Program:
- 02 noiembrie – 11:00-14:00 – Atelier susținut de Anca Stoica
- 09 noiembrie – 11:00-14:00 – Atelier susținut de Sergiu Diță
- 16 noiembrie – 16:00-19:00 – Atelier susținut de Sofia Sitaru-Onofrei
- 23 noiembrie – 15:00-17:00 – Atelier susținut de Andreea Vălean
Anca Stoica este performeră, coregrafă și profesoară de dans. A absolvit programul de licență și master al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Cargiale, specializarea Artă coregrafică. Împreună cu Sergiu Diță, formează duo-ul artistic Platforma 13, o inițiativă independentă dedicată experimentului multidisciplinar, axat pe implicațiile sociale ale artei.
Sergiu Diță este performer și coregraf emergent și activează în zona independentă. Practica lui artistică se axează pe folosirea culturii pop ca element de critică socială; tematic este interesat de investigarea stereotipurilor de gen. În spectacolele proprii – MANual, MEMETICS – folosește tehnica „manifest-colaj-recitativ”, ce presupune expunerea critică a subiectului, colaj de citate, clișee socio-culturale și text. Cercetările lui implică procedee de reciclare, eșantionare și remixare.
Împreună cu Anca Stoica activează ca duo artistic sub numele Platforma 13, inițiativă independentă dedicată experimentului transdisciplinar.
Sofia Sitaru-Onofrei a absolvit licența și masterul în coregrafie la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie din București. A urmat primul an de master în cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, pentru ca ulterior să danseze în compania Jerusalem Dance Company. În timpul petrecut în Israel a lucrat cu coregrafi precum Noa Zuk, Shahar Binyamini, Pablo Girolami, Noa Shadur și Eyal Nahum.
A colaborat cu Opera Națională din București pe parcursul stagiunilor 2018-2021.
În prezent, activează ca freelancer în domeniul dansului contemporan din România. În calitate de coregraf, Sofia semnează coregrafiile mai multor spectacole printre care și a musicalului de la Teatrul Godot intitulat ”De treci codrii” în regia lui Eugen Gyemant. Primul ei spectacol intitulat „Jocul lui Marte” a fost prezentat în „Gala Tinerilor Coregrafi” la Teatrul Național București în 2021 și premiat in cadrul Festivalului Național de Teatru „Okaua” 2021.
Andreea Vălean este absolventă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” București și al programului de licență și master al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București.
În prezent este membră a corpului de balet al Operei Naționale București. În dansul contemporan performează alături de compania Contemporary Creative Dreamers și Platforma 13.
În calitate de coregraf, a creat “Hold ON” – prezentat la Seara Tinerilor coregrafi 2019, “Let me slip Through Your Fingers” – duet prezentat la Florence Dance Festival 2022 și Seara Tinerilor Coregrafi ONB 2021, “Scraps of Sky” – solo prezentat la Seara Tinerilor Coregrafi 2021, la Jerusalem International Solo Dance Festival 2022 și SzólóDuó 2023, “Earthly Links” – duet prezentat la Florence Dance Festival 2022, și spectacolul de disertație “Nexus” – creat în mai 2022 care a primit premiul “Cel mai bun spectacol de coregrafie” în cadrul Galei Absolvenților U.N.A.T.C. 2022 și premiul Festivalului Dbutan-T 2023. Ca asistent coregraf a lucrat la “The Last Raid of Humankind” și “Jurnalul Iubirii” – spectacol aflat în repertoriul Operei Naționale București.