Open Call: Young Artists Connections

Căutăm studenți și absolvenți de arte vizuale pentru Young Artists Connections! Ești student în an terminal sau ai absolvit o facultate de arte vizuale între 2018-2020? Înscrie-te până pe 31 iulie și poți expune la MNAC sau la galeria SwitchLab

În ce constă premiul?

Vom selecta 10 tineri artiști pentru o expoziție de grup la Muzeul Național de Artă Contemporană din București. Fiecare artist selectat va primi un fee de 1000 lei brut. Expoziția va fi deschisă între 1-31 octombrie.

Un artist va fi selectat pentru un solo show în cadrul spațiului Switch Lab din București. Artistul va primi un fee de 5000 lei brut. Expoziția va fi deschisă între 8 – 15 octombrie.- Toți artiștii selectați vor beneficia de o sesiune de portfolio review cu Philippe van Cauteren (directorul SMAK – Muzeul Municipal de Artă Contemporană din Gent, Belgia), Koen Leemans (directorul Centrului Cultural din Mechelen, Belgia), (Benedicte Goesaert, directorul galeriei Zeno X Gallery din Antwerp, Belgia), Călin Dan (director MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană din București).

Criterii de eligibilitate:

  • Să fii student în an terminal sau absolvent al unei facultăți de arte vizuale (licență/master) între 2018-2020 – din România sau străinătate- Să poți participa la vernisajul expoziției de grup la MNAC (1 octombrie) sau expoziției solo de la Switch Lab (8 octombrie), în cazul în care ești selectat(ă)
  • Să poți participa între 21-23 septembrie la o sesiune de portfolio review sub forma unui masterclass ce va avea loc la Switch Lab, București.Cum mă pot înscrie? Completează formularul de înscriere până pe 31 iulie: https://forms.gle/Dymi7gKoKSBAByjM7

În formular avem nevoie de datele tale personale, precum și: un portofoliu format PDF (max. 65 MB și 15 pagini) urcat pe wetransfer.com care să conțină: 15-20 de imagini cu lucrări, precum și informații tehnice despre acestea (dimensiune, materiale, data realizării). Ar fi grozav să ne trimiți un grup de lucrări care să ilustreze parcursul tău artistic din ultimii ani, pe perioada studiilor. Pentru materiale video așteptăm un link de vimeo/youtube – maxim 5 video-uri cu descriere***Te rugăm să respecți cerințele de mai sus. Înscrierile care nu respectă regulile de mai sus nu vor fi acceptate în competiție.***Ce se întâmplă după? Juriul pentru expoziția de grup MNAC va fi format din doi reprezentanți MNAC și un reprezentant Switch Lab.Artistul pentru solo show Switch Lab va fi selectat de Philippe van Cauteren, director SMAK (Muzeul Municipal de Artă Contemporană din Gent, Belgia).Pe 20 august te anunțăm dacă ai fost selectat pentru expoziția de grup sau solo show. Apoi vom stabili exact lucrările care vor fi selectate pentru expoziție. Artiștii selectați vor fi responsabili de producția lucrărilor din expoziție (dacă nu sunt deja produse).