Întâlnirile Teatrologiei, Kalina Stefanova

Miercuri, 16 martie 2022, ora 16:00, Zoom
Invitat: Kalina Stefanova, critic de teatru
Moderatori: conf.univ.dr. Anca Ioniță și conf.univ.dr. Maria Zărnescu

Inaugurate în 2021, Departamentul de Studii Teatrale al UNATC continuă seria de întâlniri dedicate studenților, la care sunt invitate personalități ale vieții teatrale și culturale românești și internaționale pentru a dezbate noile perspective ale artei teatrale în secolul 21.

În data de 16 martie 2022, ora 16:00, criticul de teatru Kalina Stefanova, profesor la Academia de Teatru și Film din Sofia, va intra în dialog (în mediul online – Zoom) cu studenții pe tema „HAMLET pe scenele est-europene”, plecând și de la cartea editată în 2021 în colaborare cu  Marvin Carlson, profesor emerit la City University of New York: 20 Ground-Breaking Directors of Eastern Europe, publicată la Editura Palgrave-MacMillan din Londra. Întâlnirea se va desfășura în limbile română și engleză. 

Vrem să dăm posibilitatea studenților de a intra în dialog cu cei care pun azi întrebările vitale pentru arta noastră. Universitatea este spațiul dialogului fertil în care mințile cele mai îndrăznețe lansează provocări noi. E nevoie de dezbatere, așa cum e nevoie de modele.  

Întâlnirile Teatrologiei abordează domeniile care stau la baza programei de învățământ: critică teatrală, dramaturgie, studii culturale, teoria teatrului, spectacologie, strategii culturale.

Director Departament Studii Teatrale, UNATC
Conf. univ. dr. Anca Ioniță

16

.03
16:00
ai o intrebare? contacteaza-ne prin email