LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Deschiderea oficială a anului universitar 2016 – 2017
Luni, 03 octombrie - ora 11:00
Sala Atelier


Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava
caută
SECRETAR LITERAR

Avem nevoie de o persoană dinamică, deschisă la oportunitățile oferite de un teatru nou creat.

Din cerintele specifice amintim:

- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, specializarea teatrologie;
- cunoşinţe de operare/programare pe calculator: Microsoft Office, Internet, nivel mediu;
- vechime în specialitatea studiilor: minimum 1 an;
- cunoaşterea a două limbi străine.

Teatrul oferă îndemnizație de locuință pentru angajați.CONCURSUL de PROIECTE pentru TINERI REGIZORI și SCENOGRAFI ROMÂNI
ediția a VII-a- 2017 - Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ajuns la cea de-a VII-a ediție, 2017. Proiectele câștigătoare ale edițiilor anterioare au fost: 1. „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L.Caragiale, regia Diana Dragoș, scenografia Adriana Dinulescu; 2. proiectul „Photoshop”, text și regie Catinca Drăgănescu, scenografia Sorana Țopa; proiectul cu piesa „Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, regia și scenografia Bobi Pricop; 4. proiectul „Spargerea”, după nuvela ”Jaf armat” de Răzvan Petrescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu, scenografia arh. Andreea Simona Negrilă; 5. la cea de-a cincea ediţie, în mod excepțional, au fost declarate câştigătoare două proiecte: „Exploziv” de Elise Willk, regia Andrei Măjeri, scenografia Alexandra Panaite şi „Sfârşit”, dramatizare de Oana Hodade după proza lui Florin Lăzărescu, regia Leta Popescu, scenografia Gloria Gagu; 6. proiectul „Cealaltă țară”, după romanele Hertei Müller, „Omul este un mare fazan pe lume” și „Călătorie într-un picior”, scenariul dramatic, regia și scenografia Alexandru Istudor.


Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2016, la o dată ce va fi stabilită, de comun acord, în primul semestru al anului 2017.


Condiţii de participare:

- Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și care să aibă maxim 8 personaje

- Proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC)

- Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani

- CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului N.B.

1. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa ca și criteriu de departajare în cazul unui balotaj.

2. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului.

3. Sunt acceptate și dramatizările, dar numai după autori români contemporani.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 1 decembrie 2016 – transmise prin poștă la sediul teatrului, sau pe e-mail: artistic@tncms.ro

Proiectul câştigător va fi anunţat la finalul lunii ianuarie 2017

UNCHIUL VANIA – O școală cehoviană

Spectacolul „Unchiul Vania ” (Master II, Arta Actorului - Profesori coordonatori: prof.univ.dr. Tania Filip și lect.univdr. Dana Rotaru) s-a bucurat de aprecieri deosebite pentru performanțele artistice și pedagogice, fiind multipremiat (GALA ABSOLVENȚILOR UNATC 2016 - Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Maria Teodora Filip – Sonia, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Marian Gabriel Olteanu – Astrov, mențiuni speciale pentru interpretare: Daniel Achim – Astrov, Lia Gherman – Elena Andreevna / GALA VEDETELOR - VEDETEATRU DIN BUZĂU - Premiul Vedeta de Mâine: Lavinia Pele – Sonia). Prezența sa remarcabilă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost consemnată și printr-o cronică în revista manifestării.

Afișul spectacolului, și cronicaFestivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava – a III-a ediţie

F.I.S.T. – a ajuns la a III-a ediţie

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava este organizat de U.N.A.T.C. cu sprijinul sprijinul Municipiului Suceava si consiliului local Suceava, Institutului Cultural Român, SIF – Moldova şi cu în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia „Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava”.

Festivalul nostru şi-a propus, încă de la prima ediţie, să înlesnească schimburile de experienţă între şcolile de teatru din Europa, urmărind promovarea valorilor culturale naţionale şi internaţionale. Intenţia organizatorilor este aceea de a contribui la dezvoltarea culturală locală şi regională, creând posibilitatea dezvoltării unor parteneriate internaţionale. Pentru realizarea acestui scop, pe lângă prezentarea spectacolelor, vor fi organizate întâlniri cu publicul având ca temă prezentarea şcolilor invitate şi dezbaterea spectacolelor vizionate.

Ecourile pozitive ale primelor două ediţii şi publicul numeros care ne-a urmărit, au confirmat beneficiile acestei inţiative şi ne-au întărit convingerea de a continua pe drumul început. Dorim ca şi această a treia ediţie să aducă la Suceava spectacole reprezentative ale şcolilor de teatru din ţară şi din Europa.

Suntem onoraţi pentru că la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, facultăţile invitate au răspuns prompt şi cu entuziasm solicitării noastre. Pe lângă facultăţile pe care le-am invitat, ne-am bucurat şi de solicitări din partea altor şcoli de teatru care au participat în trecut la festivalul nostru sau pur si simplu au aflat de existenţa lui. Această experienţă ne-a confirmat încă odată faptul că la cea de-a treia ediţie, Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a câştigat atenţia şi interesul oamenilor de teatru din ţară şi din Europa.

Mai multe puteți afla pe pagina dedicată festivaluluiPremii la Festivalul Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot”
ediția a III-a, 6 - 12 iunie 2016

Spectacolul „Camera albastră” de David Hare o producție UNATC 2016, Licență; profesor coordonator: Mihaela Sîrbu, a fost distins cu trei premii importante:
- cel mai bun spectacol
- cel mai bun actor - Andrei Redinciuc, pentru rolul - Dramaturgul
- cea mai bună actriță - Oana Predescu, pentru rolul - Actrița

Spectacolul „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, producție UNATC 2016, Licență, profesor coordonator: Mihaela Bețiu, a câștigat Premiul special al juriului.

Felicitări !


GALA ABSOLVENȚILOR 2016


Mai multe informații despre Gala Absolvenților și prigramul ei găsiți aici, pe pagina dedicată evenimentului.TIFF 2016

Roxana Stroe, absolventă UNATC (Master – Regie Film) a câștigat cu „O noapte în Tokoriki” Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Scurtmetraj. Felicitări!Felicitări, Lavinia Pele!

Studenta UNATC „I.L. Caragiale” (Master, anul II), Lavinia Pele, a câștigat Premiul Vedeta de Mâine la Gala Vedetelor - Vedeteatru din Buzău (28 mai – 4 iunie). Premiul i-a fost atribuit pentru rolul Sonia din spectacolul „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, producție UNATC.DaKINO Short Film Competition

Îi felicităm pe Simona Sava, absolventă Master Regie de Film, pentru „Premiul Publicului” – „Plan B” și pe Cristian Pop, student an I, Master Regie de Film, pentru „Premiul Juriului” – „Prăjitorul de pâine”, distincții obținute în cadrul DaKINO Short Film Competition 2016.NexT International Film Festival

Premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj românesc” i-a fost acordat lui Cristian Pop – student an I, Master Regie de Film, pentru regia scurtmetrajului „Prăjitorul de pâine”.

În cadrul competiției naționale și internaționale NexT International Film Festival au fost selectate 5 producții UNATC.Vișegrad Film Forum

În perioada 5 – 9 Aprilie 2016 s-a desfășurat Vișegrad Film Forum. Facultatea de Film a fost reprezentată la Bratislava de Sandra Isabela Țenț (studentă an III – Regie de Film) și Gerhard Dudu (student an II – Regie de Film).Felicitări Sandrei Isabela Țenț !

Sandra Isabela Țenț - studentă în anul III, secția Regie de Film - a obținut premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj documentar” - „Chat with Alice” la Gala Premiilor Gopo!Felicitări, Ioana Grigore și Roxana Stroe !


La International Short Film Festival Istanbul 2016, studenta (Licență anul III, Regie de Film) Ioana Grigore a primit premiul pentru cel mai bun documentar - „10:34 to Belgrade”, iar absolventa (Master, regie de Film) Roxana Stroe a câștigat premiul pentru cel mai bun film de ficțiune – „Black Friday”.

Filmul „Black Friday” s-a evidențiat la festival și prin afișul de prezentare. Juriul l-a evaluat drept cel mai bun poster.

International Short Film Festival Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice de profil din Europa.
WORKSHOP DE TEATRU NOH
cu participarea maestrului Yamamoto Akihiro


Joi, 16 iunie 2016, ora 11.00, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” Sala Atelier
(str. Matei Voievod nr. 75-77, sect. 2, București)

Ambasada Japoniei anunță venirea Companiei Yamamoto Noh Theatre în România unde urmează să susțină spectacole la București și la Sibiu și un workshop la UNATC „I.L.Caragiale”. Este o ocazie unică pentru cei interesați de teatrul japonez tradițional să ia contact direct cu unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai genului – maestrul YAMAMOTO AKIHIRO (actor de teatru Noh în stilul Kanze, director al Yamamoto Noh Theatre și Președinte al Asociației Actorilor de Teatru Noh din Japonia).

Noh sau drama clasică japoneză ale cărui origini numără peste șapte secole de existență este o formă de teatru care implică deopotrivă cântecul, dansul precum și utilizarea măștilor pictate într-un spectacol aparte, plin de sobrietate și eleganță care transpune privitorul într-o lume de legendă. Pentru publicul din România, maestrul Yamamoto alături de membrii companiei Yamamoto Noh Theatre vor susține un workshop la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, joi, 16 iunie, de la ora 11.00.

Workshop-ul va cuprinde:
- prezentarea principalelor elemente din Teatrul Noh alături de o scurtă istorie a genului
- interpretarea unor fragmente din piese Noh cu acompaniament muzical
- prezentarea instrumentelor muzicale specifice Teatrului Noh (fluier, toba mica de mana, toba mare de mana, toba mare, etc)
- explicații despre măști
- explicații despre costume
- interpretarea unui scurt dans cu costume, etc.

Organizatorii evenimentului:
Ambasada Japoniei, Japan Foundation, Yamamoto Noh Theatre, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” București

Persoanele interesate sa participe la WORKSHOP-UL DE TEATRU NOH de la UNATC, de joi, 16 IUNIE, ora 11.00 trebuie să se înscrie direct la UNATC, la adresa: rezervari.unatc@gmail.com
UNATC „I.L. Caragiale” îi felicită pe cineaștii români pentru
participarea încununată cu succes la Festivalul de la Cannes,
ediția a 69-a


Juriul a acordat premiul pentru regie ex-aequo atât românului Cristian Mungiu pentru „Bacalaureat” cât și francezului Olivier Assayas pentru „Personal Shopper”.

Rolurile principale din filmul „Bacalaureat” sunt interpretate de actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Din distribuție mai fac parte Lia Bugnar, Vlad Ivanov, Rareș Andrici, Gelu Colceag, Gheorghe Ifrim, Adrian Vancica, Liliana Mocanu ș.a. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru.

Pentru regizorul Cristian Mungiu trofeul primit anul acesta este cel de-al treilea obținut la Cannes. În 2007, a câștigat Palme D'Or, pentru „4 luni, 3 saptamani, 2 zile”. În 2012, a câștigat premiul pentru scenariu cu filmul „Dupa dealuri”.

Pe lista românilor câștigători anul acesta la Cannes se numără și Bogdan Mirică, pentru filmul „Câini” participant la secțiunea „Un Certain Regard”și Alexandru Nanău, pentru documentarul „Toto și surorile lui”.

În competiția oficială a fost selectat și noul film al lui Cristi Puiu - „Sierranevada”.

La Cannes au fost prezentate și două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga. „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, student UNATC – Regie Film, Master anul II, a concurat în secțiunea Cinéfondation.

Sursă foto: agerpres.ro
Shakespeare în pedagogia Artei Actorului


În perioada 4-6 mai 2016, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, Facultatea de Teatru a UNATC „I.L.Caragiale” București organizează la Sala Atelier din incinta universității, o conferință cu tema: „Shakespeare în pedagogia Artei Actorului” pentru a omagia figura emblematică a celui mai mare dramaturg din istoria teatrului universal.

Programul evenimentului este disponibil aici, alte detalii sunt cuprinse în comunicat.
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI


În perioada 15-17 aprilie 2016 MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE a organizat OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI, cu sprjinul Inspectoratului școlar al municipiului București, Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al UNATC „I.L. Caragiale”, București.

Mai multe detalii despre participanți, premiile acordate și desfășurarea evenimentelor sunt disponibile aici.UȘI DESCHISE - 2016


Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” vă invită să descoperiţi culisele celei mai importante universităţi de artele spectacolului din România.

Programul complet al evenimentului este disponibil aici, sau pe pagina de Facebook a evenimentului.Cinéfondation - La Sélection, 2016


Scurtmetrajul „Toate fluviile curg în mare” regizat de Alexandru Badea (UNATC „I. L. Caragiale”), a fost cuprins în selecția anului 2016 de către Cinéfondation - La Sélection.

Această competiție care se desfășoară în paralel cu selecția oficială a Festivalului de film de la Cannes a ales 18 filme (14 de ficțiune și 4 animații) dintre cele 2300 care au fost prezentate în acest an de către școlile de film din întreaga lume.Festivalul internațional de film de la Berlin, 2016


Scurtmetrajul "O noapte în Tokoriki", regizat de Roxana Stroe, a câștigat "Special Prize of the Generation 14plus" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Scenarista și regizoarea Roxana Stroe are 24 de ani și este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, promoția 2013. Are, de asemenea, un master în Arta Regiei de Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.Școala de duminică - sesiunea - primăvară 2016


Indiferent de vârstă sau pregătire, acum îți poți exersa visele într-un mediu academic,
alături pe profesori ai UNATC „I.L.Caragiale”.
Parteneriat


UNATC "I.L.Caragiale" este partener al Festivalului Internațional de Film CINEPOLITICA.


        UNATC și noua structură de cercetare CINETic sunt parteneri ai Festivalului Internațional de film Experimental BIEFF și ai workshopului de film experimental NISI MASA.
Continuă procesul de desemnare a structurilor colective
și a funcțiilor de conducere din UNATC


        Termenul de depunere a dosarelor de candidatură pentru funcția de decan și alte elemente ale calendarului desemnării structurilor colective și funcțiilor de conducere din UNATC pot fi găsite în anunțul publicat aici.
30 ianuarie - Ziua UNATC „I. L. Caragiale”


        Sâmbătă, 30 ianuarie, sărbătorim ziua Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”. Data coincide cu ziua de naștere a dramaturgului Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universității (30 ianuarie 1852).
        Vă invităm să fiți alături de noi pe data de 30 ianuarie, de la orele 14, la sediul UNATC (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2) pentru a celebra această importantă zi împreună.
        Anul acesta, sărbătorim printr-o succesiune de momente axate pe activitatea celor două facultăți ale Universității: Facultatea de Teatru și Facultatea de Film. Gazdele, cadre didactice și studenți, au pregătit pentru invitați ateliere demonstrative de teatru și de film.

Coperta        Aniversarea Zilei UNATC este marcată și prin evenimentul de lansare a cărții coordonate de Elena Saulea - „Alexa Visarion sau destinul vocației”. Publicat de editura Junimea, volumul prezintă, prin evocările mai multor generații de actori, regizori, critici, teatrologi și studenți, traseul artistic și didactic al regizorului de teatru și film Alexa Visarion. Pe data de 30 ianuarie 1970, Alexa Visarion debuta pe scena studioului Casandra – IATC cu spectacolul „Cartofi prajiți la orice” de A.Wesker.
        Seara se va încheia cu spectacolul „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, producție UNATC, Master, Anul II. Coordonator: prof. univ. dr. Radu Gabriel; Distribuția: Conu` Leonida - Răzvan Răduță, Efimița - Mădălina Oprescu, Safta - Nicoleta Marica; durata 35 minute.

Program

Afiș - program 14:00 – 15.30 Atelier de teatru – Sala Atelier (UNATC)

15.30 – 16.15 Lansare de carte – „Alexa Visarion sau destinul vocației”, Editura Junimea, Colecția Colocvialia

16:15 – 18.00 Atelier de film – Platoul de filmări UNATC; proiecții filme de platou

18:30 – Spectacol de teatru „Conu` Leonida” de I. L. Caragiale, producție Master an IIAUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015

Etapa finală, 7 și 8 decembrie 2015

        După jurizarea celor 36 de înscrieri primite, concursul pentru tineri actori Audiție Națională 2015, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematogarfică „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB a ajuns la etapa finală. Aceasta se va desfășura în 7 și 8 decembrie, la sala Ileana Berlogea, UNATC.
        Cei 30 de finaliști din toată țara vor prezenta în fața publicului și a juriului, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere. Din comisia finală de selecție fac parte: Mihaela Păun – Director ArCuB, regizorul Alexandru Darie – Director al Teatrului Bulandra, actorul George Ivaşcu – Director al Teatrului Metropolis, Marinela Țepuș – director al Teatrului Nottara, regizorul Alexandru Maftei, Anca Colțeanu – regizor de teatru și TV, actorul Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru.
        Programul desfășurării evenimentului este următorul:

Prima zi, 7 decembrie

16:00 – Deschiderea oficială a etapei finale Audiție Națională 2015
16:15 – 21:00 – Vizionări

A doua zi, 8 decembrie

17:00 – 19:30 – Vizionări
19:30 – 20:00 – Deliberare juriu
20:00 – Festivitatea de premiere

        Prima etapă a competiției Audiție Națională 2015, s-a desfășurat în perioada 17-27 noiembrie și a constat în selecţia tuturor înregistrărilor trimise. Juriul de selecţie a fost alcătuit din profesorii: Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie.
        Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu (anul III – Licență; Anii I și II – Master) și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.
        Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.
        Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film. De asemenea, Direcția Învățământ a Primăriei Municipiului București oferă premii constând în sejururi în taberele studențești, organizate anul viitor în România.
        Audiția Națională este organizată de către UNATC „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB și în parteneriat cu Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.

Afișul festivalului AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015

        UNATC „I.L.Caragiale” își exprimă adâncul regret față de tragedia care a avut loc vineri, 30 octombrie, în clubul Colectiv. Transmitem condoleanțe părinților și prietenilor îndurerați. Dintre persoanele decedate face parte și Marius Ștefan Rușitoru, 27 de ani, fost student UNATC la Facultatea de Film,secția Multimedia, clasa prof. univ. dr. Mircea Ciocâltei.
        Suntem alături și de cei aflați în suferință pe patul de spital.
        Să ne amintim că viața trebuie prețuită și că firesc este să ne iubim semenii!Expoziții de scenografie

Duminică, 25 octombrie, sunteți invitați la două expoziții marca UNATC în cadrul programului FNT 2015:

      „Rădăcini” – un proiect semnat de fotograful Florin Ghenade și scenograful Cristian Stănoiu

      „Libertate” - spațiu scenografic imaginat și creat de Bianca Vesteman

Vernisaj : ora 17.00 Teatrul Odeon, Sala Studio, foaier

Expozițiile sunt prezentate în cadrul FNT în parteneriat cu Institutul Cultural Român și au fost prezentate la Quadrienala de scenografie și arhitectură de teatru de la Praga, ediția 2015.

Curator al ambelor expoziții este prof. univ. dr. Ștefania Cenean, scenograf și cadru didactic la Departamentul de Scenografie din cadrul Facultății de Teatru al Universității de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale”, comisarul de țară pentru Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015 / PQ 2015 (Cvadrienala de Scenografie de la Praga).Anunțuri


    Concurs pentru ocuparea unor posturi de asistent cercetare științifică pe perioadă determinată în cadrul CINETic – UNATC „I.L.Caragiale”

    Calendarul concursului poate fi descărcat de aici.
       În perioada 24 - 27 septembrie, !MPRO - Festivalul Național de Improvizație oferă unui număr de 12 studenți UNATC ocazia de a participă gratuit la unul din șase ateliere susținute de traineri din SUA, Irlanda, Israel și Belgia. Cei 12 studenți vor fi distribuiți cate 2 per atelier.
       Citește cu atenție descrierile din atașament, alege-ți workshop-ul preferat și trimite un e-mail la monica@improfest.ro cât mai curând, pentru a te asigura că ai loc la atelierul dorit!


Absolvenții UNATC deschid stagiunea de vară
a festivalului de teatru Dell'Arte

       Primăria Muncipiului București, prin Creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, anunță deschiderea stagiunii de vară a Festivalului de Teatru Dell'Arte, care va avea loc în perioada 10 iulie - 6 septembrie 2015 în Parcul Cișmigiu și în Grădina cu Filme - Cinema & More din Capitală.
       Dell'Arte este un festival de teatru aflat anul acesta la prima ediție, organizat din dorința de a aduce pe scenele neconvenționale în aer liber din Cișmigiu și Grădina cu Filme o serie de spectacole ale absolvenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”.
       Sălile de teatru sunt schimbate cu scene amplasate în aer liber, având în program titluri ce promit să ofere o experiență inedită prin subiectele abordate și să transforme diminețile și serile de weekend într-unele speciale.
       Festivalul de teatru „Dell'Arte” vine în întâmpinarea publicului bucureștean și nu numai cu o ofertă variată de spectacole atractive din dramaturgia clasică și contemporană, dar și cu producții ale departamentelor de coregrafie și păpuși marionete.
       În Parcul Cișmigiu, vinerea și sâmbăta, începând cu ora 19.20, trecătorii sunt invitați la spectacole precum „Intrigantul”, „Câinele grădinarului” - după Lope de Vega, „Cine e fazanul?” - de Georges Feydeau, „A douăsprezecea noapte” - de William Shakespeare, „Cele două orfeline” - de Adolphe Phillipe D'Ennery. De asemenea, cei mici sunt așteptați în Cișmigiu în fiecare duminică, de la ora 11:30, cu piese de teatru pentru copii. „În așteptarea lui Ardeiuț”, „Croitorașul cel viteaz” și „Taraful” sunt doar câteva dintre spectacolele pregătite special pentru aceștia.
       Grădina cu Filme, situată în Piața Alexandru Lahovari nr. 7, își deschide porțile teatrului în fiecare duminică, de la ora 20:00, cu spectacole precum „Norman” - de Alan Ayckbourn, „Sylvia” de A. R. Gurney și commedia dell'arte.
       Astfel, pe timp de vară, oamenii pasionați de teatru, precum și cei care vor să descopere aceasta artă, au posibilitatea de a se bucura de spectacole de teatru de calitate, în două locații cheie ce îndeamnă la relaxare și multă voie bună.
       Mai multe informații pe website-ul www.creart.ro și pe pagina de Facebook a Creart.

Organizatori: Primăria Municipiului București, Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție
Partener: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”
Cu sprijinul: ALPAB
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internațional, Radio România București FM, Bigcitylife.ro, Calendar Evenimente, Dor de Ducă, Orașul Meu, În Festival, Online Gallery, România Pozitivă, Zile și Nopți, 24FUN, IQool, PR Wave, TV City, Gratuitor.


Comunicat

Centrul "CINETic” va invita in perioada 6-7 iulie 2015, la Workshopul cu tema „Cum devine o idee, proiect finantat?”

Workshopul este realizat prin proiectul „Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative – CINETic” si are ca scop furnizarea de informatii cu privire la finantarile nationale si europene si la modalitatea de realizare a cererilor de finantare (propuneri de proiect).

Workshopul este sustinut in cadrul parteneriatului incheiat prin proiect cu Asociatia Europas (www.asociatiaeuropas.ro) de expertii accesare fonduri europene Felicia Scarlat si Adriana Tran.

Va puteti inscrie la adresa de e-mail: unatc.cinetic@gmail.com, pentru a primi programul Workshopului.
In urma propunerilor primite, se va face o selectie, urmand a primi in cursul zilei de vineri, 3 iulie, un e-mail de confirmare pentru participarea dumneavoastra la workshop.

Click pentru a descărca programul workshopului.

Comunicat

        În cursul zilei de 19.06.2015, la secretariatul UNATC a fost depus un text al domnului Andrei Rus în care se afirmă că în mesajul care însoțește fotocopia Notei de verificare nr. 1170/6.04.2015, aș fi menționat numele său în legătură cu acest raport.
        Lucru complet neadevărat! Numele domnului Andrei Rus a fost evocat doar în legătură cu campania imorală pe care o duce împotriva UNATC folosind brand-ul revistei Film Menu, editată de UNATC, și blogul acesteia.
        În ședința Senatului UNATC din data de 18 iunie 2015 s-a decis instituirea unei comisii senatoriale pentru examinarea semnalărilor din Nota de verificare nr. 1170/6.04.2015 și stabilirea măsurilor necesare pentru corectarea eventualelor deficiențe.
        Comisia senatorială este alcătuită din Radu Igazsag, Ovidiu Răduleț, Dan Alexandru (cadre didactice la Facultatea de Film), Alexandru Badea (student la Facultatea de Film) și Florin Zamfirescu (fost rector al UNATC). Senatul a considerat colegial ca această comisie să fie alcătuită din cadre didactice de la Facultatea de Film, singura excepție fiind domnul Florin Zamfirescu, timp de 8 ani Rector al UNATC, un bun cunoscător al problemelor de administrație universitară.
        Nici în acest caz nu este vorba de implicarea domnului Andrei Rus – nu numai pentru că nu este pomenit în textul respectiv, ci și datorită faptului că problemele discutate sunt de ordin administrativ, neacademic.
        Consider că strategia de comunicare a domnului Andrei Rus, prin care atribuie instituției şi unor cadre didactice cuvinte pe care nu le-au rostit sau intenții pe care nu le au, încalcă cele mai elementare principii ale comunicării etice. Ea este şi contraproductivă, fiindcă poate să ducă la distrugerea coeziunii universitare și la provocarea unor daune ireparabile. UNATC trebuie apărată, nu atacată pe nedrept, tocmai de către unii dintre cei la a căror afirmare a contribuit.

Conf. univ. dr. Nicolae Mandea,
Prorector al UNATC


Comunicat

        Prin campania de presă recentă privind UNATC și conducerea acesteia, s-a acreditat ideea că Andrei Rus și Andrei Gorzo, lectori universitari și redactori ai revistei Film Menu au fost supuși unor grave abuzuri de putere și ar fi fost victime ale denigrării publice.
        Dorim să subliniem că acest conflict între Consiliul de administrație al UNATC și redacția Film Menu nu este un conflict între totalitarism și libertate, între comuniști și anti-comuniști, ci este un conflict generat de încercarea Consiliului de administrație de a pune ordine administrativă în activitatea Facultății de Film, inclusiv în ceea ce privește administrarea revistei Film Menu. Nu a existat nicio imixtiune în conținut, nicio intenție de suprimare a revistei. Discuțiile interne privind tirajul sunt firești și presupunem că lucrurile se desfășoară la fel în orice universitate. Precizăm că până în momentul de față nu s-a produs nicio reducere a tirajului; în prezent revista este suspendată prin decizia redactorului șef Andrei Rus.
        Pentru a clarifica datele privind modul de derulare a contractelor pentru tipărirea revistei Film Menu, Compartimentul audit public intern a realizat, la cererea rectorului UNATC, o misiune de verificare preliminară. Dăm publicității acest raport pentru a aduce mai aproape de realitate imaginea construită printr-o comunicare debalansată.

conf. univ. dr. Nicolae Mandea,
prorector UNATC "I. L. CARAGIALE"


Notă privind verificarea preliminară a încheierii și derulării contractelor pentru tipăritea revistei Film Menu


UNATC ”I.L.Caragiale” premiată la Gala Premiilor UNITER 2015
Luni, 25 mai, în Sala Mare a Teatrului Național București, la Gala Premiilor UNITER, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” a primit Premiul Special pentru Galele Absolvenților. Premiul a fost înmânat Rectorului, prof.univ.dr. Adrian Titieni.

Gala Absolvenților 2015, eveniment care va debuta pe data de 2 iunie, este un prilej să ne bucurăm de această importantă distincție.Comunicat


UNATC „I. L. Caragiale” nu se solidarizează și nu acceptă să fie asociată cu niciun fel de declarații discriminatorii sau de natură a leza demnitatea umană, făcute în spațiul public de cadre didactice, studenți sau colaboratori ai universității.
Astfel de declarații atrag responsabilitatea individuală a celor care le emit, atât din punct de vedere legal cât și moral.

Conducerea UNATCParteneriat între UNATC și Teatrul Metropolis

În cadrul acordului de parteneriat dintre UNATC „I. L. Caragiale” și Teatrul Metropolis pentru promovarea viitorilor absolvenți ai Facultății de Teatru, Teatrul Metropolis prezintă „Cine e fazanul?” de G. Feydeau. Spectacolul este o producție a UNATC „I. L. Caragiale”, anul III, Licență – Actorie, coordonator de an - conf. univ. dr. Doru Ana, coordontor proiect - conf. univ. dr. Paul Chiribuță. Intrarea este liberă. Pentru rezervări sunați la 021 210 51 08.
Programul următoarelor reprezentații „Cine e fazanul?”, la Teatrul Metropolis va fi anunțat ulterior.