:

Alexandra Pribeagu – Samânța de nap / fluturele
Nuța Ilie – Omida / Furnica / Vântul / Floarea bătrână
Taisia Orjehovschi – Hârciogul / Mătrăguna
Varinia Mitrea – Buburuza / Mama / ajutor picioare hârciog
Oana Popa – Sămânța / floarea tânără

INTERPRETARE IN LIMBAJUL SEMNELOR: Lavinia Chițu

INTERPRETARE NARATIVĂ- NEVĂZĂTORI: Andrei Cristea / Miki Brebinaru Gheorghe

SCENARIUL ȘI REGIA: Oana Popa

Sub îndrumarea Prof. Coordonator: Conf.univ dr. Gabriel Apostol

MUZICA: Iulian Vrabete

VERSURI: Iulian Vrabete, Oana Popa, Alexandra Pribeagu

SCHIȚE PĂPUȘI: Clara Dărîngă

SCENOGRAFIE: Andreea Maria Pană 

Asistenți: Elisabeta Onoriu, Teodora Paraschiv și Radu Gheorghițoiu + Departamentul de scenografie anul III licență UNATC

MIȘCARE SCENICĂ – Nadia Dimitriu

CONSULTANT ACCESIBILIZARE: Asociația Supereroi printre noi

ACCESIBILIZARE SUNET / LUMINI– Alin Halațiu

Accesul în sala de spectacol se va face începând cu ora 16.00 pentru acomodare.

Partener principal: Asociatia Magic

PARTENERI: Supereroi printre noi, Help Me Be A Rockstar, Galantom, HodoronkTronk, Lăptăria cu caimac, Rubin2000, Silvercraft, Sipet de Sidef, The Pub, Promax, Univ. Bucuresti, Gradina Botanica, Galantom, UNATC, Hodoronktronk’s world, O lume pentru toți, Accesibile Romania.

Spectacolul se joacă și cu ocazia  festivalului „Zilele teatrului studențesc de animație – Contact.” organizat de Casa de Cultură a studenților din București. Tot pe 2 iulie de la ora 19.00 la Gradina Botanică, iar în cadrul Galei Absolvenților UNATC pe data de 11 iulie de la ora 17.00 – Sala Atelier.

Persoanele cu dizabilități sunt rugate să se înscrie într-un formular pe care îl vom pune la dispoziție în comunicarea evenimentului pe rețelele de socializare. Acest lucru ne va ajuta să venim în întâmpinarea nevoilor lor.

BILETE:
Accesul se va face în limita locurilor disponibile
Prioritate vor avea persoanele cu dizabilități.

ACCES:
Conform HOTĂRÂRII nr. 29 din 14.05.2021 accesul se va face EXCLUSIV pentru:

• Persoanele VACCINATE cu ambele doze și care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau
• Persoanele care prezintă dovada unui TEST RT-PCR NEGATIV efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau TEST ANTIGEN RAPID efectuat în urmă cu maxim 24 de ore sau persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezența anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului). Suntem obligați să verificăm aceste documente la accesul în sală.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptati de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.
Copiii tipici sunt rugați să poarte mască (în limita posibilității) și să păstreze distanțarea socială.

Menționăm că măsurile sanitare trebuie respectate cu strictețe, copiii cu dizabilități fiind extrem de vulnerabili , nu pot purta mască întotdeauna și nu pot face vaccin.

După spectacol va fi o sesiune de Q&A cu echipa de accesibilizare și cu invitații.

Link eveniment Facebook

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email