LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
„Idiotul” la Festivalul Internațional FACT
din Budapesta

Spectacolul „Idiotul” după F.M. Dostoievski, dramatizare de lect.univ.dr. Bogdana Darie va fi prezentat publicului din Budapesta, pe data de 3 februarie, prima zi a festivalului FACT (Festival, Arts, Cinema and Theatre).


 • Din distribuție fac parte actori de la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, ciclul Licență:
 • Prințul Mîșkin: Alexandru Făiniși
 • Rogojin: Kostas Mincu
 • Nastasia Filipovna: Alexa Tofan
 • Ippolit Terentiev: Alexandru Petcu
 • Varia: Ada Dumitru
 • Ganea: Cozmin Dinu
 • Toțki: Stama Alexandru
 • Aglaia Epancina: Marina Fluerașu
 • Generalul Epancin: Alin Potop
 • Generăleasa Epancina: Nicoleta Moscalenco
 • Ptițîn: Victor Bădoi

 • Coordonatori proiect:
 • Regia: lector univ.dr. Bogdana Darie
 • Asistent regie și mișcare scenică: drd. Romina Sehlanec

Organizat de Universitatea de Teatru și Film din Budapesta, festivalul FACT reunește trupe de actori de la câteva școli de teatru din Europa: Bayerische Theaterakademie August Everding (München, Germania), DAMU (Praga, Cehia), Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (București, România), Accademia Teatro Dimitri (Verscio, Elveția). Vor mai participa Facultatea de Arte - Universitatea din Kaposvár (Kaposvár, Ungaria) și instituția gazdă, Universitatea de Teatru și Film din Budapesta.

Din programul FACT face parte și conferința E:UTSA (EUROPE: Union of Theatre Schools and Academies) în cadrul căreia prof.univ.dr. Tania Filip, director al Departamentului Arta Actorului, va face o prezentare a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Deplasarea echipei UNATC la Budapesta este susținută de Institutul Cultural Român.


ADMITERE 2017
CURSURI DE PREGĂTIRE

Cursurile de pregătire pentru programele de studii din domeniul Teatru şi Artele spectacolului (Actorie, Regie, Păpuşi-Marionete, Coregrafie), Scenografie, Teatrologie se vor desfășura începând cu data de 17 februarie 2017, pe module, în funcţie de fiecare specializare.

Modul I - 17, 18, 19 februarie 2017

Modul II – 17, 18, 19 martie 2017

Modul III – 24, 25, 26, 27, 28 aprilie 2017


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Cursurile au fost suspendate
pentru luni şi marţi

Luni, 9 ianuarie si Marti, 10 ianuarie se suspenda cursurile din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediția a IV-a
Câștigători

Concursul pentru tineri actori Audiție Națională 2016 organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” cu sprijinul ARCUB s-a încheiat prin numirea premianților. Aceștia au fost selectați de membrii juriului pentru producții teatrale ce vor avea premiera în 2017.

 • - Alma-Nicole Boiangiu și Alexandru Ștefănescu au fost selectați de managerii Teatrului „Ion Creangă”;
 • - Oana Pușcatu și Daniela Tocari au fost invitate de Răzvan Mazilu în viitoarele proiecte de la Teatrul Excelsior;
 • - Oana Pușcatu s-a numărat alături de Ana-Maria Bercu și Cristina Drăghici printre concurentele preferate de Mihaela Rus pentru spectacolele de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești;
 • - Andreea Șovan va juca anul viitor într-o producție în regia lui Vlad Cristache;
 • - Andreea Mateiu a fost selectată de Vladimir Anton pentru spectacolul pe care îl va pune în scenă la Teatrul Bulandra.

Din comisia finală de selecție au făcut parte: Răzvan Mazilu, Vlad Cristache, Eliza Bercu, Cristina Gavrilă, Mihaela Rus, Lucian Ghimiși, Vladimir Anton, Carmen Stanciu, Gabi Ienecek, Anca Bradu.

Aristotel 2400 – Teatru și Pedagogie. Abordare interdisciplinară

Facultatea de Teatru a UNATC „I.L.Caragiale” București, omagiază, asemenea instituțiilor de educație și cultură din întreaga lume, figura emblematică a unuia dintre cei mai mari gânditori ai istoriei omenirii: Aristotel. De aceea, cu ocazia împlinirii a 2400 ani de la nașterea Stagiritului, UNATC organizează în perioada 15-16 decembrie 2016, Seminarul Exploratoriu cu tema Aristotel 2400 – Teatru și Pedagogie. Abordare interdisciplinară.

n cadrul Seminarului vor avea loc diverse activități, precum: lecții deschise publicului, coordonate de către profesori ai facultății; alocuțiuni ale profesorilor invitați, ce se vor încadra în tema propusă, precum și un atelier susținut de o echipă de profesori de la Central School of Speech and Drama University of London.

Proiectul aparține Masterului de Pedagogie Teatrală în colaborare cu Departamentul de Studii Doctorale, iar evenimentul se dorește a fi o inițiativă de dezvoltare a studiilor de poetică și retorică din perspectivă pedagogică, în spiritul interdisciplinar al întemeietorului Lyceum-ului.

Descarca comunicatul de presa

Descarca programul

Anunț Concurs Angajare CINETic

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie – UNATC cu sediul în Bucuresti, Str. Matei Voievod nr. 75-77, sector 2 anunţă scoaterea la concurs a urmatoarelor posturi vacante Secretară gradul I, Tehnician Electrician studii medii TR I, Tehnician Rețea TR 1, Inginer Programator Gr I. Click aici pentru mai multe detalii

Audiția Națională
2016

9 – 11 decembrie

şi

15, 16, 17 decembrie

Audiția Naționala este o manifestare competitivă dedicată tinerilor actori și studenților din ultimul an de studiu, specializarea
Arta Actorului, de la toate universtățile din țară. Îşi propune să ofere celor aflaţi la început de carieră artistică şansa de a
lucra cu creatori importanţi din teatru şi film.

Câștigătorii audiţiei vor face parte din distribuția a două spectacole produse în anul 2017
● un musical în regia şi coregrafia lui RĂZVAN MAZILU - la Teatrul Excelsior
● un spectacol de teatru în regia lui VLADIMIR ANTON - la Teatrul BulandraÎnscrieri: 25 noiembrie - 8 decembrie


Etapa I

Candidaţii vor trimite pe adresa auditienationala@gmail.com un CV şi o înregistrare audio-video de maxim 10 minute care să conţină:

- 7 minute one man show / one woman show la alegere

- 3 minute de prezentare a unor aptitudini (dans, voce etc.)

(Dacă aptitudinile sunt incluse în one man show / one woman show, poate fi trimisă o singură înregistrare)

Înregistrările vor fi evaluate în perioada 9 – 11 decembrie

Numele finaliștilor vor fi anunțate pe data de 12 decembrie

Etapa II

Finaliștii primei etape vor susține live acelaş moment artistic în fața unui juriu format din echipa de creaţie a spectacolelor, reprezentanţi ai teatrelor implicate in proiect şi alţi oameni de teatru.

Etapa a doua va avea loc la UNATC, sala Ileana Berlogea (str. Matei Voievod, nr. 75-77) în zilele de 15, 16, 17 decembrie.Evenimentul AUDIŢIA NAŢIONALĂ 2016 este organizat de UNATC „I.L.Caragiale“ - București cu sprijinul ARCUB.


ȘCOALA DE DUMINICĂ
Sesiune cursuri – toamna 2016

Începând cu 27 noiembrie 2016, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” București, își redeschide porțile nu doar pentru studenți. Pentru al șaptelea an consecutiv, Școala de Duminică demarează cu o nouă sesiune de cursuri într-un nou format intensiv numit UNATC Alternativ. Profesori ai universității cu cea mai veche tradiție din țară în domeniile teatru și cinematografie, îi așteaptă pe toți cei pasionați de aceste două specializări să își îmbunătățească și exerseze calitățile într-un mediu profesionist, cu valoare recunoscută.

În noua formulă. Școala de Duminică presupune în continuare un format de 10 cursuri, dar acestea sunt organizate în 5 duminici, cu excepţia ACTORIE PENTRU TINERI 12 - 18 ANI unde programul celor 10 cursuri se vor ţine in 5 sau 7 duminici, în funcţie de înţelegerea profesoarei cu părinţii.

Detalii aici: Scoala de duminica


UNATC – în topul celor mai bune școli de film din lume
Festivitatea Premiile Creativității ARCUB UNATC 2016

Duminica, 13 noiembrie, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București.

S-a întâmplat în cadrul evenimentului PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB-UNATC 2016 desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC.

 • Emanuela Balint – masterand anul I, Universitatea Națională de de Arte din București
 • Megumi Okuda - studentă în anul IV, specializarea Compoziție, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Universitatea Națională de Muzică din București
 • Andreea Luciana Coveianu – doctorand, Universitatea Tehnică de Construcții București
 • Ileana Mariana Mateș – doctorand, Universitatea Politehnică din București
 • Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Universitatea din București
 • Theodor Georgian Badea – student anul V, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”
 • Mihai Frîncu - masterand la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului
 • Andrei Cotarcea - absolvent al secției Regie film și TV, Facultatea de Arte a Universității Hyperion
 • Anca Oana Abălaru – doctorand, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”
 • Marian Olteanu – absolvent master UNATC, Facultatea de Teatru
 • Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol inspirat din textele lui W. Shakespeare, „Visul lui Ariel”. Distribuție: Marian Olteanu, Florin Crăciun, Tudor Moraru.

Descarcă LISTA Castigatori Premiile Creativitatii 2016

PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB - UNATC 2016

Sala Ileana Berlogea, duminică - 13 noiembrie, ora 18:00

Programul evenimentului:

ora 18:00 – deschidere eveniment cu exercițiu Commedia dell`Arte, coordonator prof.univ.dr. Mihai Gruia Sandu

ora 18:20 - Festivitatea de premiere

ora 20:00 – închidere eveniment cu exercițiu Commedia dell`Arte, coordonator prof.univ.dr. Mihai Gruia Sandu

Premiile CREATIVITĂȚII ARCUB - UNATC se acordă pentru a redescoperi și reevalua capacitatea mediului universitar de a determina noi direcții de gândire și creație.

La festivitatea de premiere vor participa studenți și cadre didactice din majoritatea universităților bucureștene, personalități și jurnaliști.

Universități participante: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universitatea Națională de Arte, Universitatea Naţională de Muzică , Universitatea din București, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică de Construcţii, Universitatea Hyperion, Universitatea de Arhitectură si Urbanism Ion Mincu.


 


    Neprețuitul profesor și regizor Valeriu Moisescu a plecat în aceste zile dintre noi. Mii de foști studenți și colegi, actori, regizori, scenografi, oameni de teatru, îl vor păstra în amintire ca pe un om de o mare sensibilitate, inteligență, talent și profesionalism. Pentru UNATC va rămâne un simbol și un sprijin, de fiecare dată când vom simți nevoia unui sfat și a unei orientări în drumul nostru.
     Sicriul va fi depus la Capela Cimitirului Bellu, iar inmormântarea va avea loc duminică ora 14, la Cimitirul Bellu Ortodox, alături de doamna Mihaela Juvara.
     Odihnească-se în pace!

Profesorii și studenții UNATC
Compania 17 prezintă „BUCUREȘTIUL MEU”

23 octombrie, ora 18:00

UNATC – Sala Ileana Berlogea

Detalii în secțiunea SPECTACOLE ȘI EVENIMENTE” SPECTACOLE și EVENIMENTE

„Trei farse cu Pantalone” (producție UNATC 2016)

Cel mai bun spectacol la Concursul de interpretare satirică, secțiunea Actori profesioniști, Festivalul Interațional al Umorului „Constantin Tănase” – Vaslui (ediția a XXIV-a) (2 – 9 octombrie).


Stagiunea de teatru UNATC se deschide duminică, 16 octombrie

Primul spectacol din program este „Idiotul” după F.M.Dostoievski, dramatizare de lect. univ. dr. Bogdana Darie.

Din distribuție fac parte studenți din anul III – Licență, Actorie, clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu. Orele: 19:00, Palatul Național al Copiilor, Sala Octavian Cotescu.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Programul următoarelor spectacole - în secțiunea SPECTACOLE și EVENIMENTE

„Costume Elisabetane” la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia

Expoziția „Costume Elisabetane” poate fi admirată pe toată durata Festivalului de Teatru „Povești” ediția a XI-a (10 – 16 octombrie) în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Curator și coordonator: prof. univ. dr. Ștefania Cenean

„Expoziția de costume Elisabetane este un bun pretext de a redescoperi farmecul tiparelor autentince de epocă. Actorii din spectacolele lui Shakespeare purtau costume fastuoase și greoaie care îi solicitau mult. Un singur costum putea să ocupe un întreg dulap. Tema dată studentelor mele a fost creația unui costum de scenă pentru personajul reginei Elisabeta I. Teatralitatea vestimentației ei, așa cum reiese din picturile epocii, ne duce cu gândul la un personaj de teatru. Costumele în nonculoare au fost croite și realizate personal de către studentele Departamentului de Scenografie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale”: Alina Grecu, Clara Pop, Mădălina Sandu, Andreea Tecla, Florentina Burcea, Maria Ivan, drd. Mihaela Popescu, scenografa Maria Dore și Mădălina Niculae”, a precizat prof. univ. dr. Ștefania Cenean pentru ziarulunirea.ro.

Corul Universitarilor din Bucureşti AMFITEATRU organizează preselecţie pentru toate vocile

Anunţul se adresează universitarilor – studenţi şi cadre didactice de la universităţile din Bucureşti. Calități: spirit artistic, motivație pentru activitatea de voluntariat, umor şi deschidere către nou şi, mai ales, încredere în sine şi dorinţă de autodepăşire. Înscrierile se fac la adresa www.corulamfiteatru.ro

Afis auditii octombrie

Spectacole de teatru, producții UNATC 2015 - 2016, primite cu entuziasm în stagiunea estivală „Teatru în TVR”.

În lunile iunie, iulie și august 2016, spectacolele „Nopți albe” de F.M Dostoievski, „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare și „Avioane de hârtie” de E. Wilk s-au jucat în prezența unui public numeros, în spațiul special amenajat din curtea TVR.

Scrisoare de multumire TVR

Recomandări spectacole ARCUB – stagiunea 2016 – 2017

„Am iubit, am purtat, am pierdut” - 16 octombrie, ora 20:00 ARCUB, Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr 84-90

Adaptare după „Love, Loss and what I Wore” de Nora & Delia Ephron

Bilete și reduceri pentru studeți„București.Instalație umană” - 22 octombrie, ora 20:00 ARCUB, Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr 84-90

Spectacolul îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent.

Bilete și reduceri pentru studeți„Schneider & Schuster” (cu Mihai Calin) - 29 octombrie 2016, 20.00 ARCUB, Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr 84-90

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și jucată cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel.

Bilete și reduceri pentru studeți„Idolul și Ion Anapoda” (cu Oana Pellea) - 30 octombrie, ora 19.00 ARCUB, Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr 84-90

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și jucată cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel.

Bilete și reduceri pentru studeți


Platforma Internațională de Teatru București #3 aduce în capitală artiști contemporani care vorbesc despre o temă de interes public: Celălalt/Migrație

prezentare de Handan Ozbilgin, SUA

Sala ”Ileana Berlogea” 7 octombrie, ora 19.00


Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și ARPAS prezintă Platforma Internațională de Teatru București #3 (PITB). Evenimentul se desfășoară în perioada 6-9 octombrie și reunește spectacole și conferințe ale unor companii cunoscute din Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și România.
Așa cum a obișnuit, PITB propune spre dezbatere prin intermediul teatrului subiecte extrem de actuale, care au creat un major interes din partea opiniei publice și a media în ultima perioadă.
Această a treia ediție este consacrată temei Celălalt/Migrație.
Program PITB # 3

Comunicat de presa PITB # 3

Privatopia. Despre noțiunea de Celălalt

prezentare de Handan Ozbilgin, SUA

Sala ”Ileana Berlogea” 7 octombrie, ora 19.00


Privatopia, piesa scrisă de dramaturgul grec Maria Efstathiadi, vorbește despre xenofobia în creștere în societatea modernă. În tradiția teatrului absurd, Efstathiadi face un portret brutal al comunităților închise. Anul trecut, piesa a fost jucată la Centrul de Artele Spectacolului La Guardia din New York, cu o distribuție internațională care includea actori din Grecia, Turcia, America, India, Columbia, Pakistan, în regia lui Handan Ozbilgin. În prezentarea ei, regizoarea Handan Ozbilgin va discuta procesul creativ al transformării piesei în spectacol și aspectele lucrului cu o distribuție multi-națională; cum a abordat tema prezenței ”celuilalt” (tema alterității) din diferite perspective culturale și care au fost dificultățile întâlnite. Prezentarea - inclusă în programul Platformei Internaționale de Teatru București # 3 cu tema Celălalt/Migrație - se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, pentru a da o șansă participanților să discute această temă.

Handan Ozbilgin lucrează ca regizoare independentă în New York și este Directoare Artistică Asociată a Centrului de Artele Spectacolului La Guardia. Handan a conceput și cultivat un program recunoscut și apreciat în cadrul LPAC, Programul de granturi LAB Space. Acum aflat în al 8-lea an de existență sub coordonarea ei, LAB Space a găzduit peste 70 de companii. Handan este și curatoarea și fondatoarea Festivalului Rough Draft (Primul Draft) și a programului Global Exchange.Workshop-ul susținut de Stefan Haves, Director Cirque Comique la compania Cirque du Soleil

4 - 7 octombrie, între orele 15.00 - 19.00

11 - 14 octombrie, între orele 15.00 - 19.00

Sala Ileana Berlogea - UNATCTeatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava
caută
SECRETAR LITERAR

Avem nevoie de o persoană dinamică, deschisă la oportunitățile oferite de un teatru nou creat.

Din cerintele specifice amintim:

- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, specializarea teatrologie;
- cunoşinţe de operare/programare pe calculator: Microsoft Office, Internet, nivel mediu;
- vechime în specialitatea studiilor: minimum 1 an;
- cunoaşterea a două limbi străine.

Teatrul oferă îndemnizație de locuință pentru angajați.CONCURSUL de PROIECTE pentru TINERI REGIZORI și SCENOGRAFI ROMÂNI
ediția a VII-a- 2017 - Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ajuns la cea de-a VII-a ediție, 2017. Proiectele câștigătoare ale edițiilor anterioare au fost: 1. „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L.Caragiale, regia Diana Dragoș, scenografia Adriana Dinulescu; 2. proiectul „Photoshop”, text și regie Catinca Drăgănescu, scenografia Sorana Țopa; proiectul cu piesa „Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, regia și scenografia Bobi Pricop; 4. proiectul „Spargerea”, după nuvela ”Jaf armat” de Răzvan Petrescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu, scenografia arh. Andreea Simona Negrilă; 5. la cea de-a cincea ediţie, în mod excepțional, au fost declarate câştigătoare două proiecte: „Exploziv” de Elise Willk, regia Andrei Măjeri, scenografia Alexandra Panaite şi „Sfârşit”, dramatizare de Oana Hodade după proza lui Florin Lăzărescu, regia Leta Popescu, scenografia Gloria Gagu; 6. proiectul „Cealaltă țară”, după romanele Hertei Müller, „Omul este un mare fazan pe lume” și „Călătorie într-un picior”, scenariul dramatic, regia și scenografia Alexandru Istudor.


Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2016, la o dată ce va fi stabilită, de comun acord, în primul semestru al anului 2017.


Condiţii de participare:

- Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și care să aibă maxim 8 personaje

- Proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC)

- Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani

- CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului N.B.

1. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa ca și criteriu de departajare în cazul unui balotaj.

2. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului.

3. Sunt acceptate și dramatizările, dar numai după autori români contemporani.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 1 decembrie 2016 – transmise prin poștă la sediul teatrului, sau pe e-mail: artistic@tncms.ro

Proiectul câştigător va fi anunţat la finalul lunii ianuarie 2017

UNCHIUL VANIA – O școală cehoviană

Spectacolul „Unchiul Vania ” (Master II, Arta Actorului - Profesori coordonatori: prof.univ.dr. Tania Filip și lect.univdr. Dana Rotaru) s-a bucurat de aprecieri deosebite pentru performanțele artistice și pedagogice, fiind multipremiat (GALA ABSOLVENȚILOR UNATC 2016 - Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Maria Teodora Filip – Sonia, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Marian Gabriel Olteanu – Astrov, mențiuni speciale pentru interpretare: Daniel Achim – Astrov, Lia Gherman – Elena Andreevna / GALA VEDETELOR - VEDETEATRU DIN BUZĂU - Premiul Vedeta de Mâine: Lavinia Pele – Sonia). Prezența sa remarcabilă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost consemnată și printr-o cronică în revista manifestării.

Afișul spectacolului, și cronicaFestivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava – a III-a ediţie

F.I.S.T. – a ajuns la a III-a ediţie

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava este organizat de U.N.A.T.C. cu sprijinul sprijinul Municipiului Suceava si consiliului local Suceava, Institutului Cultural Român, SIF – Moldova şi cu în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia „Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava”.

Festivalul nostru şi-a propus, încă de la prima ediţie, să înlesnească schimburile de experienţă între şcolile de teatru din Europa, urmărind promovarea valorilor culturale naţionale şi internaţionale. Intenţia organizatorilor este aceea de a contribui la dezvoltarea culturală locală şi regională, creând posibilitatea dezvoltării unor parteneriate internaţionale. Pentru realizarea acestui scop, pe lângă prezentarea spectacolelor, vor fi organizate întâlniri cu publicul având ca temă prezentarea şcolilor invitate şi dezbaterea spectacolelor vizionate.

Ecourile pozitive ale primelor două ediţii şi publicul numeros care ne-a urmărit, au confirmat beneficiile acestei inţiative şi ne-au întărit convingerea de a continua pe drumul început. Dorim ca şi această a treia ediţie să aducă la Suceava spectacole reprezentative ale şcolilor de teatru din ţară şi din Europa.

Suntem onoraţi pentru că la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, facultăţile invitate au răspuns prompt şi cu entuziasm solicitării noastre. Pe lângă facultăţile pe care le-am invitat, ne-am bucurat şi de solicitări din partea altor şcoli de teatru care au participat în trecut la festivalul nostru sau pur si simplu au aflat de existenţa lui. Această experienţă ne-a confirmat încă odată faptul că la cea de-a treia ediţie, Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a câştigat atenţia şi interesul oamenilor de teatru din ţară şi din Europa.

Mai multe puteți afla pe pagina dedicată festivaluluiPremii la Festivalul Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot”
ediția a III-a, 6 - 12 iunie 2016

Spectacolul „Camera albastră” de David Hare o producție UNATC 2016, Licență; profesor coordonator: Mihaela Sîrbu, a fost distins cu trei premii importante:
- cel mai bun spectacol
- cel mai bun actor - Andrei Redinciuc, pentru rolul - Dramaturgul
- cea mai bună actriță - Oana Predescu, pentru rolul - Actrița

Spectacolul „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, producție UNATC 2016, Licență, profesor coordonator: Mihaela Bețiu, a câștigat Premiul special al juriului.

Felicitări !


GALA ABSOLVENȚILOR 2016


Mai multe informații despre Gala Absolvenților și prigramul ei găsiți aici, pe pagina dedicată evenimentului.TIFF 2016

Roxana Stroe, absolventă UNATC (Master – Regie Film) a câștigat cu „O noapte în Tokoriki” Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Scurtmetraj. Felicitări!Felicitări, Lavinia Pele!

Studenta UNATC „I.L. Caragiale” (Master, anul II), Lavinia Pele, a câștigat Premiul Vedeta de Mâine la Gala Vedetelor - Vedeteatru din Buzău (28 mai – 4 iunie). Premiul i-a fost atribuit pentru rolul Sonia din spectacolul „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, producție UNATC.DaKINO Short Film Competition

Îi felicităm pe Simona Sava, absolventă Master Regie de Film, pentru „Premiul Publicului” – „Plan B” și pe Cristian Pop, student an I, Master Regie de Film, pentru „Premiul Juriului” – „Prăjitorul de pâine”, distincții obținute în cadrul DaKINO Short Film Competition 2016.NexT International Film Festival

Premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj românesc” i-a fost acordat lui Cristian Pop – student an I, Master Regie de Film, pentru regia scurtmetrajului „Prăjitorul de pâine”.

În cadrul competiției naționale și internaționale NexT International Film Festival au fost selectate 5 producții UNATC.Vișegrad Film Forum

În perioada 5 – 9 Aprilie 2016 s-a desfășurat Vișegrad Film Forum. Facultatea de Film a fost reprezentată la Bratislava de Sandra Isabela Țenț (studentă an III – Regie de Film) și Gerhard Dudu (student an II – Regie de Film).Felicitări Sandrei Isabela Țenț !

Sandra Isabela Țenț - studentă în anul III, secția Regie de Film - a obținut premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj documentar” - „Chat with Alice” la Gala Premiilor Gopo!Felicitări, Ioana Grigore și Roxana Stroe !


La International Short Film Festival Istanbul 2016, studenta (Licență anul III, Regie de Film) Ioana Grigore a primit premiul pentru cel mai bun documentar - „10:34 to Belgrade”, iar absolventa (Master, regie de Film) Roxana Stroe a câștigat premiul pentru cel mai bun film de ficțiune – „Black Friday”.

Filmul „Black Friday” s-a evidențiat la festival și prin afișul de prezentare. Juriul l-a evaluat drept cel mai bun poster.

International Short Film Festival Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice de profil din Europa.
WORKSHOP DE TEATRU NOH
cu participarea maestrului Yamamoto Akihiro


Joi, 16 iunie 2016, ora 11.00, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” Sala Atelier
(str. Matei Voievod nr. 75-77, sect. 2, București)

Ambasada Japoniei anunță venirea Companiei Yamamoto Noh Theatre în România unde urmează să susțină spectacole la București și la Sibiu și un workshop la UNATC „I.L.Caragiale”. Este o ocazie unică pentru cei interesați de teatrul japonez tradițional să ia contact direct cu unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai genului – maestrul YAMAMOTO AKIHIRO (actor de teatru Noh în stilul Kanze, director al Yamamoto Noh Theatre și Președinte al Asociației Actorilor de Teatru Noh din Japonia).

Noh sau drama clasică japoneză ale cărui origini numără peste șapte secole de existență este o formă de teatru care implică deopotrivă cântecul, dansul precum și utilizarea măștilor pictate într-un spectacol aparte, plin de sobrietate și eleganță care transpune privitorul într-o lume de legendă. Pentru publicul din România, maestrul Yamamoto alături de membrii companiei Yamamoto Noh Theatre vor susține un workshop la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, joi, 16 iunie, de la ora 11.00.

Workshop-ul va cuprinde:
- prezentarea principalelor elemente din Teatrul Noh alături de o scurtă istorie a genului
- interpretarea unor fragmente din piese Noh cu acompaniament muzical
- prezentarea instrumentelor muzicale specifice Teatrului Noh (fluier, toba mica de mana, toba mare de mana, toba mare, etc)
- explicații despre măști
- explicații despre costume
- interpretarea unui scurt dans cu costume, etc.

Organizatorii evenimentului:
Ambasada Japoniei, Japan Foundation, Yamamoto Noh Theatre, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” București

Persoanele interesate sa participe la WORKSHOP-UL DE TEATRU NOH de la UNATC, de joi, 16 IUNIE, ora 11.00 trebuie să se înscrie direct la UNATC, la adresa: rezervari.unatc@gmail.com
UNATC „I.L. Caragiale” îi felicită pe cineaștii români pentru
participarea încununată cu succes la Festivalul de la Cannes,
ediția a 69-a


Juriul a acordat premiul pentru regie ex-aequo atât românului Cristian Mungiu pentru „Bacalaureat” cât și francezului Olivier Assayas pentru „Personal Shopper”.

Rolurile principale din filmul „Bacalaureat” sunt interpretate de actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Din distribuție mai fac parte Lia Bugnar, Vlad Ivanov, Rareș Andrici, Gelu Colceag, Gheorghe Ifrim, Adrian Vancica, Liliana Mocanu ș.a. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru.

Pentru regizorul Cristian Mungiu trofeul primit anul acesta este cel de-al treilea obținut la Cannes. În 2007, a câștigat Palme D'Or, pentru „4 luni, 3 saptamani, 2 zile”. În 2012, a câștigat premiul pentru scenariu cu filmul „Dupa dealuri”.

Pe lista românilor câștigători anul acesta la Cannes se numără și Bogdan Mirică, pentru filmul „Câini” participant la secțiunea „Un Certain Regard”și Alexandru Nanău, pentru documentarul „Toto și surorile lui”.

În competiția oficială a fost selectat și noul film al lui Cristi Puiu - „Sierranevada”.

La Cannes au fost prezentate și două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga. „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, student UNATC – Regie Film, Master anul II, a concurat în secțiunea Cinéfondation.

Sursă foto: agerpres.ro
Shakespeare în pedagogia Artei Actorului


În perioada 4-6 mai 2016, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, Facultatea de Teatru a UNATC „I.L.Caragiale” București organizează la Sala Atelier din incinta universității, o conferință cu tema: „Shakespeare în pedagogia Artei Actorului” pentru a omagia figura emblematică a celui mai mare dramaturg din istoria teatrului universal.

Programul evenimentului este disponibil aici, alte detalii sunt cuprinse în comunicat.
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI


În perioada 15-17 aprilie 2016 MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE a organizat OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI, cu sprjinul Inspectoratului școlar al municipiului București, Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al UNATC „I.L. Caragiale”, București.

Mai multe detalii despre participanți, premiile acordate și desfășurarea evenimentelor sunt disponibile aici.UȘI DESCHISE - 2016


Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” vă invită să descoperiţi culisele celei mai importante universităţi de artele spectacolului din România.

Programul complet al evenimentului este disponibil aici, sau pe pagina de Facebook a evenimentului.Cinéfondation - La Sélection, 2016


Scurtmetrajul „Toate fluviile curg în mare” regizat de Alexandru Badea (UNATC „I. L. Caragiale”), a fost cuprins în selecția anului 2016 de către Cinéfondation - La Sélection.

Această competiție care se desfășoară în paralel cu selecția oficială a Festivalului de film de la Cannes a ales 18 filme (14 de ficțiune și 4 animații) dintre cele 2300 care au fost prezentate în acest an de către școlile de film din întreaga lume.Festivalul internațional de film de la Berlin, 2016


Scurtmetrajul "O noapte în Tokoriki", regizat de Roxana Stroe, a câștigat "Special Prize of the Generation 14plus" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Scenarista și regizoarea Roxana Stroe are 24 de ani și este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, promoția 2013. Are, de asemenea, un master în Arta Regiei de Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.Școala de duminică - sesiunea - primăvară 2016


Indiferent de vârstă sau pregătire, acum îți poți exersa visele într-un mediu academic,
alături pe profesori ai UNATC „I.L.Caragiale”.
Parteneriat


UNATC "I.L.Caragiale" este partener al Festivalului Internațional de Film CINEPOLITICA.


        UNATC și noua structură de cercetare CINETic sunt parteneri ai Festivalului Internațional de film Experimental BIEFF și ai workshopului de film experimental NISI MASA.
Continuă procesul de desemnare a structurilor colective
și a funcțiilor de conducere din UNATC


        Termenul de depunere a dosarelor de candidatură pentru funcția de decan și alte elemente ale calendarului desemnării structurilor colective și funcțiilor de conducere din UNATC pot fi găsite în anunțul publicat aici.
30 ianuarie - Ziua UNATC „I. L. Caragiale”


        Sâmbătă, 30 ianuarie, sărbătorim ziua Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”. Data coincide cu ziua de naștere a dramaturgului Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universității (30 ianuarie 1852).
        Vă invităm să fiți alături de noi pe data de 30 ianuarie, de la orele 14, la sediul UNATC (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2) pentru a celebra această importantă zi împreună.
        Anul acesta, sărbătorim printr-o succesiune de momente axate pe activitatea celor două facultăți ale Universității: Facultatea de Teatru și Facultatea de Film. Gazdele, cadre didactice și studenți, au pregătit pentru invitați ateliere demonstrative de teatru și de film.

Coperta        Aniversarea Zilei UNATC este marcată și prin evenimentul de lansare a cărții coordonate de Elena Saulea - „Alexa Visarion sau destinul vocației”. Publicat de editura Junimea, volumul prezintă, prin evocările mai multor generații de actori, regizori, critici, teatrologi și studenți, traseul artistic și didactic al regizorului de teatru și film Alexa Visarion. Pe data de 30 ianuarie 1970, Alexa Visarion debuta pe scena studioului Casandra – IATC cu spectacolul „Cartofi prajiți la orice” de A.Wesker.
        Seara se va încheia cu spectacolul „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, producție UNATC, Master, Anul II. Coordonator: prof. univ. dr. Radu Gabriel; Distribuția: Conu` Leonida - Răzvan Răduță, Efimița - Mădălina Oprescu, Safta - Nicoleta Marica; durata 35 minute.

Program

Afiș - program 14:00 – 15.30 Atelier de teatru – Sala Atelier (UNATC)

15.30 – 16.15 Lansare de carte – „Alexa Visarion sau destinul vocației”, Editura Junimea, Colecția Colocvialia

16:15 – 18.00 Atelier de film – Platoul de filmări UNATC; proiecții filme de platou

18:30 – Spectacol de teatru „Conu` Leonida” de I. L. Caragiale, producție Master an IIAUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015

Etapa finală, 7 și 8 decembrie 2015

        După jurizarea celor 36 de înscrieri primite, concursul pentru tineri actori Audiție Națională 2015, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematogarfică „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB a ajuns la etapa finală. Aceasta se va desfășura în 7 și 8 decembrie, la sala Ileana Berlogea, UNATC.
        Cei 30 de finaliști din toată țara vor prezenta în fața publicului și a juriului, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere. Din comisia finală de selecție fac parte: Mihaela Păun – Director ArCuB, regizorul Alexandru Darie – Director al Teatrului Bulandra, actorul George Ivaşcu – Director al Teatrului Metropolis, Marinela Țepuș – director al Teatrului Nottara, regizorul Alexandru Maftei, Anca Colțeanu – regizor de teatru și TV, actorul Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru.
        Programul desfășurării evenimentului este următorul:

Prima zi, 7 decembrie

16:00 – Deschiderea oficială a etapei finale Audiție Națională 2015
16:15 – 21:00 – Vizionări

A doua zi, 8 decembrie

17:00 – 19:30 – Vizionări
19:30 – 20:00 – Deliberare juriu
20:00 – Festivitatea de premiere

        Prima etapă a competiției Audiție Națională 2015, s-a desfășurat în perioada 17-27 noiembrie și a constat în selecţia tuturor înregistrărilor trimise. Juriul de selecţie a fost alcătuit din profesorii: Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie.
        Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu (anul III – Licență; Anii I și II – Master) și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.
        Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.
        Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film. De asemenea, Direcția Învățământ a Primăriei Municipiului București oferă premii constând în sejururi în taberele studențești, organizate anul viitor în România.
        Audiția Națională este organizată de către UNATC „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB și în parteneriat cu Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.

Afișul festivalului AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015

        UNATC „I.L.Caragiale” își exprimă adâncul regret față de tragedia care a avut loc vineri, 30 octombrie, în clubul Colectiv. Transmitem condoleanțe părinților și prietenilor îndurerați. Dintre persoanele decedate face parte și Marius Ștefan Rușitoru, 27 de ani, fost student UNATC la Facultatea de Film,secția Multimedia, clasa prof. univ. dr. Mircea Ciocâltei.
        Suntem alături și de cei aflați în suferință pe patul de spital.
        Să ne amintim că viața trebuie prețuită și că firesc este să ne iubim semenii!