Centrul de învățare

Centrul de învățare UNATC a apărut în 2018, în urma unui proiect finanțat de Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (CNFIS-FDI-2018-0205). Dezvoltarea acestui centru presupune că studenții devin pedagogii propriei arte, dezvoltă competența de a învăța să învețe și dobândesc abilitatea de a se susține colegial. 

Obiectivul general a fost înființarea unui centru de învățare pentru studenți, urmărind exersarea și aprofundarea abilităților și cunoștințelor, dotat modern pentru a susține activitățile practice şi de cercetare.  

Intenția acestui centru este aceea de a pune la dispoziție un spațiu pentru a se putea lucra cu deosebită atenție asupra nivelării asperităților sociale, de a se căuta calea optimă de comunicare între toți membrii grupurilor și de a se crea o platformă de interacțiune interdisciplinară pentru studenții de la toate specializările cu scopul redefinirii și consolidării comunității academice UNATC.

Proiectul oferă, în același timp, ocazia masteranzilor de la Pedagogie Teatrală, precum și studenților din anii mai mari, în special celor înscriși la studii în cadrul Centrului de Pregătire Didactică și Pedagogică, să-și realizeze orele de practică. Ei au sarcina de a-i supraveghea, coordona, consilia, sfătui pe „bobocii” care nu se integrează în atelierele de lucru din care fac parte. În același timp, Centrul de Învățare constituie o oportunitate pentru stabilirea unor direcții de mentorat realizate de profesorii universității în funcție de interesele și nevoile specificate de către studenți.  

Dezvoltarea Centrului de Învățare a continuat și în anii următori prin câștigarea altor proiecte finanțate de Ministerul Educației prin FDI (CNFIS-FDI-2019-0216; CNFIS-FDI-2020-0302).

ai o intrebare? contacteaza-ne prin email