Festivalul DbutanT

Festivalul-Concurs DbutanT, care se va desfășura în perioada 19 – 25 octombrie și va premia actorul ca personalitate complexă și polivalentă, va avea un nou concept. După înscriere, echipa de selecție va desemna 10 spectacole, în care joacă actori ce vor intra în concurs. Acestea se vor juca fizic pe scena Teatrului de Stat din Constanța, dar vor putea fi urmărite online de publicul din întreaga țară, cu ajutorul unui sistem de live streaming.

Juriul de anul acesta va fi format numai din directori de teatre iar pe lângă juriu, vor fi invitați atât alți directori precum și regizori importanți, astfel încât toți actorii aflați în competiție să fie remarcați de potențiali angajatori.

După primele cinci zile de festival, în care se vor urmări câte două spectacole pe zi pe scena Teatrului de Stat Constanța, juriul va alege cinci actori care se vor deplasa la sediul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Aici, se va desfășura Finala DbutanT, care va consta în prezentarea unui repertoriu individual iar juriul va desemna câștigătorii. Marele premiu va fi anunțat în data de 25 octombrie și va fi acordat ex-aequo – doi tineri actori se vor alătura echipelor artistice a celor două teatre organizatoare – un actor la TAM și un actor la TSC!

Vom selecta 10 spectacole, promovând astfel cât mai mulți debutanți din întreaga țară. Selecția producțiilor participante se va baza pe transmiterea spectacolelor filmate, nominalizarea actorului și CV-ul acestuia.

Actorii debutanți eligibili sunt cei care au absolvit facultatea,masterul de Teatru, secția actorie, cel mai devreme în anul 2018.

Acceptăm spectacole jucate în orice limbă (cu subtitrare în limba română), precum și spectacole nonverbale, de teatru dans, etc.

Așteptăm înscrieri până pe data de 1.08.2020, pe mail: secretarliterar@tam.romanager@tam.ro sau în format fizic la adresa: Str. Korosi Csoma Sandor nr. 10, Sfântu Gheorghe, Covasna.