Martie 2020

Reader vă permite să semnați PDF-uri și să încorporați semnătura respectivă în fișier. Dacă vizualizați un PDF pe Web, mai întâi descărcați PDF-ul înainte să îl semnați.

Pentru a semna un document sau formular PDF, puteți sa introduceți o imagine cu semnătura scrisă de mână. Când salvați documentul, semnătura și textul fac parte din PDF.

Este posibil să fie necesară actualizarea programului

Actualizare Acrobat Reader www.adobe.com

Descărcare Acrobat Reader www.adobe.com

Notă:

Pentru a utiliza o imagine ca semnătură trebuie mai întâi sa aveți semnătura în format de poză pe calculator.

Semnați-vă numele cu cerneală inchisă la culoare pe o foaie albă curată, albă. Semnați pe distanta de un deget în mijlocul hârtiei pentru a nu fotografia sau a scana mai târziu marginile.

Fotografiați sau scanați semnătura. Dacă faceți o fotografie cu semnătura dvs., asigurați-vă că pagina este aprinsă și că nu există umbre care să cadă peste semnătură.

Transferați fotografia sau scanați pe computer. Acrobat / Reader acceptă fișiere JPG, JPEG, PNG, GIF, TIFF, TIF și BMP. Nu este necesar să decupați imaginea. Acrobat / Reader importă doar semnătura dacă fotografia sau scanarea e destul de curată.

În cazul în care decuparea nu este reușită prin Acrobat Reader, puteți sa folosiți următorul site pentru a decupa automat semnătura. Decupare

1: Deschideți documentul sau formularul PDF pe care doriți să îl semnați.

2: Faceți clic pe pictograma de semnare în bara de instrumente. În mod alternativ, puteți alege Instrumente > Completare și semnare sau alegeți Completare și semnare din panoul din dreapta.

3: Este afișat instrumentul de Completare și semnare. Faceți clic pe completare și semnare.

Treci la pasul următor dacă ai selectat pictograma de semnare în bara de instrumente

4: Semnătura se pune cu mouse-ul în locul stabilit, se pune în poziția corectă în document cu ajutorul cursorului prin funcția de drag-and-drop (se face click pe poza si se ține apăsat pentru a schimba poza și se eliberează clicul pentru a salva poziția).

5: Faceți clic pe pictograma de semnare din bara de instrumente, apoi alegeți dacă să adăugați semnătura dvs. (Add signature)

Dacă ați adăugat deja semnături, acestea sunt afișate ca opțiuni din care să alegeți.

6: Dacă v-ați adăugat deja semnătura, selectați-o din opțiunile semnaturi, apoi faceți clic pe locul din PDF unde doriți să adăugați semnătura si salvati documentul.

Treci la pasul următor daca nu ai semnătura salvata

7: Dacă vă înregistrați pentru prima dată, vedeți panoul semnătura sau inițiale. Mai jos este un exemplu de panou Semnătura

8: Selectați butonul de imagine

Când se face clic pe pictograma de imagine se va afișa o fereastră suplimentară pentru a încarca de pe calculator poza semnăturii. Căutați în calculator și selectați o imagine a semnăturii dvs.

După selectarea unei semnături, dați clic pe "Aplicați" pentru aplica semnătura în document. Lăsați "Save Signature" bifată și puteți adăuga rapid această semnătură în viitor.

9: Poziționați semnătura pe care o doriți cu mouse-ul și faceți clic pentru a aplica modificările. Dacă ați ales să vă salvați semnătura, veți găsi ușor accesibilă în meniul "Sign" în viitor.Pentru a salva documentul PDF semnat, faceți clic pe File > Save și selectați o locație pentru fișier.

Important!

10: Pentru a putea fi recunoscută semnătura dvs. pe un document este necesară confirmarea acestuia printr-un e-mail recunoscut oficial in lista de e-mailuri ale UNATC. Nicio semnătură nu va fi recunoscută administrativ dacă nu este însoțită de un e-mail al semnatarului. În cazul documentelor care presupun semnarea de mai multe persoane, această cerință va fi îndeplinită prin foward a tuturor mail-urilor trimise pe linie ierarhică pentru semnare.