Artiști împreună

Campanie de implicare a artiștilor în lupta împotriva Covid-19

Alege o temă și propune o lucrare în 48 de ore. Onorariul artiștilor: 300 de euro.* *Autorii proiectelor acceptate vor primi un onorariu fix (flat fee) de 300 euro brut.

Teme propuse:

#responsabilitate Criza pe care o trăim în aceste zile ne arată mai clar decât oricând cât de importantă este responsabilitatea individuală. Fiecare contact pe care îl avem, fiecare regulă nerespectată, fiecare gest de ignorare a gravității situației actuale au un impact enorm. Singura noastră șansă de a limita efectele pandemiei este de a respecta regulile de distanțare fizică, de izolare și carantină, astfel protejându-ne și pe noi și pe ceilalți.

#împreună În momente în care distanțarea fizică e necesară, avem nevoie să ne simțim împreună: să fim alături de cei singuri, să le transmitem părinților noștri și celor dragi că le suntem aproape, să le sărim în ajutor celor care au nevoie de el, să fim generoși. Avem nevoie acum să simțim că aparținem aceleiași comunități, că facem parte dintr-o rețea interconectată de bunăvoință și solidaritate.

#eroi Sunt oameni de care depinde ziua noastră de mâine și a celor mai vulnerabili dintre noi. Ne gândim la eroii cunoscuți sau anonimi ai acestor zile – cei care nu au voie să stea acasă, cele care stau nopțile în fața calculatorului sau în atelier, cei care se trezesc primii. Cei care își pun la muncă ingeniozitatea sau puterea de producție, cele care donează sau care duc alimente celor izolați, cei care se asigură că avem acces la alimente și medicamente. Suntem alături de ei, le oferim susținere, recunoaștere și respect.

Scurt ghid al lucrărilor:

Pot fi din sfera artelor vizuale, artelor media, artelor perfomative, muzicii, literaturii etc.;

Formate potrivite: afișe, animații video, filme, muzică, texte literare etc. Sunt binevenite formate inovatoare;

Lucrările pot adresa grupuri țintă diverse, în special pe cele mai vulnerabile în criza COVID-19, alte categorii vulnerabile, persoane cu acces redus la internet etc.;

Lucrările ar trebui să fie ușor diseminabile pe scară largă, în medium online sau offline;

Lucrările selectate vor putea fi folosite în mod repetat și pe o perioadă de timp nelimitată. Veziaici regulamentul de participare.