LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
ADMITERE 2017
CURSURI DE PREGĂTIRE

Cursurile de pregătire pentru programele de studii din domeniul Teatru şi Artele spectacolului (Actorie, Regie, Păpuşi-Marionete, Coregrafie), Scenografie, Teatrologie se vor desfășura începând cu data de 17 februarie 2017, pe module, în funcţie de fiecare specializare.

Modul I - 17, 18, 19 februarie 2017

Modul II – 17, 18, 19 martie 2017

Modul III – 24, 25, 26, 27, 28 aprilie 2017


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Școala de duminică

Perioada de înscriere s-a prelungit pana pe data de 26 martie 2017 pentru toate cursurile. Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” București, își redeschide porțile nu doar pentru studenți. Pentru al șaptelea an consecutiv, Școala de Duminică demarează cu o nouă sesiune de cursuri într-un format intensiv numit UNATC Alternativ. Profesori ai universității cu cea mai veche tradiție din țară în domeniile teatru și cinematografie, îi așteaptă pe toți cei pasionați de aceste două specializări să își îmbunătățească și exerseze calitățile într-un mediu profesionist, cu valoare recunoscută.

Pentru mai multe detalii accesaţi link-ul.

CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

CALENDARUL CONCURSULUI PENTRU ACORDAREA GRADAȚIEI DE MERIT PERSONALULUI DIDACTIC AUXILIAR

   Rezultate concurs GRADAȚIE DE MERIT


Punctaj acordat de Comisia de Contestaţii pentru obţinerea gradaţiei de merit Rezultate contestaţii
Facultatea de Teatru Descarcă rezultate concurs
Facultatea de Film Descarcă rezultate concurs
Rectorat Descarcă rezultate concurs

Eventuale contestaţii se înregistrează la Registratura Rectoratului:

09 februarie ora 14:00 - 16:00

10 februarie până la ora 14:00

Menţionăm că pentru candidaţii care au obţinut nota 1 (unu), nu au putut fi evaluate dosarele pentru că nu există justificarea calificativelor acordate în fişa de autoevaluare.
01-06 Februarie 2017 Depunerea dosarului de candidatură (dosarele se depun în zilele de 1,2,3 și 6 februarie la registratura Rectoratului în intervalul orar 09:00-16:00)
07-08 Februarie 2017 Evaluarea dosarelor de concurs (Responsabili: coordonatorii de departament și Comisia de Concurs)
09 Februarie 2017 Validarea rezultatelor concursului pentru obținerea gradației de merit și anunțarea acestora (Responsabil: Consiliul de Administrație)
10 Februarie 2017 Rezolvarea contestațiilor (Responsabil: Comisia de Contestații)

Documente utile:

Calendarul concursului: Descarcă

Cerere înscriere concurs gradație de merit: Descarcă

Regulament de acordare a gradație de merit: Descarcă

Comunicat în legătură cu
litigiul Andrei Rus vs. UNATC

În data de 23.01.2017, la Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, în materia Litigii de muncă, instanța de judecată în procedură de apel a hotărât anularea deciziei de sancționare nr. 242/1.07.2015, urmând ca universitatea să restituie sumele reținute din salariu actualizate cu inflația plus daune morale de 1 leu.

În acest fel este anulată sancțiunea administrativă asimilată unui conflict de muncă.

Înaintea sancțiunii administrative a existat o propunere de sancțiune mai gravă, de desfacere a contractului de muncă, decisă de Comisia de etică a UNATC. Senatul a manifestat o atitudine de clemență și a adoptat o sancțiune mai puțin drastică, dar care a fost contestată. Această sancțiune a fost anulată de instanță. Pe cale logică, ar rezulta că decizia Comisiei de etică rămâne valabilă.

Sancțiunea Senatului UNATC rămâne fără consecințe administrative, dar nu mai puțin motivată în conținutul său, ca decizie în planul eticii universitare. Dacă o sancțiune administrativă poate constitui materia unui conflict de muncă, decizia unei comisii de etică reprezintă, pe fondul problemei, un atribut al autonomiei universitare în temeiul legilor educației care prevăd existența codurilor etice în universități.

Problema felului în care cadrul didactic Andrei Rus se raportează la comunitatea universitară din care face parte este nerezolvată și rămâne a fi discutată în continuare. Temeiul acestor discuții nu poate fi decât Codul de etică al universității și principiul autonomiei universitare. Dreptul universității de a dezbate propriile probleme pornind de la un set de valori nu poate fi suspendat prin prevederi referitoare la litigiile de muncă.

Nu vrem să extindem această dezbatere în presă. Nu tratăm acest conflict ca pe un conflict între un angajat și angajator. Andrei Rus este absolvent al UNATC și membru al unei comunități academice care l-a tratat cu generozitate și respect. Ne dorim ca lucrurile să evolueze într-un spirit academic specific mediului universitar.


Conf.univ.dr. Nicolae Mandea,

Rector UNATC “I.L.Caragiale”


Notă : În data de 27.02.2017 a sosit la UNATC Comunicarea Hotărârii Civile nr.312/2017 din data de 23 ianuarie 2017 privind Dosarul nr. 30393/3/2015, Materia : Litigii de muncă, Stadiul procesual : Apel, Obiectul dosarului :
contestație în anulare, document accesibil aici.

La o lectură atentă, se poate observa preponderența acordată de instanță Codului muncii față de legislația specială reprezentată de Legea Educației Naționale și, subsecvent, Codul de etică Universitară, înlăturând astfel Decizia de sancționare nr.242/1.07.2015 și Hotărârea Comisiei de etică nr.1847/3.06.2015.

„Idiotul” la Festivalul Internațional FACT
din Budapesta

Spectacolul „Idiotul” după F.M. Dostoievski, dramatizare de lect.univ.dr. Bogdana Darie va fi prezentat publicului din Budapesta, pe data de 3 februarie, prima zi a festivalului FACT (Festival, Arts, Cinema and Theatre).


 • Din distribuție fac parte actori de la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, ciclul Licență:
 • Prințul Mîșkin: Alexandru Făiniși
 • Rogojin: Kostas Mincu
 • Nastasia Filipovna: Alexa Tofan
 • Ippolit Terentiev: Alexandru Petcu
 • Varia: Ada Dumitru
 • Ganea: Cozmin Dinu
 • Toțki: Stama Alexandru
 • Aglaia Epancina: Marina Fluerașu
 • Generalul Epancin: Alin Potop
 • Generăleasa Epancina: Nicoleta Moscalenco
 • Ptițîn: Victor Bădoi

 • Coordonatori proiect:
 • Regia: lector univ.dr. Bogdana Darie
 • Asistent regie și mișcare scenică: drd. Romina Sehlanec

Organizat de Universitatea de Teatru și Film din Budapesta, festivalul FACT reunește trupe de actori de la câteva școli de teatru din Europa: Bayerische Theaterakademie August Everding (München, Germania), DAMU (Praga, Cehia), Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (București, România), Accademia Teatro Dimitri (Verscio, Elveția). Vor mai participa Facultatea de Arte - Universitatea din Kaposvár (Kaposvár, Ungaria) și instituția gazdă, Universitatea de Teatru și Film din Budapesta.

Din programul FACT face parte și conferința E:UTSA (EUROPE: Union of Theatre Schools and Academies) în cadrul căreia prof.univ.dr. Tania Filip, director al Departamentului Arta Actorului, va face o prezentare a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Deplasarea echipei UNATC la Budapesta este susținută de Institutul Cultural Român.


AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediția a IV-a
Câștigători

Concursul pentru tineri actori Audiție Națională 2016 organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” cu sprijinul ARCUB s-a încheiat prin numirea premianților. Aceștia au fost selectați de membrii juriului pentru producții teatrale ce vor avea premiera în 2017.

 • - Alma-Nicole Boiangiu și Alexandru Ștefănescu au fost selectați de managerii Teatrului „Ion Creangă”;
 • - Oana Pușcatu și Daniela Tocari au fost invitate de Răzvan Mazilu în viitoarele proiecte de la Teatrul Excelsior;
 • - Oana Pușcatu s-a numărat alături de Ana-Maria Bercu și Cristina Drăghici printre concurentele preferate de Mihaela Rus pentru spectacolele de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești;
 • - Andreea Șovan va juca anul viitor într-o producție în regia lui Vlad Cristache;
 • - Andreea Mateiu a fost selectată de Vladimir Anton pentru spectacolul pe care îl va pune în scenă la Teatrul Bulandra.

Din comisia finală de selecție au făcut parte: Răzvan Mazilu, Vlad Cristache, Eliza Bercu, Cristina Gavrilă, Mihaela Rus, Lucian Ghimiși, Vladimir Anton, Carmen Stanciu, Gabi Ienecek, Anca Bradu.

<
UNATC – în topul celor mai bune școli de film din lume
Festivitatea Premiile Creativității ARCUB UNATC 2016

Duminica, 13 noiembrie, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București.

S-a întâmplat în cadrul evenimentului PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB-UNATC 2016 desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC.

 • Emanuela Balint – masterand anul I, Universitatea Națională de de Arte din București
 • Megumi Okuda - studentă în anul IV, specializarea Compoziție, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Universitatea Națională de Muzică din București
 • Andreea Luciana Coveianu – doctorand, Universitatea Tehnică de Construcții București
 • Ileana Mariana Mateș – doctorand, Universitatea Politehnică din București
 • Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Universitatea din București
 • Theodor Georgian Badea – student anul V, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”
 • Mihai Frîncu - masterand la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului
 • Andrei Cotarcea - absolvent al secției Regie film și TV, Facultatea de Arte a Universității Hyperion
 • Anca Oana Abălaru – doctorand, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”
 • Marian Olteanu – absolvent master UNATC, Facultatea de Teatru
 • Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol inspirat din textele lui W. Shakespeare, „Visul lui Ariel”. Distribuție: Marian Olteanu, Florin Crăciun, Tudor Moraru.

Descarcă LISTA Castigatori Premiile Creativitatii 2016

„Costume Elisabetane” la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia

Expoziția „Costume Elisabetane” poate fi admirată pe toată durata Festivalului de Teatru „Povești” ediția a XI-a (10 – 16 octombrie) în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Curator și coordonator: prof. univ. dr. Ștefania Cenean

„Expoziția de costume Elisabetane este un bun pretext de a redescoperi farmecul tiparelor autentince de epocă. Actorii din spectacolele lui Shakespeare purtau costume fastuoase și greoaie care îi solicitau mult. Un singur costum putea să ocupe un întreg dulap. Tema dată studentelor mele a fost creația unui costum de scenă pentru personajul reginei Elisabeta I. Teatralitatea vestimentației ei, așa cum reiese din picturile epocii, ne duce cu gândul la un personaj de teatru. Costumele în nonculoare au fost croite și realizate personal de către studentele Departamentului de Scenografie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale”: Alina Grecu, Clara Pop, Mădălina Sandu, Andreea Tecla, Florentina Burcea, Maria Ivan, drd. Mihaela Popescu, scenografa Maria Dore și Mădălina Niculae”, a precizat prof. univ. dr. Ștefania Cenean pentru ziarulunirea.ro.


Premii la Festivalul Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot”
ediția a III-a, 6 - 12 iunie 2016

Spectacolul „Camera albastră” de David Hare o producție UNATC 2016, Licență; profesor coordonator: Mihaela Sîrbu, a fost distins cu trei premii importante:
- cel mai bun spectacol
- cel mai bun actor - Andrei Redinciuc, pentru rolul - Dramaturgul
- cea mai bună actriță - Oana Predescu, pentru rolul - Actrița

Spectacolul „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, producție UNATC 2016, Licență, profesor coordonator: Mihaela Bețiu, a câștigat Premiul special al juriului.

Felicitări !Felicitări Sandrei Isabela Țenț !

Sandra Isabela Țenț - studentă în anul III, secția Regie de Film - a obținut premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj documentar” - „Chat with Alice” la Gala Premiilor Gopo!Felicitări, Ioana Grigore și Roxana Stroe !


La International Short Film Festival Istanbul 2016, studenta (Licență anul III, Regie de Film) Ioana Grigore a primit premiul pentru cel mai bun documentar - „10:34 to Belgrade”, iar absolventa (Master, regie de Film) Roxana Stroe a câștigat premiul pentru cel mai bun film de ficțiune – „Black Friday”.

Filmul „Black Friday” s-a evidențiat la festival și prin afișul de prezentare. Juriul l-a evaluat drept cel mai bun poster.

International Short Film Festival Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice de profil din Europa.
UNATC „I.L. Caragiale” îi felicită pe cineaștii români pentru
participarea încununată cu succes la Festivalul de la Cannes,
ediția a 69-a


Juriul a acordat premiul pentru regie ex-aequo atât românului Cristian Mungiu pentru „Bacalaureat” cât și francezului Olivier Assayas pentru „Personal Shopper”.

Rolurile principale din filmul „Bacalaureat” sunt interpretate de actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Din distribuție mai fac parte Lia Bugnar, Vlad Ivanov, Rareș Andrici, Gelu Colceag, Gheorghe Ifrim, Adrian Vancica, Liliana Mocanu ș.a. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru.

Pentru regizorul Cristian Mungiu trofeul primit anul acesta este cel de-al treilea obținut la Cannes. În 2007, a câștigat Palme D'Or, pentru „4 luni, 3 saptamani, 2 zile”. În 2012, a câștigat premiul pentru scenariu cu filmul „Dupa dealuri”.

Pe lista românilor câștigători anul acesta la Cannes se numără și Bogdan Mirică, pentru filmul „Câini” participant la secțiunea „Un Certain Regard”și Alexandru Nanău, pentru documentarul „Toto și surorile lui”.

În competiția oficială a fost selectat și noul film al lui Cristi Puiu - „Sierranevada”.

La Cannes au fost prezentate și două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga. „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, student UNATC – Regie Film, Master anul II, a concurat în secțiunea Cinéfondation.

Sursă foto: agerpres.ro
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI


În perioada 15-17 aprilie 2016 MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE a organizat OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI, cu sprjinul Inspectoratului școlar al municipiului București, Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al UNATC „I.L. Caragiale”, București.

Mai multe detalii despre participanți, premiile acordate și desfășurarea evenimentelor sunt disponibile aici.Cinéfondation - La Sélection, 2016


Scurtmetrajul „Toate fluviile curg în mare” regizat de Alexandru Badea (UNATC „I. L. Caragiale”), a fost cuprins în selecția anului 2016 de către Cinéfondation - La Sélection.

Această competiție care se desfășoară în paralel cu selecția oficială a Festivalului de film de la Cannes a ales 18 filme (14 de ficțiune și 4 animații) dintre cele 2300 care au fost prezentate în acest an de către școlile de film din întreaga lume.Festivalul internațional de film de la Berlin, 2016


Scurtmetrajul "O noapte în Tokoriki", regizat de Roxana Stroe, a câștigat "Special Prize of the Generation 14plus" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Scenarista și regizoarea Roxana Stroe are 24 de ani și este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, promoția 2013. Are, de asemenea, un master în Arta Regiei de Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.