Concurs Național de Arta Actorului ,,În memoriam Diana Cheregi”

Concursul Național de Arta Actorului este un proiect ce face parte din categoria proiectelor cultural-artistice, inițiat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și are ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța prin promovarea și valorificarea artei actorului dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil.  Pentru anul 2019 evenimentul se va realiza in memoriam Diana Cheregi  fostă actriță pe scena constănțeană, profesor la Universitatea Ovidius.

Concursul se adresează studenților de la facultățile de profil din țară. Vor fi apreciate  – talentul naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.  În fiecare zi vor avea loc workshop-uri cu tematicile zilei respective (mișcare scenică, vorbire, canto, actorie, teatrologie) cu un specialist în domeniu. Se va oferi astfel candidaților un mijloc de dezvoltare personală ajutându-i să păşească într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor. Se va permite conectarea cu sine  și cu ceilalți, într-o competiție nouă sub această formă de workshop-concurs desfășurat  în perioada 27 iulie -1 august .

Cele cinci secțiuni sunt:
– Arta actorului
– Vorbire
– Mișcare
– Canto
– Teatrologie

Deadline: 15 iulie 2019.

Regulamentul concursului, fișa de participare și acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal se regăsesc la adresa:

https://cctb.ro/concursul-national-de-arta-actorului-in-memoriam-diana-cheregi/?fbclid=IwAR0uc0jLOmx-NqyZKj3v7u00SPBdk1tlBz7Rstvw91f47ebwEWjdvbSMJxc