Anunțuri Evenimente Știri

Gala Absolvenților UNATC 2024

Teatru, Film și Cercetare – Excelență în educația artistică
15 zile, 87 de producții artistice, 300 de absolvenți, 7 săli de spectacol, 2 săli de cinema

În perioada 1-15 iulie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București vă invită la Gala Absolvenților UNATC, cel mai important eveniment al educației artistice din România, dedicat Teatrului, Filmului și Cercetării în domeniu.

Pe parcursul a cincisprezece zile, cei 300 de tineri Absolvenți UNATC, împreună cu profesorii lor, propun peste 80 de producții și evenimente artistice. Facultatea de Teatru, Licență și Masterat, a pregătit 44 de producții: 13 spectacole de la specializarea Actorie,  11 spectacole de la specializarea Regie de teatru, 7 spectacole de la specializarea Coregrafie, 4 spectacole de la specializarea Păpuși – Marionete, 7 spectacole de la specializarea Pedagogie teatrală, 2 spectacole de la specializarea Scriere dramatică. Facultatea de Film, Licență și Masterat, aduce publicului iubitor 43 scurtmetraje de la Specializările Regie de Film, Imagine de Film și TV, Producție de Film, Animație și Game Design, Multimedia Sunet-Montaj, Comunicare Audiovizuală, Fotografie, Scenaristică și Filmologie. Vor fi prezente și expozițiile indoor ale studenților de la specializarea Fotografie și Animație și Game Design, vom avea sesiuni de întrebări și răspunsuri, precum și lansarea pe 4 iulie, pe Insula UNATC, a cărții Istoria filmului. O introducere – volumul I, de Kristin Thompson, David Bordwell și Jeff Smith, publicată de Editura Vellant & UNATC Press, cu traducerea din limba engleză coordonată de conf.univ.dr. Andrei Rus. 

Pe 15 iulie, în ultima zi a evenimentului, vom avea Ceremonia de închidere a Galei Absolvenților UNATC, în cadrul căreia vom acorda premii celor mai buni absolvenți.  

UNATC este o instituție de învățământ superior dedicată educației artistice și totodată o comunitate artistică și culturală în continuă creștere. La final de Licență și de Masterat, Gala Absolvenților, ediția 2024, constituie acel moment special în care publicul poate cunoaște noua generație de artiști din marea familie UNATC. Vom avea un adevărat festival cultural și artistic pe parcursul a 15 zile.

Evenimentele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2024 vor avea loc în principalele sedii UNATC din București, sediul principal din str. Matei Voievod nr. 75-77 și sediul din str. Tudor Arghezi 3b.  Spectacolele vor avea loc la: Sala „Ileana Berlogea” (UNATC), Sala „Ion Sava” (UNATC), Sala „Atelier” (UNATC), Sala 3D (UNATC), Teatrul de Comedie (Sala Nouă), Teatrul unteatru, Insula UNATC. Proiecțiile de filme vor avea loc în recent modernizata Sală Cinema (UNATC), precum și outdoor pe Insula UNATC.

Gala Absolvenților UNATC 2024 va fi promovată și online, pe website-ul www.unatc.ro și pe canalele de Social Media UNATC: Facebook, Youtube, Instagram și Tik-Tok, de către partenerii noștri și de presa de specialitate.

Title Sponsor: Aqua Carpatica & Domeniile Sâmburești
Sponsor/Suport voluntari: Mega Image 

Partener hidratare:  Aqua Carpatica

Parteneri media: Radio Guerilla, Radio România Cultural, Radio France International

Locații partenere: Teatrul Metropolis, Palatul Național al Copiilor (Sala Mică), Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova

Detaliile programului Galei Absolvenților UNATC 2024 vor putea fi găsite pe canalele de Social Media UNATC – www.unatc.ro și https://www.facebook.com/UNATC.ILC.  Accesul publicului la evenimentele indoor este gratuit se face exclusiv pe bază de rezervare accesând galaunatc.ro în limita locurilor disponibile. Echipa noastră de voluntari, studenți UNATC și inimoși liceeni, vor fi prezenți pentru îndrumarea publicului.