Anunțuri Comunicare internă Departamentul de Cercetare

CALL FOR PAPERS - CONCEPT Issue 1 (24)/2022

Numărul 1 (24)/2022 al revistei CONCEPT are în centru tema TEATRUL ȘI CINEMATOGRAFUL CONTEMPORAN: IDENTITATE REGIONALĂ ȘI SPECIFICITATE CULTURALĂ.
CONCEPT 24_Call for Papers_visual

La treizeci de ani după căderea comunismului și la mai bine de două decenii de expansiune globală accelerată, asistăm la apariția unor noi frontiere culturale, sub impactul reorganizării polilor de putere, al migrației provocate de precaritate, condiții grele de muncă, războaie și conflicte inter-etnice. Aceste noi granițe sunt materiale și imateriale, deopotrivă simbolice și ideologice.


Fenomenului de omogenitate culturală, legat direct de globalizarea lumii moderne și uniformizarea valorilor culturale, i se opune azi cel de revanșă identitară, pe care literatura de specialitate îl definește ca „întoarcerea spre identitatea istorică, națională, culturală”.


În acest context, recuperarea și revalorificarea istoriei, a mitului și a valorilor tradiționale din perspectiva identității și specificității culturale alimentează coagularea unei noi estetici în artele spectacolului și cinematograful contemporan.

Contribuțiile la capitolul tematic al numărului 24 ale revistei academice CONCEPT se pot dezvolta în jurul următoarelor teme:

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email