LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Gala Antreprenorului UNATC 2018

Duminică, 16 decembrie, are loc Gala Antreprenorului UNATC 2018. 🥳 Vă invităm să fiți alături de colegii voștri care își prezintă proiectele câștigătoare și să participați la o sesiune de discuții și dezbateri cu profesori din UNATC „I.L. Caragiale” și participanți la proiect pe tema antreprenoriatul studențesc.

Vă reamintim că proiectele finaliste sunt:

👏 „Psihoză 4.48”, coordonat de Luiza Mihăilescu (domeniul teatru);

👏 „De te-ai născut lângă mare”, coordonat de Andrei Tache-Codreanu (domeniul film);

👏 „BAC'n ACT”, coordonat de Gabi Hrițcu (domeniul teatru-educațional).

Detalii, în programul din acest link.

PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB – UNATC 2018
ediția a VI-a

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB vă invită la evenimentul Premiile Creativității ARCUB – UNATC 2018. Festivitatea va avea loc la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75-77), sala Ileana Berlogea, pe data de 14 decembrie, ora 16:00.


Programul evenimentului:
ora 16:00, sala Ileana Berlogea - Premiile Creativității ARCUB - UNATC 2018

Prezentator: Ștefan Pavel, actor
Se va acorda titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților/masteranzilor/doctoranzilor din universitățile bucureștene, care au demonstrat faptul că sunt creativi și inovatori în domeniul științelor umaniste și în cel al științelor exacte.

ora 18:00, sala Atelier – spectacol „12 oameni furioși” de R. Rose (Actorie, anul III Licență, clasa conf.univ.dr. Mircea Gheorghiu)

Universități participante:
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Hyperion din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București.


Applied Theatre in Contemporary Education

Vă invităm să participați la Conferința Internațională „Applied Theatre in Contemporary Education”, care se va desfășura între 10-13 decembrie 2018, la Sala Atelier UNATC (10-12 decembrie) și Sala Multimedia CINETic (13 decembrie). Evenimentul este organizat de Master Pedagogie Teatrală și Școala Doctorală UNATC, în cadrul proiectului „Centrul de învățare suntUNATC”, derulat între 15 mai-15 decembrie 2018 și finanțat de Ministerul Educației Naționale, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională 2018.

În cadrul conferinței, se vor organiza ateliere susținute de practicieni în domeniul teatrului și filmului din străinătate: Michele Modesto Casarin (Accademia Teatrale Veneta), Isabella Peghin (Italian School of Playback Theatre), Sol Garre (RESAD), Basil Hoffman (Actor și profesor american). Pentru mai multe informații privind trainerii invitați și tematica workshopurilor, puteți consulta informațiile de mai jos și programul anexat.

Vă așteptăm cu drag!


Sub îndrumarea lui Michele Modesto Casarin, vom experimenta tehnici de commedia dell’arte, luni, 10 decembrie, la atelierul „Masca mea”. Regizor, actor, profesor de commedia dell’arte, Michele Modesto Casarin predă la Teatro Stabile delle Marche, Accademia Teatrale Lorenzo da Ponte și la Accademia Teatrale Veneta, al căreia este și membru fondator. Din 2018 colaborează cu Masterul de Pedagogie Teatrală din cadrul UNATC.A pus în scenă numeroase spectacole și a câștigat diverse distincții:

 • Leul de Aur de la Biennala de la Veneția pentru cel mai bun spectacol – spectacolul „Corbul”;
 • premiul pentru cea mai bună adaptare a unui text goldonian – spectacolul „Ultima casă”;
 • premiul Fersen pentru regie – spectacolul “Villan People”.

Colaborează cu Teatrul La Fenice și a pus în scenă „Cei trei cocoșați”, „Dueliștii”, „Vizitatorul”. Lucrează în România din 2007, colaborând cu succes cu Teatrul Masca, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu.


Isabella Peghin va împărtăși câteva din tainele Playback Theatre la atelierul “Playback Theatre ca instrument pentru dezvoltarea comunității”, de marți, 11 decembrie. Actriță, dansatoare și pedagog, Isabella Peghin este profesor al Școlii Italiene de Playback Theatre, instructor certificat de Centrul Playback Theatre din New York. Lucrează ca instructor și dansator la Academia de Teatru Lorenzo Da Ponte, Active Methods Org., Moving Soul Playback Theatre Ass., Universitatea Roma Tre, Universitatea Catolică din Milano, Universitatea Bicocca și la Centrul Internațional de Mișcare și Dans (CIMD). În cercetarea sa personală și artistică, ea combină dansul și teatrul ca instrumente de lucru pentru dezvoltarea armonioasă și completă a ființei umane. Parte din cercetarea sa se regăsește în articole publicate în următoarele volume:

 • “Playback Theater for Education” în Developing Reflection and Social Connections, volum coordonat de Elizaveta Zagryazhskaya (Moscow Vash Poligraphicheskiy Partner);
 • “The Playback Theater and the Theater of Spontaneity” in La forma della cura by Luigi Dotti, published by Franco Angeli;
 • “Theatrical practices and active methods for inclusion, recognition and decoding of the emotions” în Pratiche didattiche di partecipazione e inclusione, volum coordonat de Mariangela Giusti, publicat de Universitas Studiorum. Pentru mai multe informații: http://www.metodiattivi.it/isabella-peghin.html

Sol Garre vă invită miercuri, 12 decembrie, să experimentați folosirea tehnicii lui Michael Chekhov în formarea actorului, în cadrul atelierului „Creativitate și imaginație. Tehnici Michael Chekhov în pregătirea teatrală”. Dr. Sol Garre este profesor universitar de Actorie şi Teatru Fizic la Real Escuela Superior de Arte Dramático din Madrid, Spania. Înainte de a-şi orienta cercetarea şi cariera de regizor spre studiul mişcării scenice, a practicat actoria. A susținut prelegeri la universități, a coordonat workshopuri şi a format actori din companii teatrale, asociații de actori, şcoli de arte şi universități. De asemenea, predă şi face parte din programul de formare al Asociației Michael Checkov din Europa. A coordonat publicarea volumului "Cuerpos en Escena", o culegere de articole dedicat studiului mişcării şi actoriei în cadrul Departamentului de Mişcare Scenică de la RESAD, şi ediția în limba spaniolă a cărții "Auditioning" de Joanna Merlin. Pentru mai multe informații, puteți consulta: http://www.critical-stages.org


Basil Hoffman va împărtăși câteva din secretele meseriei de actor la Hollywood în cadrul atelierului „Acting and how to be good at it”, joi, 13 decembrie. Basil Hoffman este un actor american cunoscut pentru rolurile sale, în filme clasice de cele mai multe ori, alături de regizori de film renumiți, printre care Peter Bogdanovich, Mario Monicelli, Richard Benjamin, Carl Reiner, Peter Medak (de cinci ori) și Alan J. Pakula (de două ori); câștigători ai Academy Award Ethan și Joel Coen, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius, Steven Spielberg, Delbert Mann, Blake Edwards, Stanley Donen, Sydney Pollack, Ron Howard și Robert Redford (de două ori); și mulți alții. Pentru mai multe informații, puteți consulta: http://basilhoffman.com

Detalii, în programul din acest link.

ZESTREA
Fascinația Geniului Popular Românesc

În perioada 26 noiembrie-3 decembrie, Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București) în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” vă invită la expoziţia de costume și grafică dedicată Centenarului Marii Uniri, „ZESTREA. Fascinația Geniului Popular Românesc”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 27 Noiembrie, ora 18.00, iar finisajul se va ține pe data de 3 Decembrie, ora 18.00.

Proiectul este coordonat și curatoriat de către prof. univ. dr. Ștefania Cenean.

Detalii, în comunicatul din acest link.

ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE
ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ

Conferință interuniversitară, 22-26 noiembrie 2018, CINETic București

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și Centrul Internațional de Cercetare și Educație in Tehnologii Inovativ Creative – CINETic organizează în perioada 22-26 noiembrie 2018, conferința interuniversitară ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ. Sunt invitați să prezinte articole, proiecte proprii, rezultate ale unor cercetări realizate, dar nu numai, pe tema ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ, DOCTORANZI din toate centrele universitare, din domeniile Teatru și Artele spectacolului, Cinematografie și Media, dar și Arhitectură, Arte vizuale, Design, Inginerie, Electronică, Informatică, Psihologie etc. Ne dorim să creăm, astfel, o rețea activă de colaborare interuniversitară și interdisciplinară

Pentru cei doritori să participe la următoarele evenimente / spectacole din cadrul festivalului, contactati leonard@teatrultandarica.ro, pentru invitatii.

Pentru mai multe informații accesați acest link

Festivalul ,,ImPuls’’
19 – 28 noiembrie

Festivalul ,,ImPuls’’ organizat în perioada 19 – 28 noiembrie, de Primăria Municipiului București, prin Teatrul De Animație Țăndărică, a ajuns la editia cu numarul XIV.

Teatrul Țăndărică vă așteaptă la o ediție interesantă și plină de evenimente dedicate publicului adult : spectacole pentru adulți, vernisaje, conferințe cu invitați din străinătate si lansări de carte. Spectacole de regie, de coregrafie si de animație, toate acestea făcând parte din TEATRUL VIZUAL DIN LUME. Un festival ce are invitati din China, Spania, Rusia, Chile,Marea Britanie, Italia, Letonia, Japonia, Africa de Sud, SUA, Danemarca, Suedia si România.

Conferința ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ va include și o serie de prezentări și atelierele de specialitate susținute de profesori și cercetători din cadrul UNATC București și CINETic, la care sunt invitați să participe studenți masteranzi și doctoranzi din toate centrele universitare ale țării.

Pentru mai multe informații accesați acest link


GAUDEAMUS - STANDUL EDITURII TRACUS ARTE

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 17:00

*vă rugam sa ajungeți acolo la 16.45*

SAM SHEPARD – REBELUL RIGORII MORTALE

De Alexandra Ares

Sam Shepard (1943-2017) a fost unul din cei mai importanți și originali dramaturgi din cea de-a doua jumătate a secolului XX și începutul secolului XXI. Cariera lui a început o dată cu dezvoltarea off-off Broadwayul. A câștigat numeroase premii Obie, pentru spectacole independente jucate în săli mici, până când a obținut premiul Pulitzer în 1979, pentru drama de familie Copilul Îngropat (care a avut premiera în 1978), și ulterior câteva din piesele lui au fost ecranizate. Gloria mondială a lui Sam Shepard a venit însă din activitatea lui în film, și prin relația de aproape 30 de ani cu starul Jessica Lange. Monografia de față explorează viața și activitatea artistică fascinantă și rebelă a lui Sam Shepard.

Alexandra Ares are un doctorat în teatru american contemporan la UNATC și studii post universitare în relații internaționale și politică economică globală la London School of Economics. Critic de teatru, romancier premiat în SUA, dramaturg, scenarist și analist politic, Ares scrie și publică în engleză și în română, având o cetățenie dublă, americană și română.

Prezintă: Alexa Visarion, regizor, prof. la Academia de Teatru și Film

Ioan Cristescu, Directorul Muzeului de Literatură

Simona Vasilache, critic

Floarea Soarelui
Ateliere de teatru și film pentru incluziune socială

Proiectul cultural Floarea Soarelui – Ateliere de teatru și film pentru incluziune socială pune accentul pe valoarea culturii în procesul de evoluție a ființei umane și își propune crearea unei relații directe între tânăr – artă – creator. Organizat sub forma unuiFestival de teatru și film pentru incluziune socială în școlile și liceele mai mult sau mai puțin îndepărtate față de centrul orașului, proiectul își propune ca pe durata a șase zile să aibă loc șase reprezentații sau proiecții de film producții ale UNATC, special alese pentru această intervenție cultural artistică în învățământul preuniversitar. Spectacolul sau proiecția de film sunt precedate de ateliere de jocuri teatrale cu copii, în care se va urmări dezvoltarea educației teatrale și culturale în școlile și liceele partenere în proiect. Denumirea Floarea Soarelui este o metaforă care pune în evidență legătura ce se poate crea între un centru de educație teatrală și culturală (așa cum este UNATC) cu instituții de învățământ preuniversitar aflate în diferite zone ale capitalei. Proiectul se desfășoară în perioada 6 septembrie și 20 noiembrie 2018, iar școlile și liceele implicate în proiect sunt: Școala „Ferdinand I”, Liceul Tehnologic „Theodor Pallady”, Școala Gimnazială nr. 197, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 195, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Colegiul Tehnic Energetic.

Premiu pentru regie la Ecofest
2018 Internațional Film Festival

Bravo, Ioana! Premiu pentru regie la Ecofest 2018 Internațional Film Festival, cu documentarul “Mereu pe fugă, dar nu și astăzi” - o poveste din Băbana, județul Argeș. Dintre cele 10 filme selectate în festival, singurul film românesc a fost cel al Ioanei Grigore, restul au fost producții din SUA, Indonezia, Africa de Sud, Marea Britanie, Croația, Polonia, Portugalia (2 filme), Bulgaria.
În luna iunie, Ioana Grigore a fost unul dintre cei 12 tineri regizori de pe toate meridianele planetei selectaţi să participe la un inedit workshop-eveniment de film documentar organizat de American Film Showcase, la USC School of Cinematic Arts, în Los Angeles.

ȘCOALA DE DUMINICĂ
O nouă sesiune de cursuri – toamnă 2018

Pe data de 11 noiembrie 2018, profesorii Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, încep o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC Alternativ – Școala de Duminică oferă tuturor șansa de a studia specializări din domeniul teatru și cinematografie într-un format de scurtă durată. Pentru al optulea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui șansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelență.

UNATC Alternativ este centrat pe cursuri intensive, eficiente din punct de vedere al timpului și cu un conținut bogat de cunoaștere aplicată. Conceptul este dedicat omului modern care dorește să-și dezvolte noi abilități creative, fără a se dedice statutului de student permanent. Am conceput UNATC Alternativ din dorința de a răspunde acestei nevoi printr-un program eficient, dedicat tuturor.

Cursurile sunt organizate în 10 ședințe a câte 2 ore desfășurate în 5 duminici (2 ședințe în fiecare duminică). Excepție fac următoarele cursuri: Dezvoltare personală prin tehnici de teatru și film (5 cursuri a câte 2 ore / 5 duminici); Fotografie și elemente de limbaj vizual (25 ore / 7 duminici) și Actorie de film Modul II. Programarea ședințelor va fi stabilită de către profesor împreună cu participanții.

Pentru mai multe detalii intrati pe pagina noastră:școala de duminică


Caravana UNATC Junior

În perioada mai-decembrie 2018, UNATC derulează proiectul Caravana UNATC Junior, finanțat de Ministerul Educației Naționale, prin FDI 2018. Proiectul se încadrează în domeniul privitor la creșterea echității sociale în vederea incluziunii sociale și sporirii accesului la învățământul superior, mai ales a persoanelor din medii dezavantajate, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv la cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră). În cadrul acestui proiect, se urmăresc: promovarea ofertei educaționale a UNATC, a valorilor tradiționale ale universității în rândul liceenilor; organizarea de ateliere de jocuri teatrale și proiecții de film producții ale UNATC (precum și aplicarea de teste de personalitate pentru detectarea aptitudinilor artistice) în vederea orientării și consilierii profesionale pentru îndrumarea liceenilor către învățământul superior artistic și nu numai. În proiect, sunt prevăzute 8 deplasări care se desfășoară pe timpul toamnei la instituții culturale sau de învățământ din România, respectiv: Mărășești, Ianca, Nehoiu, Odobești, Ciacova, Buzău, Ploiești, Turnu Măgurele.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectelor UNATC Junior promovează arta teatrului și filmului în învățământul preuniversitar, urmărind de asemenea implementarea jocurilor teatrale în educația tinerilor; prin activitatea susținută în cadrul universității noastre se creează permanent punți de legătură între învățământul liceal din întreaga țară și cel academic de înaltă ținută.


„Teatrul și strategiile accesibilității”

În perioada 19-22 octombrie 2018, Master Pedagogie Teatrală și Școala Doctorală UNATC organizează Conferința Națională „Teatrul și strategiile accesibilității”. Evenimentul are ca scop prezentarea și dezbaterea problematicilor legate de raportul teatrului cu publicul, cu mediul social și cultural, cu mediul educațional și al persoanelor cu cerințe educaționale speciale. Organizatorii își propun ca această manifestare să fie o întâlnire a specialiștilor, atât din domeniul educației teatrale, cât și din cel al psihologiei și psihopedagogiei speciale, dedicată atât studenților și cadrelor didactice din învățământul academic, cât și profesorilor din învățământul preuniversitar și reprezentanții autorităților interesați de această inițiativă. Deschiderea va avea loc vineri, 19 octombrie, ora 14:00, Sala Atelier. Pentru mai multe informații privind temele dezbătute și vorbitorii invitați, puteți accesa broșura evenimentului.

Vizualizare broșură

IMPROFEST – Ateliere cu locuri gratuite pentru studenții UNATC

IMPROFEST, în parteneriat cu UNATC ,,I.L. CARAGIALE” BUCUREȘTI, le oferă studenților UNATC intrarea liberă la cele 20 de spectacole (www.improfest.ro/program) si 26 de locuri gratuite la atelierele de nivelul 1 și 2 (www.improfest.ro/workshops), astfel:


Surprise yourself cu Kevin Mullaney – 2 locuri
Stories are for humans cu Lee White – 2 locuri
Masterclass 2 cu Mick Napier – 10 locuri
Nașterea actorului cu Liviu Lucaci – 2 locuri
The Hangout cu George Dumitru – 2 locuri
Improv to acting cu Jennifer Estlin – 2 locuri
AltTU cu Adriana Bordeanu – 2 locuri
Listening and acceptance cu Lee White – 2 locuri
Risc si descoperire cu Monica Anastase – 2 locuri
Vă așteptăm să vă înscrieți!

Conferință și workshop susținute de Akihiro Yamamoto,
actor al școlii Noh Kanze și director al Teatrului Noh Yamamoto

10 octombrie, 13:00-16:00, Sala Ileana Berlogea – UNATC

În conferința pe care o va susține, domnul Yamamoto va vorbi despre natura și istoria teatrului Noh, despre rolul său în Japonia și în lume, precum și despre responsabilitatea pe care o presupune activitatea unui actor Noh. Conferința va fi urmată de un workshop, în cadrul căruia publicul va avea șansa unică să vadă o demonstrație de elemente de expresie în limbajul Noh – mișcare, cântec, măști și costume.

Pentru mai multe informații accesați acest link


TAXE DE STUDIU

1. ÎN UNATC ”I.L.CARAGIALE” BUCUREȘTI, NIVELUL TAXELOR DE STUDIU PENTRU ANUL UNIVERSITAR 2018-2019 (TOATE SPECIALIZĂRILE) ESTE CEL STABILIT PRIN HOTĂRÂREA SENATULUI NR.36/28 FEBRUARIE 2018, CONFORM ANEXEI 1.

2. ÎN ANUL UNIVERSITAR 2018-2019, PENTRU STUDENȚII ADMIȘI ÎN SESIUNEA SEPTEMBRIE 2018, CARE AU MAI URMAT UN CICLU DE LICENȚĂ SAU MASTERAT BUGETAT, SE APLICĂ REDUCERI DE TAXE, STABILITE PRIN HOTĂRÂREA SENATULUI NR.41/5 SEPTEMBRIE 2018, CONFORM ANEXEI 2.

3. ACELEAȘI REDUCERI SE APLICĂ STUDENȚILOR CARE AU FOST ADMIȘI ÎN SESIUNEA SEPTEMBRIE 2018 LA DOUĂ PROGRAME DE STUDIU. STUDENȚII RESPECTIVI VOR OPTA PENTRU STABILIREA PROGRAMULUI DE STUDIU BUGETAT, RESPECTIV PROGRAMULUI DE STUDIU CU TAXĂ.

Organizarea și desfășurarea sesiunii suplimentare de admitere

În perioada 14 - 20 septembrie, UNATC „I.L. Caragiale” organizează sesiune suplimentară de admitere pentru următoarele programe de studiu:

Teatrologie (Management Cultural, Jurnalism Teatral), Licență, Facultatea de Teatru

Arta regizorului de teatru, Master, Facultatea de Teatru

Arta sunetului de film, Master, Facultatea de Film

Detalii despre numărul de locuri, datele pentru înscriere și susținere probe, aici: PDF

Tehnologii Interactive pentru Arte Performative și Media
ADMITERE MASTER

ÎNSCRIERI: 10 și 11 septembrie 2018, la Secretariatul Facultății de Film al UNATC "I.L.Caragiale" București, între orele: 9.30-14.00

Arta și tehnologia se unesc într-unul dintre cele mai invovative programe de masterat de la UNATC - Interactive Technology for Performing and Media Arts (ITPMA). Dacă vrei să fii și tu unul dintre studenții care fac proiecte cool ( student-projects), nu ezita să te înscrii!!

Contact: cineticinitiatives@gmail.com, 0213711200

Pentru metodologie accesați acest link

For more information click the link

START ÎNSCRIERI AUDIȚIE
@DIPLOMA 2018

Au pornit înscrierile pentru a doua ediție a evenimentului dedicat tinerilor actori DIPLOMA. Dacă ai absolvit anul acesta orice facultate de teatru din țară, te poți înscrie până pe 20 septembrie.

Înscrierea presupune completarea formularului, pe care îl găsești aici, cu informații despre tine și cu o înregistrare audio-video de maximum șapte minute one man show / one woman show, pe o temă la alegere. Dacă vei fi selectat să participi la audiție, te vedem pe 10 octombrie pe scena de la Apollo 111.

Formular: Link

Știre lansare call: Link

UN NOU PROGRAM DE STUDII DE MASTERAT LA FACULTATEA DE FILM
SPECIALIZAREA ART OF GAME DESIGN

ÎNCEPÂND DIN ACEASTĂ TOAMNĂ, LA FACULTATEA DE FILM SE VA ORGANIZA CONCURS DE ADMITERE LA O NOUĂ SPECIALIZARE – ART OF GAME DESIGN

CURSURI DE INFORMARE ŞI PREGĂTIRE: 3 - 5 SEPTEMBRIE 2018

3 SEPT. 2018 - ORA 10:00-13:00 – Dr. Grigore Burloiu și Drd. Ciprian Făcăeru

4 SEPT. 2018 - ORA 10:00-13:00 – Conf.univ.dr. Nicolae Mandea și Lect.univ.dr. Matei Branea

5 SEPT 2018 - ORA 10:00-13:00 – Conf.univ.dr. Marius Nedelcu


PERIOADA DE INSCRIERE: 10-11 SEPTEMBRIE 2018

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

- se primesc în concurs licențiați ai facultăților de profil sau din domeniile: Design, Arte plastice, Animație, Muzică, Arhitectură, Informatică, Inginerie, dar nu numai.

- candidaţii trebuie să fi absolvit o specializare cu 180 credite sau 240 credite;

- la înscriere, candidații vor depune:

   1. un Curriculum Vitae (în 3 exemplare);

   2. un portofoliu cu lucrări / proiecte relevante în domeniul Game Design (pot fi și reprezentații live, instalații, filme, software sau orice altă lucrare cu conținut relevant);

   3. o scurtă descriere, în scris, a lucrării /proiectului și a proceselor creative (în 3 exemplare);

   4. În lipsa portofoliului (de la punctele 2 și 3), candidații pot depune un eseu de 1.500-2.000 cuvinte prin care motivează interesul pentru studii în domeniul Game Design. (în 3 exemplare);


EXAMENUL DE ADMITERE: 15 și 17 SEPTEMBRIE 2018

ETAPĂ UNICĂ (probele se notează cu note de la 1 la 10)

Proba 1 – oral

1. Prezentarea portofoliului și explicarea mijloacelor tehnice și estetice folosite / susținerea eseului de motivare. 2. Interviu pe baza CV-ului depus de candidat.

Proba 2 – oral / practic

Prezentarea abilităților de lucru în medii software specifice*, la alegerea candidatului (30 minute). * se va pune la dispoziție un sistem OSX cu Max/MSP, Ableton Live, Pd, Unity, Xcode, Adobe Creative Cloud, 3ds Max, SketchUp, Maya (sau alte softuri, la cerere), sau candidatul poate aduce propria configurație.

Pentru metodologie accesați acest link


IN MEMORIAM

Margareta Niculescu a murit în această dimineață, 20 august, la vârsta de 92 de ani, în casa ei din Charleville, înconjurată de copiii ei, Irina și Dan.

Margareta Niculescu (n. 4 ianuarie 1926, Iași) - artist păpușar român, profesor, regizor și director de teatru.

A contribuit la reînnoirea teatrului de marionete în Europa și în lume, începând cu anul 1950. În perioada 1949-1986, a fost director al Teatrului Țăndărică din București, membru fondator și președinte UNIMA (Union Internationale de la Marionnette). A condus Institutul Internațional de Marionete de la Charleville- Mezieres între anii 1985-1988 și a înființat în 1987, L'Ecole Nationale Superieure des Arts de la Marionnette.

A fost director al Institutului Internațional de Teatru de Păpuși din Charleville-Mezieres, Ardeni și cofondatoare, împreună cu Jacques Félix, a Școlii Naționale de Artă a Marionetelor din acel oraș.


PROGRAME NOI DE STUDII - FACULTATEA DE FILM
UN NOU PROGRAM DE STUDII DE LICENȚĂ LA FACULTATEA DE FILM
SPECIALIZAREA FOTOGRAFIE

ÎNCEPÂND DIN ACEASTĂ TOAMNĂ, LA FACULTATEA DE FILM SE VA ORGANIZA CONCURS DE ADMITERE LA O NOUĂ SPECIALIZARE- FOTOGRAFIE.

Pentru program accesați acest link

Micro-stagiunea absolventilor
Sectia Regie UNATC 2018

În atenția restanțierilor Centrului de
Pregătire Pedagogică și Didactică (CPPD)

În perioada 30.07.2018 – 5.08.2018 vor avea loc cursurile de vară "EXISTĂ VIAȚĂ ȘI DUPĂ RESTANȚĂ".


Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului Centrul de învățare #studentUNATC #noiTEsusținem, proiect finanțat de MEN prin FDI 2018. Coordonator proiect: OANA SÂRBU (oana.sarbu@unatc.ro)

Sala 205 B, zilnic între 10.00-14.00


Atelierele abordează tematici dezbătute în cadrul cursului de Didactica Specialității de Teatru, coordonat de conf. univ. dr. Bogdana Darie, după cum urmează:

 • 1. Dezvoltarea spontaneității prin jocuri teatrale
 • 2. Dezvoltarea memoriei inteligente
 • 3. Gestionarea conflictelor dintre adolescenți prin jocuri teatrale
 • 4. Identificarea metodelor de combatere a bullyingului în licee prin jocuri teatrale
 • 5. Identificarea modalităților de gestionare a emoțiilor elevilor prin jocuri teatrale
 • 6. Îmbunătățirea abilităților de comunicare între copii și adolescenți
 • 7. Dezvoltarea libertății de exprimare în public
 • 8. Dezvoltarea imaginației prin jocuri teatrale
 • 9. Studiul elementelor de teoria artei actorului pentru adolescenți
 • 10. Mișcarea scenică pentru adolescenți
 • 11. Euritmia

Informații suplimentare: andreea.jicman@gmail.com

Festivalulul Internațional al Școlilor de Teatru

Între 2 și 8 iulie 2018, la București, a avut loc a V-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru care a prezentat în România spectacole ale unor școli de teatru importante din Europa (Franța – La Cité/Théâtre: Les comédiens stagiaires, Rusia – Institutul de Arte de Stat St. Petersburg, Polonia – Școala Națională de Film și Teatru din Lodz, Serbia – Facultatea de Arte Dramatice, Slovacia – Academia de Artele Spectacolului Bratislava, Republica Moldova – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău, Ungaria – Universitatea de Arte Kaposvár, Italia – Universitatea „Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi Milano și România – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea „Ovidius” Constanța, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați).

Evenimentul a fost finanțat de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret și Teatrul Metropolis în parteneriat cu UNATC I.L. Caragiale, Teatrul Bulandra și Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru.


Avioane de hârtie

Belgrade Trilogy

Carmina Burana

Cu o ora în trecut

D.N.A.

Lecția și Cântăreața cheală

Melodia Confusa

Neîntelegerea

Steaua fără nume

The Rose Garden

The spotlight technique

The women of Macondo

Vicontele

Zbor deasupra unui cuib de cuci

11plus1 independent/ contemporan continuă și în stagiunea 18/19
La Teatrul Național Craiova

Teatrul Național “Marin Sorescu” anunță deschiderea unei noi sesiuni de înscrieri în programul 11plus1 independent/contemporan


Apelul a fost deschis pe 15 iunie, iar artiștii independenți din toată țara pot trimite propuneri până pe 15 iulie 2018, primul spectacol din cele 12 care vor fi selecționate urmând să aibă loc în octombrie.

11plus1 înseamnă 6 spectacole de teatru create de companii independente și 6 spectacole de dans contemporan, pe care publicul le va vedea în stagiunea 18/19 la Teatrul Național “Marin Sorescu”.


Pentru mai multe detalii accesați acest link

Concert pentru vioară și medii electronice
Karen Bentley Pollick

 

CINETic o prezintă pe violonista Karen Bentley Pollick într-un concert de muzică pentru vioară și medii electronice. Majoritatea programului a fost prezentat recent la Centrul de Cercetare pe Calculator în Muzică și Acustică (CCRMA) al Universității Stanford și este completat la CINETic de alte piese din repertoriul artistei.

Karen Bentley Pollick este una dintre principalele violoniste și violiste americane contemporane. Ea a obținut o bursă de la Fondul Național pentru Arte al Statelor Unite pentru concertele ei din 2010 Solo Violin and Alternating Currents. Karen interpretează o gamă largă de piese solo în stiluri diferite la vioară, violă, pian și hardangerfele norvegian. Nativă a orașului Palo Alto din California, ea a studiat cu Camilla Wicks în San Francisco și cu Yuval Yaron, Josef Gingold și Rostislav Dubinsky la Universitatea Indiana, unde a primit diplome de Licență și Master în Interpretare Violonistică. Discografia ei include înregistrări de muzică originală: Electric Diamond, Angel, Konzert and Succubus și Ariel View, pentru care a primit trei premii muzicale de la Just Plain Folks, inclusiv pentru cel mai bun album instrumental și pentru cel mai bun cântec. Karen cântă la o vioară construită de Jean Baptiste Vuillaume în 1860 și o violă construită în 1987 de către William Whedbee. Pentru mai multe informații, accesați www.kbentley.com.Editorial event
Close UP - Film and Media Studies Journal
SATURDAY 30.06 - 19:00 - Sala Atelier

The academic journal of the National University of Theatre and Film "I.L. Caragiale" publishes original papers aimed to analyzing in-depth different aspects of cinema, film, television and new media, written in English.

You can find out more information about the way to submit papers on cover no. 3 at the Internet address: www.unatc.ro

Actorul Dorel Vișan
Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”

Pe data de 22 iunie 2018, sub auspiciile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, sărbătorim în ceremonie universitară publică, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa actorului Dorel Vișan.

Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa are loc în Sala Berlogea a UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77), începând cu ora 17.

***Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, județul Cluj. A absolvit în anul 1965, cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale" din București, la clasa coordonată de profesorul George Dem. Loghin, lectorul Dem Rădulescu și asistenta Adriana Piteșteanu. După absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj, având o carieră remarcabilă.
Rolurile din filme i-au adus notorietate pe plan național și internațional. A debutat în „Păcală” în anul 1974. Filmografia românească dintre anii 1974 – 2015 există și prin rolurile interpreate de actorul Dorel Vișan. A jucat în aproximativ 90 de producții cinematografice și a colaborat cu regizori importanți printre care: Geo Saizescu, Stere Gulea, Nicolae Corjos, Nicolae Mărgineanu, Sergiu Nicolaescu, Radu Gabrea, Mircea Danieliuc, Marius Th. Barna, Șerban Marinescu.
Este unul dintre puținii actori români cu reputație europeană. Deține o nominalizare pentru cel mai bun actor la Festivalul european al filmului, în 1988, pentru rolul din filmul „Iacob” și Premiul pentru interpretate masculină pentru rolul din „Senatorul melcilor" la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier, Franța, 1995.
Activitatea literară este a doua pasiune a actorului Dorel Vișan. În anul 1995, a debutat cu poezii în revista Steaua. A publicat până în prezent 4 volume de versuri. Numele său se regăsește în antologiile „Poeți clujeni contemporani” (1997) și „Un pahar cu lumină. Poeți contemporani clujeni” (antologie bilingvă româno-maghiară, 2005). Dorel Vișan este și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. În paralel cu activitatea artistică, Dorel Vișan a fost și director al Teatrului „Lucian Blaga” și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.***

TURBOPRO
Școala intensivă de teatru pentru adolescenți

În perioada 22-24 iunie 2018, UNATC organizează „TURBOPRO - școala intensivă de teatru pentru adolescenți”, eveniment finanțat de Primăria Municipiului București, prin ArCuB. Proiectul implică desfășurarea unor ateliere de jocuri teatrale, scriere dramatică și regie. Atelierele propuse vor dezvolta: spiritul de toleranţă, creativitatea, inventivitatea și spiritul critic al tinerilor din învățământul preuniversitar. În aceeași măsură, participarea la aceste activități permite adolescenților să dobândească noțiuni și abilități elementare în domeniul teatral, ajutându-i să dobândească un vocabular esențial pentru înțelegerea fenomenului artistic. În acest fel, activitățile propuse în cadrul evenimentului au scopul de a antrena aptitudini specifice lucrului în universul scenic și de a forma publicul tânăr pentru viitorul teatrului de mâine. Înscrierile se pot face la următorul formular, în limita locurilor disponibile: formular de înscriere

Pentru program accesați acest link

Prima operație intervențională
la inimă cu hologramă – Live

Pe 12 iunie, de la 18.30 va fi transmisă live pe Facebook și Youtube prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România.

Acesta este un proiect MedLife, realizat cu sprijinul O-Video, Safe Frame și CINETic.

Intră în „sala de operație” și urmărește operația live aici:

facebook - www.facebook.com/CariereMedLife
YouTube MedLife

Auditie in vederea selectionarii
participantilor la Gala HOP 2018

UNITER anunta organizarea preselectiei pentru „GALA TANARULUI ACTOR – HOP!”, a XXI-a editie, in perioada 11 – 13 iulie 2018 (cu posibilitatea de prelungire, in functie de numarul concurentilor inscrisi), la Teatrul National I. L. Caragiale din Bucuresti, Sala Mica.
Ne adresam tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licenta) incepand cu promotia 2014.

Tema acestei editii: Pirandello, structura ludica. Eu si personajul.


La Sectiunea INDIVIDUAL, concurentii vor pregati un moment (monolog, colaj, studiu) bazat pe texte din opera lui Luigi Pirandello (nuvele, piese de teatru, romane, scrisori).
In constructia momentului, concurentul trebuie sa integreze maximum 2 minute performative care sa ii puna in valoare calitatile, abilitatile personale (dans, cant, capacitatea de a folosi instrumente muzicale, capacitatea de a manui marionete, acrobatie, magie, etc).
Durata maxima: 10 minute.


La Sectiunea GRUP, concurentii vor pregati un spectacol/studiu/work in progress (multi-media, instalatie, teatru fizic, teatru dans, performance) avand ca suport un text pirandellian sau un text al unui autor modern, contemporan ce are ca tema revizitarea operei lui Pirandello.
Durata maxima: 30 minute.
Componenta maxima a unui grup – 6 persoane.


Candidatii trebuie sa trimita la adresa de e-mail doina@uniter.ro un curriculum vitae, copie dupa diploma de absolvire sau dupa adeverinta, in cazul absolventilor anului 2018, o fotografie (portret, rezolutie 300 dpi) si titlul exercitiului prezentat. De asemenea, daca sunt anumite cerinte tehnice pe care le putem asigura, va rugam sa le mentionati.
Data limita de inscriere este 30 iunie 2018.


Pentru mai multe detalii accesați acest link

Gala Absolvenților UNATC 2018
O NOUĂ GENERAȚIE DE ARTIȘTI LA RAMPĂ

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti prezintă în perioada 25 mai - 3 iunie (licență), Gala Absolvenților UNATC 2018.

Gala Absolvenților UNATC sărbătorește, ca în fiecare an, inspirația și pasiunea pentru excelență, prin recunoaşterea celor care vor duce mai departe în noi forme, teatrul și filmul românesc.

În cele 15 zile de Gală, vor fi prezentate publicului peste 40 de evenimente – spectacole, expoziții, proiecții de filme, proiecte de cercetare practică și teoretică ale studenților de la specializările Facultății de Teatru și ale Facultății de Film.

Evenimentele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2018 vor avea loc la sediul Universității din str. Matei Voievod, nr. 75-77, la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu, nr. 89), la LINOTIP - Centru independent coregrafic (str. Ion Brezoianu, nr. 24) și la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni (str. 23 August, nr. 8).

PROGRAM GALA LICENȚĂ
Anton Čechov Workshop

Felix Alexa la Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi din Milano, Workshop-ul între 2-18 mai, urmat de prezentări publice.

Experiență Erasmus+ la Veneția!

În perioada 12 Martie – 14 Mai 2018 o echipă de studenți de la Master Pedagogie Teatrală a participat, în cadrul unui proiect Erasmus+ (Placement Mobility), la modulul Commedia dell`Arte, coordonat de profesorii Paola Bigatto și Michele Modesto Casarin, de la Accademia Teatrale Veneta, din Veneția. În cadrul acestui schimb de experiență, studenții Master I: Andrei Atabay, Carmen Gâlcă, Cristina Gogîrlă, Ioana Lixăndroaia și Ioana Rufu – Master II au parcurs un drum pornind de la studiul măștii, mergând până la abordarea unor noi metode de lucru pe text, pentru a realiza spectacolul „Dottor Faust” după Tragica Istorie a doctorului Faust de Christopher Marlowe.

UNATC la CANNES
în selecția CINÉFONDATION 2018

Cinéfondation Selection a ales 17 filme in acest an (14 filme de actiune si 3 filme de animate).

Juriul va preda cele trei premii Cinéfondation, în cadrul unei ceremonii care va fi precedată de vizionarea filmelor premiate joi, 17 mai, în Teatrul Buñuel.

selectia Cinéfondation
Concurs actorie UNATC susținut de Stella Artois

”Sunt ceea ce știu să fac” este mesajul dat mai departe de Florin Piersic Jr. în ultima campanie Stella Artois, care și-a propus să contribuie la dezvoltarea tinerelor talente

Dacă ești student la actorie UNATC în Anul 3 sau la master, arată-ne ce știi să faci și poți câștiga premiul Stella Artois de 6000 €!

Cum participi?

Înscrie-te între 30 martie și 6 aprilie prin email la vlad.trifas@unatc.ro sau vino la biroul decanatului între orele 10:00 și 16:00.
Alege-ți un personaj și o meserie pentru a le interpreta. Tema propusă este Job Interview la Cooperativă muncă și artă.
Vino în sala Ileana Berlogea 13 aprilie. Juriul format din Tania Filip, Emanuel Pârvu și Florin Piersic Jr. va aprecia cât de bine ai intrat în rol, testându-ți abilitatea de improvizație prin întrebări.
Înainte să treci la treabă, ține minte că fiecare student are la dispoziție 4 minute pentru interpretare.

Mult succes!

Conferință - Genica Athanasiou (1897-1966)
Viața pasionantă a unei românce din avangarda pariziană

Conferință - Genica Athanasiou (1897-1966) : Viața pasionantă a unei românce din avangarda pariziană

- Luni 2 aprilie, orele 18:00 - 20:00 Muzeul Național al Literaturii Române
- Marți 3 aprilie. orele 11:00-13:00 UNATC, Sala 1 Teatrologie

Institutul Francez vă invită și așteaptă la o conferință inedită în peisajul românesc și să faceți cunoștință cu – respectiv, să redescoperiți – o personalitate franco-română care a constituit un reper în avangarda pariziană.

Conferință cu proiecție de materiale fotografice de arhivă, susținută de Laurence Meiffret (FR), cercetător și autor de studii de istoria teatrului, absolventă de Istoria artei. În prezent documentează și scrie o biografie detaliată a Genicăi Atanasiu și pregătește în paralel o expoziție documentară (instalație foto-video-documente) și un catalog, ce vor fi prezentate și la București în 2019, în cadrul Sezonului Franța-România.

Festivalul Internațional de Film Economic
”All About Economy” la Universitatea din București

În perioada 27-29 martie 2018, Universitatea din București desfășoară Festivalul Internațional de Film Economic ”All About Economy”. Proiectul este susţinut de Ambasada Elveției în România şi de Fondul Cultural Elveţian Swiss Sponsors’ Fund, fiind organizat în parteneriat cu Université de Fribourg, Hochschule Luzern şi ASCENT Swiss Business Management AG Elveția. Evenimentul se desfăşoară sub patronajul Băncii Naţionale a României.

Festivalul își propune să prezinte studenților și profesorilor, într-o manieră informală, teme diverse din domeniul economico-financiar cum ar fi moneda Bitcoin, mecanisme financiare și cele de pe Wall-Street. Nu în ultimul rând, filmele și dezbaterile ulterioare din cadrul festivalului vor aborda și dimensiunea etică și a responsabilității sociale.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să vizioneze 9 filme, dintre care şase documentare (Talking Money; Money – A Confused User’s Guide; Cleveland versus Wall Street; The Bitcoin Gospel; Chaebols and Chabolas; Economics of Happiness) şi trei filme de ficţiune (Toni Erdmann; Margin Call și Eastern Business).

În deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc marți, 27 martie 2018, în Amfiteatrul II al Palatului Facultății de Drept (Bulevardul Mihail Kogălniceanu nr. 46), vor participa Excelenţa Sa Domnul Urs Herren, Ambasadorul Elveţiei în România, prof. Mircea Dumitru, Rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. Magdalena Iordache-Platis, Prorector al Universității din Bucureşti, Michael Derrer, Co-Inițiator şi Director al Festivalului de Film Economic “All About Economy“, Virgile Perret, Director AREF Elveţia, și reprezentanți ai Băncii Naționale a României. De asemenea, la eveniment vor participa cadre didactice din cadrul Universităţii din Bucureşti, precum şi profesori și studenți din Albania, Bulgaria, Rusia şi Ucraina.

Partenerul oficial: BCR
Partener strategic: Banca Transilvania
Parteneri: Nescafé
Parteneri media: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Business24.ro, Forbes Romania, Hotnews.ro, Revista Capital, Revista Cariere, Ziare.com, Ziarul Financiar, 1asig.ro.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului www.economy-filmdays.info.
Agenda Festivalului Internațional de Film Economic poate fi consultată aici.

Intrarea la eveniment este liberă.

Bursa „Fulbright Student”

Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează absolvenților, masteranzilor, studenților în an final de licență și doctoranzilor români, de la universități acreditate de stat sau particulare.

Pentru mai multe detalii despre Fulbright Student Award accesați acest link

Pentru mai multe detalii despre Fulbright Student Award accesați acest link

ȘCOALA DE DUMINICĂ
O nouă sesiune de cursuri – primavară 2018

Indiferent de vârstă sau pregătire, acum îți poți urma pasiunea într-un mediu academic, alături pe profesori ai UNATC „I.L.Caragiale”

Pe data de 15 aprilie 2018, UNATC I.L.Caragiale încep o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Pentru al optulea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui șansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelență.

1. Actorie – Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Lect. univ. dr. Mihai Brătilă
2. Actorie pentru tineri (9 - 16 ani), workshop intensiv – Lect. univ. dr. Dana Rotaru
3. Regie de film și televiziune. Poetici cinematografice – Prof.univ.dr. Laurențiu Damian
4. Educația și expresia vorbirii. Tehnici de comunicare – Conf. univ. dr. Viorica Vatamanu
5. Scenografia și arta costumului – Conf. univ. dr. Adriana Raicu
6. Dans contemporan și expresivitate corporală – Lect. univ. dr. Lorette Enache
7. Prelucrarea fotografiei digitale – Conf. univ. dr. Marius Nedelcu
8. Fotografie și elemente de limbaj vizual – Lect. univ. dr. Dragoș Popescu
9. Dezvoltare personală prin tehnici de teatru și film – Prof. univ. dr. Adrian Titieni

La finalul cursurilor, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

Înscrierile se fac până pe data de 7 aprilie 2018:

Pentru mai multe detalii:
Găurean Rodica
Tel.: 0733 400 937, 0722 515 100
Site oficial: www.scoaladeduminica.unatc.ro
E-mail: scoaladeduminica@yahoo.com

Pentru mai multe detalii accesați acest link

Fresh Start - rezidențe de creație
Open Call

Fresh Start - ediția a III-a își propune să inițieze opt proaspăt absolvenți de facultăți vocaționale (actorie, regie, teatrologie, scenografie, coregrafie, muzică) în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent.

Programul se extinde pe mai multe luni și include o perioadă de ateliere, o perioadă de producție (iulie-august) și realizarea unui turneu național în București, Sibiu și Târgu Mureș (septembrie-octombrie). În plus, există posibilitatea ca Reactor de creație și experiment să includă producția în repertoriul propriu.

Pentru mai multe detalii accesați acest link


TINERI CREATORI

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț dă startul înscrierilor pentru secțiunea națională TINERI CREATORI din cadrul FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ, ediția a XXX-a, care va avea loc în perioada 20-30 septembrie 2018.

Dacă ești tânăr regizor cu vârsta până în 30 ani, te așteptăm să propui un spectacol până pe 15 aprilie 2018.

Pentru mai multe detalii accesați acest link

Concurs de dramaturgie
„Corneliu-Dan Borcia”

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț lansează o nouă provocare tinerilor, de data aceasta tinerilor dramaturgi: un concurs în cadrul MIC-RO Laborator de creație teatrală, proiect co-finanțat de AFCN!

Concursul se adresează tinerilor autori (maxim 35 ani). Așteptăm propuneri de monodramă sau piese pentru 2-3 personaje. Nu există o temă impusă, dar căutăm texte ce abordează teme, personaje și situații ce se adresează categoriilor de public tânăr și foarte tânăr: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani.

Pentru mai multe detalii accesați acest link

URSUL DE AUR 2018
pentru ai noștri!!!

Filmul „Nu mă atinge-mă” („Touch me not”) în regia Adinei Pintilie a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, ediția 2018 și trofeul pentru cel mai bun lung-metraj de debut.

UNATC salută cu entuziasm acest dublu succes răsunător pentru cinematografia românească, înregistrat de trei absolvenți ai Facultății de Film cu care ne mândrim:

 • • Adina Pintilie, regie (promoția 2006, Regie),
 • • George Chiper, imagine (promoția 2008, Imagine de film și TV),
 • • Bianca Oana, producție (promoția 2009, Comunicare audio-vizuală).

Jos Pălăria!

ATELIERE DE TRADUCERI
Dramaturgie suedeză în traducere în limba română

Organizator: Cercul de Studii Scandinave al Secției de suedeză (Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice) în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” București

Pentru mai multe detalii accesați acest link

Ziua UNATC 2018

Deși, de-a lungul timpului, instituția în care ne aflăm a purtat mai multe titulaturi oficiale, ceea ce nu s-a pierdut niciodată a fost ideea că prima și cea mai importantă școală de teatru și film din România trebuie să rămână, în nume și spirit, sub semnul lui Ion Luca Caragiale. De aceea, a părut firesc să celebrăm în fiecare an, pe 30 ianuarie, ziua în care s-a născut marele dramaturg, și ziua universității noastre.

Teatrul și filmul sunt, înainte de orice, arte născute dintr-un efort colectiv, bazat pe creativitate, colegialitate și sprijin reciproc. Dacă rolul asumat de UNATC este în principal cel pedagogic, în vederea formării noilor generații de creatori și teoreticieni, atunci ziua UNATC este dedicată, deopotrivă, studenților dar și celor care s-au dedicat pregătirii lor – profesori și tehnicieni.


prof.univ.dr. Dan Vasiliu și prof.univ.dr. Florin Zamfirescu
prof.univ.dr. Florin Zamfirescu – UNATC „I.L. Caragiale”
prof.univ.dr. Florin Zamfirescu – UNATC „I.L. Caragiale”
prof.univ.dr. Florin Zamfirescu – UNATC „I.L. Caragiale”
conf.univ.dr. Nicolae Mandea și prof.univ.dr. Sergiu Anghel, președintele Senatului UNATC


Comunicat
02 februarie 2018

Pentru mai multe detalii accesați acest link

Ziua UNATC
30 ianuarie 2018

Stimabili! Onorabili! Faceți tăcere!...

În fiecare 30 ianuarie, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București îl sărbătorește pe I.L. Caragiale, patronul spiritual al cărui nume îl poartă cu mândrie.

Ne lăsăm inspirați de creativitatea, originalitatea, ludicul și umorul lui Caragiale, pentru a vă primi pe dumneavoastră, invitații noștri, într-o atmosferă veselă în care își găsește locul și sobrietatea academică.

Am pus la cale un program pentru gusturi și așteptări care mai de care.

- 12:00 Ceremonie Professor Emeritus - Florin Zamfirescu / sala Ileana Berlogea

- 14:00 Decernare diplome de merit și excelență / sala Ileana Berlogea

- 18:00 Proiecție scurtmetraje - Producție UNATC / sala Cinema

- 19:30 Spectacol "Bădăranii" / sala Cinema


Summer Program
cu Robert Wilson

Watermill Center New York anunță deschiderea înscrierilor pentru Școala de Vară 2018!

Wattermill Center este o fundație de artă înființată de regizorul american de avangardă Robert Wilson. În fiecare an, sub coordonarea sa, tineri creatori din diferite specializări lucrează la conturarea proiectelor pe care acesta urmează să le realizeze în cele mai importante teatre ale lumii.

Cei interesați să aplice pentru a se alătura colegilor din alte țări în cadrul acestui program pot afla mai multe detalii vineri, 2 februarie, în cadrul unei întâlniri de prezentare susținută de scenograful Adrian DAMIAN (participant la ediția din 2017 a programului și realizator al scenografiei spectacolului ,,Rinocerii” de Eugene Ionesco, montat de Wilson la Teatrul Naţional ,,Мarin Sorescu” din Craiova).

Întâlnirea va avea loc la sediul UNATC – în funcție de solicitările dumneavoastră vom comunica și ora.

Persoanele interesate de întâlnire ne pot contacta la adresa: orientare.cariera@unatc.ro

Cererea de aplicație o găsiți la adresa: https://www.watermillcenter.org/apply/
Termen limită de înscriere: 17 februarie 2018


CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

   Rezultate concurs GRADAȚIE DE MERIT


Punctaj acordat pentru obţinerea gradaţiei de merit Rezultate
Punctaj acordat pentru obţinerea gradaţiei de merit Facultatea de Film Rezultate

Eventuale contestaţii se înregistrează la Registratura Rectoratului pana la data de 18 ianuarie, ora 15:00.

Menţionăm că pentru candidaţii care au obţinut nota 1 (unu), nu au putut fi evaluate dosarele pentru că nu există justificarea calificativelor acordate în fişa de autoevaluare.
Metode de educatie nonformală-teatru de improvizaţie.Festivalul ImproTEEN
(13 noiembrie -11 decembrie 2017)

Metode de educatie nonformală-teatru de improvizaţie.Festivalul ImproTEEN” este un proiect al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, finanţat de către Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS CIVITAS ȋn cadrul Parteneriatului Civic pentru Educaţie. UNATC „I.L Caragiale” se numără printre partenerii culturali incluși în proiect.

Raportul detaliat: link document PDF

CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

   Lista candidatilor inscrisi la concurs.


Lista candidatilor inscrisi la concursul pentru obtinerea gradatiei de merit - personal didactic auxiliar IANUARIE 2018 Rezultate


PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB – UNATC 2017
ediția a V-a

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB vă invită la evenimentul Premiile Creativității ARCUB – UNATC, ediția a V-a. Festivitatea are loc la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75-77), sala Ileana Berlogea, pe data de 15 decembrie 2017, orele 18:00.

Programul evenimentului

- Orele 18.00, sala Ileana Berlogea - festivitatea Premiile Creativității ARCUB - UNATC 2017

Evenimentul va fi deschis cu un moment de reculegere în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României.

- Orele 19.00, sala Ileana Berlogea - spectacol commedia dell`arte „Slugă la 5 stăpâni” de prof.univ.dr. Mihai Gruia Sandu în interpretarea actorilor de la Master, Arta actorului, anul II

Prezentator: Lucian Ionescu, actor
În cadrul festivității se va acorda titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților din universitățile bucureștene care au demonstrat prin realizări remarcabile faptul că sunt creativi și inovatori fie în domeniul științelor umaniste, fie în cel al științelor exacte.

Universități participante: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Hyperion din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea Titu Maiorescu București.

AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a
Câștigători

Concursul pentru tineri actori, Audiție Națională, ediția a V-a, organizat de UNATC „I.L.Caragiale” împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis București a ajuns la final. Câștigătorii au fost selectați pentru spectacolul „12” care se va juca anul viitor la Teatrul Metropolis. Regizor: Emanuel Pârvu

 • - Cătănoiu Alexandru
 • - Daniel Ionescu
 • - Lorena Zăbrăuțanu
 • - Andreea Hristu
 • - Cristian Bota
 • - Laurențiu Drăgan
 • - Denis Hanganu
 • - Mihai Carla
 • - Mihai Nițu
 • - Corina Butnaru
 • - Bianca Cuculici
 • - Vlad Nicolici
 • - Matei Arvunescu
 • - Alina Suărășan
 • - Laura Mătiuț

Din juriu au făcut parte: Florentina Bratfanov – director de casting, Emanuel Pârvu – regizor, Adrian Titieni – actor, George Ivașcu – actor și director al Teatrului Metropolis, Viorica Capdefier – director de casting, Floriela Grapini – director de casting, Alexandru Darie – regizor și director al Teatrului Bulandra.


Teatrul aplicat în Educația Contemporană
Teorie și practici

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” organizează în perioada 4 – 6 Decembrie 2017 Conferința Internațională ”Teatrul aplicat în educația contemporană„/ ”Applied Theatre in Contemporary Education Theory and Practices„. Evenimentul se dorește a fi o întâlnire a studenților, masteranzilor și doctoranzilor cu specialiști din domeniul Pedagogiei Teatrale din țară și străinătate. Inițiativa Masterului de Pegagogie Teatrală, în colaborare cu Școala Doctorală este susținută de Proiectul UNATC Junior (finanțat de MEN, prin FSS 2017).

Conferința se desfășoară pe următoarele coordonate de analiză: Pedagogia Teatrală. Direcții și inovații în contemporaneitate și Eficiența aplicării Artei Teatrului în învățământul preuniversitar.

Conferința ”Teatrul aplicat în educația contemporană„ urmărește alinierea școlii românești de teatru la mișcarea teatrală europeană și crearea de punți de comunicare între profesorii și studenții UNATC cu profesioniști din domeniul pedagogiei teatrale la nivel național și internațional.

Accesând acest link se poate descărca programul conferinței - EN

Accesând acest link se poate descărca programul conferinței - RO

Accesând acest link se poate descărca broșura - EN


Proiectului de internship pentru actori
"UN AN LA MASCA"

Teatrul Masca anunta a doua etapa a Proiectului de internship pentru actori “UN AN LA MASCA” (noiembrie 2017 – octombrie 2018).

In acest sens se va organiza in data de 16 noiembrie un CASTING pentru selectarea participantilor – (4 locuri: 2 locuri barbati, 2 locuri femei).

In perioada internshipului actorii alesi in urma castingului:

• vor beneficia de antrenamente specifice teatrului nonverbal si teatrului de strada;

• vor fi distribuiti in roluri consistente in spectacolele de interior (9 ianuarie – 28 aprilie 2018) si in cele ale stagiunii outdoor (perioada 29 aprilie-31 septembrie 2018);

• vor avea posibilitatea sa joace in stagiunea indoor un numar de 25 de reprezentatii si in stagiunea outdoor, aproximativ 70 de reprezentatii;

• vor avea sansa de a participa la turneele din tara si din strainatate;

• vor primi timp de 1 an, o suma fixa lunara, comparabila cu salariul mediu al unui actor dintr-o institutie de spectacole din subordinea Primariei.In vederea inscrierii la casting, candidatii vor trimite pana in data de 15 noiembrie urmatoarele informatii pe adresa office@masca.ro:

• Studii superioare absolvite cu diploma de licenta in specializarea actorie/arta actorului

• Varsta – 23-30 ani;

• Scrisoare de recomandare (din partea unui profesor etc.);

• CV actualizat;

• Fotografii de prezentare;*Mentiune: in conditiile admiterii la proiectul de internship se va solicita adeverinta medicala care sa ateste posibilitatea de a face fata la efort fizic sustinut.

Castingul va avea loc la sediul teatrului joi 16 noiembrie, ora 11.00 si va cuprinde doua probe: proba practica si interviu. Candidatii se vor prezenta la casting in costum de miscare/ haine lejere.
CONCURSUL de PROIECTE pentru
TINERI REGIZORI și SCENOGRAFI ROMÂNI

Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, 2018. Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2018, la o dată ce va fi stabilită, de comun acord.

Condiţii de participare:

• Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și care să aibă maxim 8 personaje

• Proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC)

• Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani

• CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectuluiData limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2016 – transmise prin poștă la sediul teatrului, sau pe e-mail: artistic@tncms.roAccesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.


Concurs dedicat realizatorilor de animații scurte.
AARC îi invită pe artiștii pasionați de animație să conceapă noul spot de prezentare al site-ului. AaRc.ro este un site inițiat și finanțat de Uniunea Cineaștilor din România - UCIN și se dorește o imagine nouă a identității noastre vizuale, tot animată, și lansăm concurs. Avem nevoie de un spot de animație de 12 secunde, care să ne reprezinte. Cuvintele cheie sunt: film, film românesc, cineast, acțiune, motor! Competiția este deschisă tuturor realizatorilor de animație.

Pentru mai multe detalii accesați acest link


„O noapte în Tokoriki”
premiul CILECT
„O noapte în Tokoriki”, scurtmetrajul semnat de Roxana Stroe, absolventă UNATC – Regie de film, a fost distins cu premiul CILECT la categoria cel mai bun film studențesc de ficțiune. Conform punctajului obținut „O noapte în Tokoriki” s-a clasat pe locul al doilea din cinci. UNATC, prin Facultatea de Film este membru CILECT (Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision).


ARTA TEATRULUI ÎN EDUCAŢIE
UNATC organizează un program de studii postuniversitare dedicat celor interesaţi de modul în care artele spectacolului pot fi integrate şi utilizate în procesul de formare educaţională a copiilor şi adolescenţilor.

Programul include cursuri teoretice şi practice (200 de ore de activităţi didactice / 20 credite) şi oferă la absolvire un certificat de atestare, recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Durata: 3 luni
Limba de predare: română
Număr de locuri: 30
Taxa: 1200 de lei* (poate fi plătită în două tranşe de 600 lei, prima la confirmarea locului)
* Pentru cursanţii care fac dovada prin adeverinţă că sunt cadre didactice în activitate, taxa este de 800 lei

Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Fișă de înscriere postuniversitar: descarcă document

EU Council Presidency Logo Competition

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va asigura, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene, un proiect de importanță majoră pentru întreaga societate, aflat în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe - Unitatea pentru Pregătirea Președinției României la Consiliul UE. Acest interval de vizibilitate reprezintă o oportunitate pentru promovarea țării noastre atât în anul premergător, cât şi pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene.


Detaliile organizării și desfășurării concursului sunt prevăzute în regulamentul de concurs
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru
între 9 și 16 iulie

Cu bucurie vă anunțăm că scurtmetrajul Irreversible, regizat și produs de Lect.univ.dr. Laura Lăzărescu-Thois, a fost premiat la Varna - The Quarantine Film Festival. Varianta de 1 minut, Reversible, este selecționată în competiția oficială și la Film One Fest, în New Jersey, SUA.

Puteți găsi mai jos lista cu selecțiile și premiile de până acum:

Irreversible (3.53 min)
Award - The Quarantine Film Festival – Varna 2017
Best Emerging Talent – Merzedes Benz Bokeh International Fashion Film Festival in South Africa 2016
Marele premiu, Premiul OIF – Around the Tres Courts Romania, 2016
Competition - One Take Film Festival – Zagreb, Croatia 2016
Competition - Vasteras Film Festival, Sweden 2016
Nominee Best Experimental Short – WideScreen Film & Music Festival, Miami Florida, 2017
Competition - Miami Fashion Film Festival 2016
Competition - Istanbul Fashion Film Fest 2016
Competition - 47. Kraf 2016 Rijeka
Competiție categorie experimental - Filmul de piatră 2015


Reversible (1 min) Best Movie 1 minute – Festival do Minuto, Brasil, 2016
Competition: One Film Fest – New Jersey 2017
Competition: One Shot International Film Festival, Yerevan, Armenia 2017


Dezlegare la LICENȚĂ ANIMAȚIE @ UNATC ILC

Facultatea de Film anunță cu mare plăcere înființarea primei secții dedicate filmului de animație din România. Licența în Animație are o durată de 3 ani timp în care studenții vor fi inițiați în toate tehnicile, 2D, 3D, analog și digital. Mulțumim tuturor celor ce au susținut acest demers și în special eforturilor și perseverenței domunului profesor Radu Igazsag.


Ceremonia decernării
titlului de Doctor Honoris Causa

Actor, regizor de teatru și profesor, Grigore GONȚA este una dintre cele mai apreciate personalități artistice din țara noastră. Născut în 1938, la București, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1963, la clasa profesorilor Ion Sahighian și David Esrig.

Remarcat chiar în spectacolul de absolvire, „Trei gemeni venețieni”, în care interpreta triplul rol al lui Zanetto, debutează pe scena profesionistă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. În scurt timp, revine în București, mai întâi la Teatrul Nottara și la Teatrul de Comedie, iar apoi, ca actor, regizor și director general adjunct, la Teatrul Național.

În aceeași perioadă, este invitat să se alăture corpului profesoral al Institutului de Teatru și Cinematografie – ca profesor și, ulterior, Decan al Facultății de Teatru, contribuind decisiv la formarea a cinci promoții de actori. Printre cele mai cunoscute nume îi putem menționa pe: Claudiu Bleonț și Claudia Maxim (promoția 1983), Diana Gheorghian, Natașa Raab, Adrian Titieni și Angel Rababoc (promoția 1988), Cornel Scripcaru și Mihai Bisericanu (promoția 1990, împreună cu Gelu Colceag), Mihai Călin și Tania Popa (promoția 1994), Monica Davidescu și Florin Dumitru (promoția 1998).

Performanțele sale artistice și pedagogice s-au bazat întotdeauna pe principii riguroase în pregătirea actorului, dublate de inteligență și simț scenic. Dincolo, însă, de imaginea severă a profesorului și creatorului de succes, s-a ascuns întotdeauna, și așa cum ne dezvăluie un apropiat colaborator al său, Alexandru Lazăr un om „duios, tandru, sentimental, melancolic, plăcut, simpatic, amabil, binevoitor, sincer, loial, ager, pătrunzător, dinamic, plin de surprize, onest, integru și peste toate BUN PRIETEN”.


prof.univ.dr. Grigore Gonța – Doctor Honoris Causa UNATC „I.L. Caragiale”
prof.univ.dr. Sergiu Anghel, președintele Senatului UNATC și Grigore Gonța
Senatul UNATC și prof.univ.dr. Dan Vasiliu rostind Laudatio
prof.univ.dr. Adrian Titieni, Președintele de Onoare al UNATC, felicitându-l pe Grigore Gonța
Grigore Gonța înconjurat de colegi și familie - Eugenia Maci, Ludmila Patlanjoglu, Ilinca Tomoroveanu, Monica Davidescu, Margareta Pâslaru, Camelia Maxim, Nicolae Mandea, Adrian Titieni, Gheorghe Visu, Mihai Mălaimare, Traian Stănescu, Dan Istrate


Descarcă fișierul LAUDAȚIO GRIGORE GONȚACINETic Hackathon
THE CAVE – experiment și experiență

CINETic – organizează un atelier unde sunt invitați să participe programatori și designeri care vor să intre într-un univers interdisciplinar al realității virtuale și tehnologiilor de frontieră. Împreună, aceștia vor avea șansa să experimenteze și să dezvolte un proiect inedit pentru un sistem de proiecție imersiv 3D de tip CAVE (Computer Assisted Virtual Environment) pornind de la teme propuse și stabilite împreună, sub coor-donarea cercetătorilor din cadrul CINETic.


Dacă doriți să participați la atelierul CINETic Hackathon accesați acest link pentru mai multe detalii.

Workshop Commedia dell`Arte

Teatrul EXCELSIOR organizează în perioada 4 – 15 septembrie 2017, un workshop de commedia dell`Arte susținut de actorul italian Enrico Bonavera. Timp de 10 zile, între orele 16.00 și 20.00, se vor lucra structuri și teme de improvizație, personaje, „tipuri” și măști din commedia dell`Arte, funcții dramaturgice ale personajelor etc.

Este pentru prima oară când Enrico Bonavera susține un workshop în România dedicat actorilor profesioniști.

Actorii și actrițele care vor să participe la workshop-ul de commedia dell`Arte sunt rugați să trimită un CV și o fotografie până pe data de 28 august, la adresa de mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro.

Costul workshopu-ului este de 500 lei, iar numărul de locuri este limitat (maximum 20 de persoane). Teatrul EXCELSIOR nu asigură cazarea sau masa participanților din provincie.

Enrico Bonavera este elevul celebrului actor de commedia dell`Arte, Ferruccio Soleri. Încă din anul 1987, Bonavera joacă la Piccolo Teatro di Milano, unde, printre alții, i-a interpretat pe Brighella și apoi, a preluat de la maestrul său, rolul lui Arlecchino din deja miticul spectacol „Slugă la doi stăpâni” pus în scenă de Giorgio Strehler. Ca profesor, a colaborat cu Școala de actorie a Teatrului din Genova, cu Școala Europeană San Miniato din Pisa, cu Academia Internațională de Commedia dell`Arte care funcționează la Piccolo Teatro di Milano (condusă de Ferruccio Soleri), cu Teatrul Figura `Odradek` în colaborare cu Universitatea din Toulouse sau cu ISTA condusă de Eugenio Barba.


FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ
PLEDEZ PENTRU TINE(RI)

Anul ăsta pledăm pentru tine(ri) între 7 și 14 noiembrie 2017. Dacă vrei să ni te alături, te așteptăm să propui un spectacol până pe 15 iunie 2017. E simplu și nu-ți ia mult timp! Aruncă un ochi (bun J) pe schițele din attach, să vezi dacă montarea poate fi adaptată la spațiile noastre, verifică dacă sunt îndeplinite condițiile pentru înscriere, completează formularul și trimite-ne filmarea. Noi alegem și-ți dăm de veste!


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Studenții și profesorii din UNATC,
premiați la Festivalul de Teatru Okaua (ediția aV-a)

Secțiunea Scenografie

 • Premiul de Excelență: coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean și prof.asoc.dr. Maria Dore UNATC „I.L. Caragiale”

Secțiunea Studenți

 • Premiul pentru cel mai bun afiș: “Ei și”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
 • Premiul special al juriului: Kostas Mincu, pentru rolul “Rogojin”, din spectacul „Idiotul”, UNATC „I.L.Caragiale”
 • Premiul pentru cele mai bune costume: Trupa de Teatru “Ciociada”, UNATC București pentru spectacolul “Ei, și?”
 • Premiul pentru disctinţie ex aequo “Adrian Pintea” : Mircea Alexandru Băluță și Alexandru Făiniși, UNATC București
 • Premiul pentru Cea mai bună regie: Andreea Ciocîrlan Trupa de Teatru “Ciociada”, UNATC București pentru spectacolul “Ei, și?”
 • Premiul pentru Cea mai bună regie: cu participarea spectacolului la festivalul „Hyperion iese la Godot”: Bogdana Darie, pentru spectacolul „Idiotul” UNATC București
 • Premiul I Improvisso: Carol Ionescu, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
 • Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar: Nicoleta Moscalenco, pentru rolul “Marie” din spectacolul „Ei, Și?”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC București
 • Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar: Cozmin Dinu, pentru rolul “Ganea” din spectacolul „Idiotul”, UNATC, București
 • Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal: Ada Dumitru , pentru rolul “Varia” din spectacolul „Idiotul”, UNATC București
 • Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal: Carol Ionescu, Kostas Mincu, Mircea-Alexandru Băluță, pentru rolul “Bartholomeus”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București pentru spectacolul “Ei, și?”
 • Premiul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pentru cea mai bună actriță: Alexa Tofan, UNATC București
 • Premiul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pentru Cel mai bun spectacol, cu participarea la ediția din anul 2018: “Ei, și?”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
 • Premiul II pentru Cel mai bun spectacol: “Idiotul”, UNATC, București
 • Premiul I pentru Cel mai bun spectacol: “Ei, și”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
Prelungirea cursurilor de pregătire pentru specializarea Regie de film

Facultatea de Film organizează cursuri de pregătire în vederea concursului de admitere din septembrie 2017, studii universitare de licență, pentru specializarea Regie de film cursurilor de pregătire sunt prelungite cu încă 3 ședințe (20, 27 mai și 10 iunie).


Accesând acest link se poate descărca calendarul cursurilor de pregătire.

Premiile SEECS Short Film Festival

Felicitări studenților UNATC ”I.L.Caragiale” pentru premiile obținute în cadrul ediției cu numărul 3 a International SEECS Short Film Festival!


Best Film: ”A night in Tokoriki”, director Roxana Stroe

Best Experimental Film: ”Realscope”, director Enxhi Rista

Best Editing: Roxana Bain & Cosmin Stîngă for ”The Washroom”, director Adina Diana Savin

Special Jury Award: ”Man on the Moon”, director Mihnea Aliciu

Honorable Mention: ”Esmeralda”, driector Andrei Tache-Codreanu

Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a

Teatrul de Comedie vă invită să participați – în cadrul Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a, 27 mai – 4 iunie 2017 la următoarele workshop-uri dedicate tinerilor actori și dramaturgi din România:

WORKSHOP OPERA PEKING (JING JU)

Compania de teatru Star Theatre Beijing vă așteaptă – pentru prima dată în România - la un workshop dedicat tradiționalei arte a spectacolului Jing Ju. Peking Opera (Jing Ju) este o formă tradițională de artă a spectacolului din China, cu o vechime de peste 300 de ani, care combină Într-un mod armonios muzică, performanță vocală, pantomimă, dans și acrobație.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.

WORKSHOP TEHNICA ONE-MAN SHOW-LUI CU THADDEUS PHILLIPS

Thaddeus Phillips este regizor de teatru, scenograf și actor de teatru și film originar din Denver, Colorado, cunoscut în special pentru producțiile Red-eye to H avre de Grace, 17 Border Crossings și The Amazing Spider-Man 2. Spectacolele sale au fost montate la New York Theatre Workshop, Barrow Street Theatre, PS122 etc precum și în Spania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Serbia, Mexic, Slovenia, Columbia, Costa Rica și Italia.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.

WORKSHOP DE SCRIERE DRAMATICĂ COORDONAT DE MATEI VIȘNIEC ȘI SAVIANA STĂNESCU

Festivalul Comediei Românești continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie, ediția a III-a, 2017

Condiții de înscriere: CV-ul participantului; un fragment de min. 10 pagini (cu diacritice) dintr-un text de comedie propriu; disponibilitate în perioada 8 mai – 4 iunie;

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.


Vor fi selectate cele mai bune texte, iar autorii vor lucra împreună cu Matei Vișniec și Saviana Stănescu, pentru a le perfecționa, în cadrul Laboratorului de Comedie.


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Anunț proiecte FDI

În atenția profesorilor și studenților UNATC

În conformitate cu art. 197, litera b) din LEN nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se formează un fond distinct pentru dezvoltarea instituțională (FDI), din bugetul alocat Ministerului Educației Naţionale, care se adresează celor mai performante instituții de învățământ superior din fiecare categorie1. Repartizarea acestui fond se realizează pe baza unei competiţii de proiecte organizate de către CNFIS.

FDI are ca scop susţinerea proiectelor de dezvoltare instituțională de la nivelul universităţilor de stat din România, în vederea creşterii capacităţii instituţionale şi îmbunătăţirii calităţii sistemului naţional de învățământ superior.

Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.


Lumea cinematografiei românești l-a pierdut pe regizorul George Cornea

Operator de film, scenarist și regizor, George Cornea a încetat din viață marți, 14 aprilie 2017, și a fost înmormântat pe 18 aprilie, la Cimitirul Luteran din Capitală.

Născut și școlit în București, George Cornea a desfășurat o bogată activitate artistică, dar și pedagogică. O lungă perioadă de timp a lucrat la studiourile cinematografice Buftea ca operator de filmare la zeci de producții românești. Debutul regizoral l-a avut în anul 1975, cu filmul „Patima”, care s-a bucurat de un mare succes. A realizat un număr impresionant de filme, precum „Doi haiduci și-o crâșmăriță” (1993), „O vară cu Mara” (1988), „Vulcanul stins” (1987), „Căruța cu mere” (1983). Un punct de reper al carierei sale a fost întâlnirea cu Sergiu Nicolaescu, alături de care a făcut adaptarea pentru cinematografie a celebrului film „Mihai Viteazul” (1977). În paralel, a fost profesor universitar la Academia de Arte „Luceafărul” și la Universitatea Hyperion din București.

A fost recompensat cu mai multe premii, dintre care două ale Uniunii Cineaștilor din România.
Filmele sale rămân mărturia pasiunii și devotamentului cineastului George Cornea. Rămas bun!


Cu durere în suflet anunţăm încetarea
din viaţă a profesorului Gheorghe Ceaușu

Cu inimile grele, anunțăm plecarea dintre noi a profesorului universitar doctor Gheorghe Ceaușu, Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”.

Teoretician al culturii și filosof, și-a dedicat întreaga viață artelor spectacolului. Autor a nenumărate volume, dintre care: „Lumea ca spectacol și spectacolul ca lume”, „Fenomenologia aroganței”, „9 discipline și 3 domenii”, a susținut conferințe și seminarii și a făcut parte din comisii profesorale. A ajutat generații de studenți să își croiască un destin artistic și a urmărit cu atenție și instinct estetic activitatea culturală românească.

Vorbea despre experiența universitară cu deplină recunoștință: „UNATC e un spaţiu, un climat, o atmosferă cu funcţie de templu unde se oficiază, se modelează, se ajustează, se formează şi se cizelează caractere şi artişti. Eu mă consider un produs al acestui climat.”
Rămas bun, Maestre! Mulțumim pentru toate învățăturile pe care ni le-ați oferit!


Anunț Concurs CINETic

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie – UNATC cu sediul în Bucuresti, Str. Matei Voievod nr. 75-77, sector 2 anunţă scoaterea la concurs a urmatoarelor posturi vacante:

Tehnician Electrician studii medii TR I

Inginer Programator Gr I

Candidaţii vor depune până la data de 05 mai 2017, ora 13:00, la sediul organizatorului dosarul de înscriere la concurs


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

ADMITERE 2017
CURSURI DE PREGĂTIRE

Cursurile de pregătire pentru programele de studii din domeniul Teatru şi Artele spectacolului (Actorie, Regie, Păpuşi-Marionete, Coregrafie), Scenografie, Teatrologie se vor desfășura începând cu data de 17 februarie 2017, pe module, în funcţie de fiecare specializare.

Modul I - 17, 18, 19 februarie 2017

Modul II – 17, 18, 19 martie 2017

Modul III – 24, 25, 26, 27, 28 aprilie 2017


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

CALENDARUL CONCURSULUI PENTRU ACORDAREA GRADAȚIEI DE MERIT PERSONALULUI DIDACTIC AUXILIAR

   Rezultate concurs GRADAȚIE DE MERIT


Punctaj acordat de Comisia de Contestaţii pentru obţinerea gradaţiei de merit Rezultate contestaţii
Facultatea de Teatru Descarcă rezultate concurs
Facultatea de Film Descarcă rezultate concurs
Rectorat Descarcă rezultate concurs

Eventuale contestaţii se înregistrează la Registratura Rectoratului:

09 februarie ora 14:00 - 16:00

10 februarie până la ora 14:00

Menţionăm că pentru candidaţii care au obţinut nota 1 (unu), nu au putut fi evaluate dosarele pentru că nu există justificarea calificativelor acordate în fişa de autoevaluare.
01-06 Februarie 2017 Depunerea dosarului de candidatură (dosarele se depun în zilele de 1,2,3 și 6 februarie la registratura Rectoratului în intervalul orar 09:00-16:00)
07-08 Februarie 2017 Evaluarea dosarelor de concurs (Responsabili: coordonatorii de departament și Comisia de Concurs)
09 Februarie 2017 Validarea rezultatelor concursului pentru obținerea gradației de merit și anunțarea acestora (Responsabil: Consiliul de Administrație)
10 Februarie 2017 Rezolvarea contestațiilor (Responsabil: Comisia de Contestații)

Documente utile:

Calendarul concursului: Descarcă

Cerere înscriere concurs gradație de merit: Descarcă

Regulament de acordare a gradație de merit: Descarcă

Comunicat în legătură cu
litigiul Andrei Rus vs. UNATC

În data de 23.01.2017, la Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, în materia Litigii de muncă, instanța de judecată în procedură de apel a hotărât anularea deciziei de sancționare nr. 242/1.07.2015, urmând ca universitatea să restituie sumele reținute din salariu actualizate cu inflația plus daune morale de 1 leu.

În acest fel este anulată sancțiunea administrativă asimilată unui conflict de muncă.

Înaintea sancțiunii administrative a existat o propunere de sancțiune mai gravă, de desfacere a contractului de muncă, decisă de Comisia de etică a UNATC. Senatul a manifestat o atitudine de clemență și a adoptat o sancțiune mai puțin drastică, dar care a fost contestată. Această sancțiune a fost anulată de instanță. Pe cale logică, ar rezulta că decizia Comisiei de etică rămâne valabilă.

Sancțiunea Senatului UNATC rămâne fără consecințe administrative, dar nu mai puțin motivată în conținutul său, ca decizie în planul eticii universitare. Dacă o sancțiune administrativă poate constitui materia unui conflict de muncă, decizia unei comisii de etică reprezintă, pe fondul problemei, un atribut al autonomiei universitare în temeiul legilor educației care prevăd existența codurilor etice în universități.

Problema felului în care cadrul didactic Andrei Rus se raportează la comunitatea universitară din care face parte este nerezolvată și rămâne a fi discutată în continuare. Temeiul acestor discuții nu poate fi decât Codul de etică al universității și principiul autonomiei universitare. Dreptul universității de a dezbate propriile probleme pornind de la un set de valori nu poate fi suspendat prin prevederi referitoare la litigiile de muncă.

Nu vrem să extindem această dezbatere în presă. Nu tratăm acest conflict ca pe un conflict între un angajat și angajator. Andrei Rus este absolvent al UNATC și membru al unei comunități academice care l-a tratat cu generozitate și respect. Ne dorim ca lucrurile să evolueze într-un spirit academic specific mediului universitar.


Conf.univ.dr. Nicolae Mandea,

Rector UNATC “I.L.Caragiale”


Notă : În data de 27.02.2017 a sosit la UNATC Comunicarea Hotărârii Civile nr.312/2017 din data de 23 ianuarie 2017 privind Dosarul nr. 30393/3/2015, Materia : Litigii de muncă, Stadiul procesual : Apel, Obiectul dosarului :
contestație în anulare, document accesibil aici.

La o lectură atentă, se poate observa preponderența acordată de instanță Codului muncii față de legislația specială reprezentată de Legea Educației Naționale și, subsecvent, Codul de etică Universitară, înlăturând astfel Decizia de sancționare nr.242/1.07.2015 și Hotărârea Comisiei de etică nr.1847/3.06.2015.

„Idiotul” la Festivalul Internațional FACT
din Budapesta

Spectacolul „Idiotul” după F.M. Dostoievski, dramatizare de lect.univ.dr. Bogdana Darie va fi prezentat publicului din Budapesta, pe data de 3 februarie, prima zi a festivalului FACT (Festival, Arts, Cinema and Theatre).


 • Din distribuție fac parte actori de la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, ciclul Licență:
 • Prințul Mîșkin: Alexandru Făiniși
 • Rogojin: Kostas Mincu
 • Nastasia Filipovna: Alexa Tofan
 • Ippolit Terentiev: Alexandru Petcu
 • Varia: Ada Dumitru
 • Ganea: Cozmin Dinu
 • Toțki: Stama Alexandru
 • Aglaia Epancina: Marina Fluerașu
 • Generalul Epancin: Alin Potop
 • Generăleasa Epancina: Nicoleta Moscalenco
 • Ptițîn: Victor Bădoi

 • Coordonatori proiect:
 • Regia: lector univ.dr. Bogdana Darie
 • Asistent regie și mișcare scenică: drd. Romina Sehlanec

Organizat de Universitatea de Teatru și Film din Budapesta, festivalul FACT reunește trupe de actori de la câteva școli de teatru din Europa: Bayerische Theaterakademie August Everding (München, Germania), DAMU (Praga, Cehia), Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (București, România), Accademia Teatro Dimitri (Verscio, Elveția). Vor mai participa Facultatea de Arte - Universitatea din Kaposvár (Kaposvár, Ungaria) și instituția gazdă, Universitatea de Teatru și Film din Budapesta.

Din programul FACT face parte și conferința E:UTSA (EUROPE: Union of Theatre Schools and Academies) în cadrul căreia prof.univ.dr. Tania Filip, director al Departamentului Arta Actorului, va face o prezentare a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Deplasarea echipei UNATC la Budapesta este susținută de Institutul Cultural Român.


Festivalul Internațional al Universităților de Artă Teatrală și Cinematografică la Teatrul Ódry Szinpad (FACT)

Descarca Articol

<
UNATC – în topul celor mai bune școli de film din lume
Festivitatea Premiile Creativității ARCUB UNATC 2016

Duminica, 13 noiembrie, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București.

S-a întâmplat în cadrul evenimentului PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB-UNATC 2016 desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC.

 • Emanuela Balint – masterand anul I, Universitatea Națională de de Arte din București
 • Megumi Okuda - studentă în anul IV, specializarea Compoziție, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Universitatea Națională de Muzică din București
 • Andreea Luciana Coveianu – doctorand, Universitatea Tehnică de Construcții București
 • Ileana Mariana Mateș – doctorand, Universitatea Politehnică din București
 • Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Universitatea din București
 • Theodor Georgian Badea – student anul V, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”
 • Mihai Frîncu - masterand la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului
 • Andrei Cotarcea - absolvent al secției Regie film și TV, Facultatea de Arte a Universității Hyperion
 • Anca Oana Abălaru – doctorand, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”
 • Marian Olteanu – absolvent master UNATC, Facultatea de Teatru
 • Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol inspirat din textele lui W. Shakespeare, „Visul lui Ariel”. Distribuție: Marian Olteanu, Florin Crăciun, Tudor Moraru.

Descarcă LISTA Castigatori Premiile Creativitatii 2016

„Costume Elisabetane” la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia

Expoziția „Costume Elisabetane” poate fi admirată pe toată durata Festivalului de Teatru „Povești” ediția a XI-a (10 – 16 octombrie) în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Curator și coordonator: prof. univ. dr. Ștefania Cenean

„Expoziția de costume Elisabetane este un bun pretext de a redescoperi farmecul tiparelor autentince de epocă. Actorii din spectacolele lui Shakespeare purtau costume fastuoase și greoaie care îi solicitau mult. Un singur costum putea să ocupe un întreg dulap. Tema dată studentelor mele a fost creația unui costum de scenă pentru personajul reginei Elisabeta I. Teatralitatea vestimentației ei, așa cum reiese din picturile epocii, ne duce cu gândul la un personaj de teatru. Costumele în nonculoare au fost croite și realizate personal de către studentele Departamentului de Scenografie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale”: Alina Grecu, Clara Pop, Mădălina Sandu, Andreea Tecla, Florentina Burcea, Maria Ivan, drd. Mihaela Popescu, scenografa Maria Dore și Mădălina Niculae”, a precizat prof. univ. dr. Ștefania Cenean pentru ziarulunirea.ro.


Premii la Festivalul Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot”
ediția a III-a, 6 - 12 iunie 2016

Spectacolul „Camera albastră” de David Hare o producție UNATC 2016, Licență; profesor coordonator: Mihaela Sîrbu, a fost distins cu trei premii importante:
- cel mai bun spectacol
- cel mai bun actor - Andrei Redinciuc, pentru rolul - Dramaturgul
- cea mai bună actriță - Oana Predescu, pentru rolul - Actrița

Spectacolul „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, producție UNATC 2016, Licență, profesor coordonator: Mihaela Bețiu, a câștigat Premiul special al juriului.

Felicitări !Felicitări Sandrei Isabela Țenț !

Sandra Isabela Țenț - studentă în anul III, secția Regie de Film - a obținut premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj documentar” - „Chat with Alice” la Gala Premiilor Gopo!Felicitări, Ioana Grigore și Roxana Stroe !


La International Short Film Festival Istanbul 2016, studenta (Licență anul III, Regie de Film) Ioana Grigore a primit premiul pentru cel mai bun documentar - „10:34 to Belgrade”, iar absolventa (Master, regie de Film) Roxana Stroe a câștigat premiul pentru cel mai bun film de ficțiune – „Black Friday”.

Filmul „Black Friday” s-a evidențiat la festival și prin afișul de prezentare. Juriul l-a evaluat drept cel mai bun poster.

International Short Film Festival Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice de profil din Europa.
UNATC „I.L. Caragiale” îi felicită pe cineaștii români pentru
participarea încununată cu succes la Festivalul de la Cannes,
ediția a 69-a


Juriul a acordat premiul pentru regie ex-aequo atât românului Cristian Mungiu pentru „Bacalaureat” cât și francezului Olivier Assayas pentru „Personal Shopper”.

Rolurile principale din filmul „Bacalaureat” sunt interpretate de actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Din distribuție mai fac parte Lia Bugnar, Vlad Ivanov, Rareș Andrici, Gelu Colceag, Gheorghe Ifrim, Adrian Vancica, Liliana Mocanu ș.a. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru.

Pentru regizorul Cristian Mungiu trofeul primit anul acesta este cel de-al treilea obținut la Cannes. În 2007, a câștigat Palme D'Or, pentru „4 luni, 3 saptamani, 2 zile”. În 2012, a câștigat premiul pentru scenariu cu filmul „Dupa dealuri”.

Pe lista românilor câștigători anul acesta la Cannes se numără și Bogdan Mirică, pentru filmul „Câini” participant la secțiunea „Un Certain Regard”și Alexandru Nanău, pentru documentarul „Toto și surorile lui”.

În competiția oficială a fost selectat și noul film al lui Cristi Puiu - „Sierranevada”.

La Cannes au fost prezentate și două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga. „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, student UNATC – Regie Film, Master anul II, a concurat în secțiunea Cinéfondation.

Sursă foto: agerpres.ro
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI


În perioada 15-17 aprilie 2016 MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE a organizat OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI, cu sprjinul Inspectoratului școlar al municipiului București, Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al UNATC „I.L. Caragiale”, București.

Mai multe detalii despre participanți, premiile acordate și desfășurarea evenimentelor sunt disponibile aici.Cinéfondation - La Sélection, 2016


Scurtmetrajul „Toate fluviile curg în mare” regizat de Alexandru Badea (UNATC „I. L. Caragiale”), a fost cuprins în selecția anului 2016 de către Cinéfondation - La Sélection.

Această competiție care se desfășoară în paralel cu selecția oficială a Festivalului de film de la Cannes a ales 18 filme (14 de ficțiune și 4 animații) dintre cele 2300 care au fost prezentate în acest an de către școlile de film din întreaga lume.Festivalul internațional de film de la Berlin, 2016


Scurtmetrajul "O noapte în Tokoriki", regizat de Roxana Stroe, a câștigat "Special Prize of the Generation 14plus" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Scenarista și regizoarea Roxana Stroe are 24 de ani și este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, promoția 2013. Are, de asemenea, un master în Arta Regiei de Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.