Anunțuri Departamentul – Studii Teatrale Facultatea de Teatru Seminar

ÎNTÂLNIRILE TEATROLOGIEI, Matei Vișniec

„De la actul jurnalistic la cel dramaturgic

Joi, 14 aprilie 2022, ora 17:00 ● Zoom
Invitat: dramaturgul Matei Vișniec ● Moderator: lect.univ.dr. Oana Borș

Dragi colegi, 

Vă invităm la un nou dialog inițiat de către Departamentul Studii Teatrale al UNATC „I.L. Caragiale” și avându-l ca invitat, de această dată, pe dramaturgul Matei Vișniec.

Evenimentul continuă seria de întâlniri dedicate studenților la care sunt invitate personalități ale vieții teatrale și culturale românești și internaționale și va avea loc  în data de 14 aprilie 2022, ora 17:00 (pe platforma Zoom).

Trăind de ceva timp între două culturi, cea română și cea franceză, având o prestigioasă carieră jurnalistică și o prolifică carieră literară și dramaturgică  (piesele sale sunt traduse și jucate în peste 30 de țări), Matei Vișniec a propus ca întâlnirea să dezbată relația dintre aceste două profesii/preocupării ale sale: jurnalismul și dramaturgia.

De asemenea, la sugestia domniei sale, vă propunem ca bază de discuție și documentarul  Vișniec, roi du OFF a Avignon.

https://vimeo.com/301696741

Parola: Avignon

Sperăm ca și prin această întâlnire să dăm posibilitatea studenților de a intra în dialog cu cei care pun azi întrebările vitale pentru arta noastră. Universitatea este spațiul dialogului fertil în care mințile cele mai îndrăznețe lansează provocări noi. E nevoie de dezbatere, așa cum e nevoie de modele.  

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email