Comunicare internă

Alegeri 2023

REFERENDUMÎn conformitate cu Legea Educației Naționale – art. 209 și Ordinul Ministrului nr. 3751 / 29 aprilie 2015, UNATC organizează referendumul privind modalitatea de alegere a Rectorului, având în vedere alegerile din toamna lui 2023.

Data referendumului a fost fixată prin Hotărâre de Senat pentru 11 mai 2023. Votul se va desfășura în sala 104A (et. 1, vizavi de biroul Președintelui Senatului) în intervalul orar 10:00 – 18:00. Dezbaterea publică legată de referendum se va desfășura vineri, 21 aprilie 2023 la Sala Cinema, între orele 11:00 – 13:00. Listele complete ale persoanelor cu drept de vot (cadre didactice titulare, cercetători titulari, studenți reprezentanți în Consili și Senat) sunt publice și se vor afișa la rectorat începând cel târziu cu data de 20 aprilie 2023.


Cele două modalități asupra cărora trebuie să se pronunțe comunitatea universitară sunt:

  • a) pe baza unui concurs public, în baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou-ales, conformă cu prezenta lege;
  • b) prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.

Biroul electoral este compus din:

Prof.univ.dr. Doru Nițescu – președinte
studentă Tania Drăghici – vicepreședinte
Lect.univ.dr. Ion Grigoraș
student Dan Grossu
jurist Daniela Barac – Frătița

Cei interesați de informații suplimentare le pot afla pe e-mail la adresa: senat@unatc.ro, până în data de 10 mai, inclusiv.